Reseguider och billiga flygresor till hela världen!

Barnens ålder

Reseguider

Våra reseguider hjälper dig att hitta och planera dina resmål till hela världen. I reseguiderna finner du information om destinationen i allmänhet och specifika saker såsom restauranger, shopping, attraktioner, hotell och mycket annat som du bara måste veta innan du ger dig iväg på din resa. Våra reseguider är relevanta, opartiska och pålitliga som informationskälla till dina resmål.

Australien

Australien, the "land down under", bjuder besökaren på alla upplevelser som kan tänkas. Underbar dykning, snorkling, vindsurfing och vinprovning är bara några av de många erfarenheter rikare du blir om du orkar resa hela vägen till Australien!

Belgien

Internationellt är Belgien kanske främst känt för sin choklad och öl. För den arkitektur- och konstintresserade är besök till de historiska städerna Brügge och Gent ett måste. Bryssel är en europeisk storstad av rang, inte minst sedan den blivit högsäte för EU. Passa på att avnjuta en klassisk moules marinières tillsammans med ett belgiskt trapistöl.

Brasilien

Fotboll, sambakvällar, mat i massor eller ren avkoppling på en solig sandstrand, du bestämmer! Men vad du än väljer så lär du inte bli besviken. Brasilien är ett av världens största länder och här finns det mycket att uppleva. Missa inte att boka biljetter för flyg och hotell inför Fotbolls VM 2014 här på flygstolar.se!

Bulgarien

Bulgariens landskap är väldigt varierande. I bergen väntar skidorternas vita pister och natursköna vandringsleder, bortglömda bergsbyar, björnar och storslagna kloster. Svartahavskusten bjuder på breda stränder, hett nöjesliv, stekande sol och svalkande bad.

Chile

Från världens torraste öken i norr, till massiva glaciärer i söder, sträcker sig Chile längs halva Sydamerikas kust mot Stilla Havet. Med en väletablerad infrastruktur är det lätt att ta sig omkring i landet, svårigheten ligger i att välja bland de otaliga upplevelser som erbjuds.

Cypern

Turismen på Cypern är koncentrerad till några orter på den grekiska sidan av ön. Turistorterna Ayia Napa, Fig Tree Bay och staden Larnaca ligger längst ner i sydost. Stränderna och vattnet håller hög klass, och både partyresenärer och barnfamiljer lockas hit.

Danmark

Både stora och små lockas av Danmark. Legoland, Tivoli och Zoologisk have i Köpenhamn är givna stopp på resan för alla med barnasinnet i behåll. Och landets vidsträckta och flacka natur är perfekt för den som vill cykla på semestern.

Egypten

En uppstickare på senare år som inte längre bara erbjuder en rik historia få länder kan matcha. Egypten har bland världens finaste korallrev för dykälskaren och är ett året runt resemål med lagom temperatur på vintern.

Filippinerna

Filippinerna är avskilt från sina grannländer i Sydostasien, inte bara geografiskt utan även andligt och kulturellt. Spår av den spanska eran innefattar sprudlande festivaler och gamla stenkyrkor som dominerar städernas torg. Västerländska influenser genomsyrar samhället, och det vänliga, optimistiska folket är det som fångar varje besökares hjärta.

Finland

Finska Lappland är ett magiskt resmål fullt av kontraster. Bara några minuter bort från skidortens eller stadens jäkt befinner man sig i den rofyllda ödemarken. För den som gillar mer fart är Helsingfors en stad med bra shopping, ett rikt kulturliv och mängder med fashionabla barer och nattklubbar.

Frankrike

Världens mest romantiska land sätter sin prägel i det mesta. Sola och bada på sydkusten, upplev storstadsimpulsen i Paris och ät och drick gott var du än befinner dig. Frankrike gör ingen besviken.

Förenade Arabemiraten

Ett kungadöme med kontraster. Oljan är sedan ett tag inte längre den främsta inkomstkällan utan turismen vilket inte är så konstigt. Vill man uppleva lyx och häpnadsväckande arkitektur så är Förenade Arabemiraten bland få länder i världen som kan erbjuda detta.

Grekland

Grekland och dess öar är en av de mest populära destinationerna i Europa. Grekland välkomnar fler än 15 miljoner besökare årligen från alla världens hörn. Grekland är mest känt för sina fina stränder och intressanta historia.

Hong Kong

Hong Kong är ett av världens minsta länder men du blir förvånad över hur mycket det finns att uppleva. I kontrast till skyskraporna som står tätt nära vattnet sträcker sig bergen strax bakom som en grön mur längst med ön. Är du teknikintresserad är det här ett land för dig.

Indien

Indien är ett land som gjort enorma ekonomiska framsteg sedan självständigheten från britterna. Kontrasterna är rika i detta land, från de snöklädda Himalayabergen i norr till vita stränder och kokospalmer i söder. Den indiska miljön bjuder på otaliga tempel, sagolika maharajapalats, färgstark mat och en handfull kaos.

Indonesien

Mångfaldens Indonesien är världens femte folkrikaste land med mer än 237 miljoner människor och inhyser över 300 olika etniska grupper. Indonesien har ett tropiskt havsklimat som är mycket fuktigt (25-30 grader året om). Havet är klart och fullt av korallrev och på öarna finns djungler som sjuder av liv.

Iran

Oavsett om du reser i städer som Esfahan eller Tabriz, i Zagros-bergen i centrala Iran eller öknar runt Kerman, kommer du att upptäcka ett land av varma och fascinerande människor som bor i en gammal och sofistikerad kultur.

Irland

Irland kallas ofta för "den gröna ön". De vackra landskapen bjuder på berg och dalar, mjuka kullar, vilda kuster och orörd natur. Bästa sättet att uppleva Irland är med hyrbil. Utgå från Dublin och ta dig sedan genom landet och upplev folkmusiken, naturen och pubarna.

Italien

Med över 40 miljoner turister årligen är Italien det femte största turistlandet i världen. Besökare lockas främst av landets rika konst, kök, historia, mode, kultur, vackra kust, berg och antika monument från Romarriket.

Japan

I Japan samsas gamla traditioner med modern teknik och de senaste modetrenderna. Stilla bergsområden samsas med några av världens mest tätbefolkade storstäder. Som semesterland är Japan inte särskilt billigt, men eftersom priserna har rasat kraftigt de senaste åren är ryktet klart överdrivet.

Jordanien

Den magiska staden Petra i Jordanien är utan tvekan en av Mellanösterns mest spektakulära sevärdheter. Men det finns så mycket mer att se i Jordanien, alltifrån antika romerska städer och historiska bibliska platser. Jordanierna är passionerade och stolta människor som välkomnar besökare med öppna armar.

Kanada

Kanada lämnar ingen oberörd med sina festivalpackade städer som Toronto och Montreal, till grizzlybjörnar, höga berg och glaciärer. Landet brukar kallas världens kallaste, men kanadensarna är ett varmt och välkomnande folk, invånare till ett av världens rikaste och mest orörda landskap.

Kenya

Kenya inbjuder till en sinnesupplevelse mellan himmel och jord. Vare sig man är på jakt efter att få se den stora migrationen av vilda djur från Serengeti in i naturreservatet Masai Mara, eller slurpa på en drink i strandorten Malindi, lämnas ingen oberörd. Kenya har efter 2007 års oroligheter återigen rest sig och lockar åter turister till sina besöksmål.

Kina

Kina gjorde en sensationell insats som OS värd 2008 och därför förväntas turismen att öka den närmaste tiden. Kina är rik på historia men har även resemål för soldyrkaren, spelstad för gamblern och storstäder för alla andra som föredrar ett billigt land med mycket shopping.

Kosovo

Kosovo är självständigt från Serbien sedan 2008 och anses vara ett av Europas fattigaste områden. Kosovo gränsar till Montenegro, Serbien, Makedonien och Albanien. De största städerna är huvudstaden Pristina och Prizren.

Kroatien

Kroatien har på kort tid vuxit till ett av våra favoritresmål. Många av dem som åkte hit innan kriget bröt ut på 1990-talet har återvänt, andra upptäcker landet för första gången. Kristallklara bad, medeltida städer, god mat och humana priser är det som främst lockar turister.

Libanon

Libanon, ett litet land med stort hjärta. Upplev bland världens äldsta historia, ät gott och nyttigt, sola och bada, åk skidor i bergen och festa loss på världens trendigaste nattklubbar. Allt detta kan du göra en och samma dag. Libanon är aldrig fel.

Makedonien

Det bergiga Makedonien är en blandning av gammalt och nytt, där landet kämpar för att hitta sin plats i postkommunistiska världen. Den omfattande vildmarken ger goda möjligheter för bergsklättring och skidåkning, och den livliga huvudstaden Skopje är ständigt i rörelse med attraktioner för alla.

Malaysia

Malaysia har blivit ett stort resemål på senare år. Trots avståndet gör sig många besvär att åka hit och det gör de alldeles rätt i. Milsvida sanstränder och billigt boende gör att resans pris snabbt sparas in.

Marocko

Inklämt mellan Atlanten i väster och Sahara i öster, med de 4 000 meter höga Atlasbergen i mitten, erbjuder Marocko ett stort utbud av aktiviteter, från natursköna vandringar i bergen till badliv i turisttäta Agadir, basarbesök i Marrakech, kamelritter i öknen och shopping i Casablanca.

Mexiko

Ett land rikt på historia och kultur. Ett land med härliga stränder och vilt uteliv. Mexiko lockar inte bara amerikaner utan även resenärer från hela Europa. Här kan du kombinera med en kryssning ut i Västindien om du vill.

Nederländerna

Nederländerna är ett av världens mest tätbefolkade länder, där jorden gror i toppfart och förser världen med tulpanlökar och snittblommor. Här kan du slappna av och hänge dig åt mat, musik och annan kultur från gamla holländska kolonier, resterna av det mäktiga världsomspännande Ostindiska kompaniet.

Norge

Längs hela landet har Norge ett unikt fjordlandskap med höga berg och glaciärer. Båtrutten mellan Bergen i väst till Kirkenes i norr brukar ofta kallas världens vackraste båtresa. Passa på att åka norr om polcirkeln till midnattssolen, och med lite tur får du även njuta av vackra norrsken.

Nya Zeeland

Hollywood lyckades sätta Nya Zeeland på kartan, där bilder av sagolika berg och dalar i Midgård fullkomligt tar andan ur en. Men bilderna är inte en synvilla, de existerar i allra högsta grad i vad som av många kallats paradiset på jorden.

Portugal

Med dessa sköna klimat och variationsrikedom är Portugal ett stort turistland som har mycket att erbjuda i form av oförstörda landskap, vacker natur och gamla städer. För vinfantaster är en bilfärd genom Dourodalen ett måste, med staden Porto som är portvinsindustrins centrum. Portugal brukar även ofta omnämnas som golfarens paradis.

Schweiz

Schweiz är ett av världens rikaste länder, inte bara i ekonomiska mått, men även vad gäller vacker natur. Landet präglas av sina höga alptoppar, gröna fjällhedar och stilla sjöar. För storstadsmänniskan rekommenderas besök till Zürich, en metropol som har minst lika många klubbar som bankkontor.

Serbien

Serbien har länge fått kämpa för demokrati, men är nu ett säkert och välkomnande turistland av allra högsta rang. Den mest spännande platsen är utan tvekan dess huvudstad Belgrad, en energisk stad där kulturintresserade människor kan glädjas åt dess arkitektur och muséer, medan partyfolk gladeligen kan utforska dess ständiga nattliv.

Singapore

Ett land, en ö och en stad. Singapore är Sydostasiens finansiella centrum, en gammal brittisk koloni som korsats med Kina, Malaysia och Indien. Landet är ett hopkok av flera asiatiska kulturer, med starkt inflytande från Europa och även USA.

Spanien

Spanien är svenskarnas favoritresemål och många bor numera där. Det är inte konstigt med tanke på att Spanien ligger nära och har Kanarieöarna som ett utmärkt vinterresmål då vi sitter hemma och huttrar.

Storbritannien

Hit flyger du både snabbt och billigt. London gör sig utmärkt för shopping och här hittar man allt. Trots att Storbritannien inte är ett billigt land så kan man ändå göra klipp och hitta saker som inte finns här hemma.

Sverige

Det nordiska Sverige är storleksmässigt femte största landet i Europa. Sverige hade den snabbast växande ekonomin, högsta graden av innovation och mest konkurrenskraftiga ekonomin i EU under 2010. Sverige rankas högt bland omvärldens uppfattning om landet och är känt för bl.a. Nobelpriset.

Sydafrika

Sydafrika är ett land med stora kontraster. Här bör du inte gå miste om att besöka någon av storstäderna Kapstaden eller Johannesburg. Inte heller gå miste om att besöka de underbara stränderna och den rika mångkulturen.

Syrien

Syrien har mer än sin beskärda del av viktiga historiska platser. De gamla städerna Damaskus, Aleppo och Bosra är alla noterade på Unescos världsarvslista. Det nationella köket är superbt, så åk till Syrien med en stor aptit!

Thailand

Trots att Thailand ligger en bra bit bort åker massvis av svenska hit varje år, både vintertid och sommartid. Utöver de gästvänliga invånarna erbjuder Thailand både billigt boende och god mat. Shoppingen här är en stor magnet för många och priserna är mycket låga.

Tjeckien

Tjeckien har omfattande rikedomar av historiska och arkitektoniska skatter. Gotiska kyrkor, renässansslott och palats från barocken finns nästan i överflöd. Det tjeckiska ölet anses av många vara det bästa i världen, vilket kan ha sin förklaring i att pilsnern uppfanns i den tjeckiska staden Böhmen.

Tunisien

Tunisien är inte ett stort resemål för oss svenskar. Dock hittar många fransmän och britter hit. Här kan du njuta av arabisk kultur och sola på härliga stränder. Tunisien är billigt och den som är ute efter avkoppling hittar rätt.

Turkiet

Turkiet är en av de snabbast växande ekonomierna i världen och förlitar sig bl.a. på jordbruk och turism. Turkiet gränsar till Medelhavet i söder, Egeiska havet i väster och Svarta havet i norr. Populära turistmål är Marmaris, Antalya, Alanya, Side och Istanbul.

Tyskland

Tyskland uppfattas ofta felaktigt som Europas genomfart med sin Autobahn, men landet är ett fantastiskt resmål i sig. I söder finns Alperna med sina ringlande vandringsleder och frostiga sluttningar med bra alpin skidåkning. Passa på att uppleva den Bayerska kulturen i München, och de pompösa monumenten i Berlin.

Ungern

Ungern har under senare år satsat rejält på att bli ett fullskaligt turistland, med en allmänt låg prisnivå jämfört med våra nordiska länder. Det gäller såväl transporter som mat och boende. Landet är lätt att resa i, folk kan tyckas aningen reserverade men är alltid hjälpsamt vänliga.

USA

Världens största ekonomi erbjuder allt. Här finns både vinter- och sommarresemål, storstäder och mindre idyller, avkoppling och hett nattliv. USA har verkligen något för alla, både stora och små.

Vietnam

Vietnam har fått fler resemål för oss svenskar det senaste året. Att det är billigt tillsammans med den underbara naturen gör det ännu mer intressant för oss som väljer att åka hit. De gästvänliga invånarna behandlar turisterna med ömhet och avkopplingen ligger inte långt bort.

Österrike

Österrikes underbara natur är en fröjd för ögat, både vintertid och sommartid. Här kan man uppleva storstäder med historia från barocken samt små pittoreska byar i bergen. Maten är god och wienerschnitzeln gör sig bäst att ätas på hemmaplan.