Billiga flyg till Alicante

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Alicante? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Alicante och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Alicante?

Det är relativt lätt att hitta billiga flygbiljetter till Alicante eftersom lågprisbolagen Norwegian och Ryanair båda har direkta flyglinjer dit från Sverige. För att resa så billigt som möjligt så gäller det dock att boka sin resa i tid och undvika att resa under den livligaste semestersäsongen på högsommaren.

Prisgraf för Alicante

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Alicante, Spanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Alicante. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Alicante under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Alicante , en översikt

Alicante är en historisk hamnstad som ligger på Spaniens soliga Medelhavskust i regionen Valencia. Kusten som Alicante ligger på kallas för Costa Blanca, den vita kusten, och har på senare år blivit ett mycket populärt resmål bland britter och skandinaver. Det milda och solsäkra vädret i kombination med det azurblåa Medelhavet och en mer avslappnad livsstil är en stor orsak till att många brittiska pensionärer har valt att skaffa sig ett andra hem här.Att göra i Alicante

Det som attraherar turisterna i Alicante mest är de milslånga vita sandstränderna och den slående vackra naturen, och enligt många så är den 7 km långa San Juan-stranden en av de allra bästa i hela Spanien. Havet utanför Alicantes kust är rent och klart och om man saknar omväxling till att ligga på stranden så kan man åka på en båttur och få se mer av den vackra Costa Blanca-kusten. Att göra en dagsutflykt till den lilla ön Tabarca som tidigare var ett tillhåll för pirater är också mycket populärt. Nattlivet i Alicante är koncentrerat till den gamla stadsdelen och det är även här som man kan hitta många förmånliga små restauranger.

Ta sig runt i Alicante

Bor man inne i den gamla stadsdelen så ligger de flesta attraktionerna på lagom gångavstånd, men vill man utforska andra delar av staden eller omgivningen så kan man ta en lokalbuss eller spårvagn. Att åka taxi i Alicante är också något som av många uppfattas som billigt.

Alicante hotell

Det finns ett brett utbud på hotell i Alicante med omgivning och det är ganska billigt att bo på hotell bara man reser utanför högsäsongen. Hotell Maya är ett ekonomiskt alternativ som ligger nära stranden och passar såväl för resenärer med låg budget och affärsresenärer. Melia Alicante passar bra för familjer och ligger precis vid stranden och har en fantastisk utsikt över hamnen i Alicante. Ett lyxigare hotell med egen golfbana och spa är Hotel Bonalba Alicante som har en fullt utrustad spa-avdelning.

Alicante sevärdheter

Högt uppe på en klippa som blickar ut över staden så kan man se Santa Barbara-slottet som är ett av de största medeltida slotten i Spanien. Det byggdes på 900-talet av muslimerna och härifrån så har man en alldeles fantastisk utsikt över staden. Det finns även flera intressanta museum i Alicante.

Ytterligare info om Alicante

Spanjorerna älskar festivaler och har man turen att vara på plats i Alicante den 20 juni så kan man få uppleva den allra största festivalen Las Hogueras de San Juan som firas genom att bygga upp konstruktioner i hela staden och sedan bränna ner dem. Detta är verkligen en upplevelse att minnas! Andra mindre festivaler ordnas också i och omkring staden året om.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Alicante

Kod: ALC

Alicante Airport hör till en av Spaniens mest trafikerade flygplatser och upp till 80 % av flygen är internationella. Alicante Airport ligger ca 9 km sydväst om Alicante. Det är lätt att ta sig till stadens centrum med en buss som åker från flygplatsen var tjugonde minut.

Karta över Alicante

Snabbfakta Alicante


Nedan följer lite snabbfakta om Alicante, Spanien.
  • Befolkning: 335 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,35 SEK

Resetips