Billiga flyg till Salzburg

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Salzburg? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Salzburg och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Salzburg?

En mängd olika bolag erbjuder resor till Salzburg från Norden, bland annat Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss Air och SAS. Flera direktflyg finns att välja mellan och ibland kan man finna billigare resor om man tycker att en mellanlandning är okej. Mellan november och april är det i allmänhet ganska billigt att resa och med lite tur kan man då finna en riktigt billig flygresa. Under juli och augusti är det som dyrast att resa till Salzburg.

Prisgraf för Salzburg

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Salzburg, Österrike som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Salzburg. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Salzburg under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Salzburg , en översikt

Charmiga och gemytliga Salzburg är inte bara W.A. Mozarts berömda födelsestad och platsen för Sound of Music. Den är också en stad fylld av upplevelser och omgiven av en smäktande vacker natur. Här kan man njuta av god mat, vacker arkitektur, sporta och njuta av det goda livet.Att göra i Salzburg

När man är i Mozarts födelsedag är det givet att i alla fall till en del gå i hans fotspår. Men det finns en mängd annat att göra. Här kan man besöka Salzburgs välkända chokladbarer, provsmaka traktens likörer och besöka en mängd olika kulturmuseer. I de omgivande bergen erbjuds en mängd sporter vinter som sommar. Vintertid samlas skidåkare i bergen och sommartid kan man njuta av rodel, vandringar, forsränningar, tennis och mycket annat.

Ta sig runt i Salzburg

Salzburg har en behändig storlek för en besökare. Det går utmärkt och är mycket upplevelserikt att flanera runt i staden. Om man vill komma lite snabbare fram kan man lösa Salzburg Card på turistcentren och på hotellen och sedan åka buss runt i staden. Det ger fri entré till museerna i staden och dessutom fri lejd på de lokala transporterna. Bil är inte nödvändigt om man inte vill göra längre turer ute på landsbygden.

Salzburg hotell

Det finns en mängd hotell att välja på i denna turistmagnet till stad. Det finns billiga hotell, luxuösa hotell och allt däremellan. För ett bra hotellrum får man räkna med att betala runt 1 000 kr per natt. Ett mycket prisvärt alternativ är att ta in på Belmondo Hotel, där man kan finna bra rum för 500 kr per natt. Hotellet ligger nära den gamla delen av staden. Vill man kosta på sig en lyxsemester i Salzburg kan man välja att bo på slottet och hotellet Schloss Moenchstein Hotel som ligger mitt i centrum. Ett annat hotell med historisk arkitektur är Castellani Hotel också det bekvämt mitt i staden.

Salzburg sevärdheter

Altentadt, den gamla staden, är fylld med vacker barockarkitektur. Missa inte det vackra slottet Festung Hohensalsburg och vackra Domplatz där man finner såväl en vacker kyrka som ett museum. Det finns flera intressanta museer i staden och det främsta museet är nog i alla fall det berömda Mozartmuseet.

Ytterligare info om Salzburg

Salzburg är en stad som lämpar sig för besök året runt, beroende på vilka aktiviteter man vill göra. Staden är mycket generös till sin natur och van vid mycket turister, utan att för den skull förlora sin genuina charm och identitet. Ett bra resmål för alla typer av resenärer.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Salzburg

Kod: SZG

Salzburg Airport är Österrikes näst största flygplats och ligger bara 4 kilometer ifrån Salzburgs centrum. Det går bekväma tåg till och från flygplatsen.

Karta över Salzburg

Snabbfakta Salzburg


Nedan följer lite snabbfakta om Salzburg, Österrike.
  • Befolkning: 149 000
  • Språk: Tyska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,63 SEK

Resetips