Billiga flyg till Malaga

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Malaga? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Malaga och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Malaga?

Från Sverige kan man flyga direkt till Malaga med Ryan Air och Norwegian, men det finns även många andra flygbolag som har flyglinjer till Malaga från andra länder i Europa, t.ex. Iberian och Air France. Den billigaste tiden att resa till Malaga är under vintern samt på våren och hösten, så länge som man undviker att resa under skollov.

Prisgraf för Malaga

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Malaga, Spanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Malaga. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Malaga under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Malaga , en översikt

Malaga är en stor stad belägen i Spaniens sydligaste landskap Andalusien och är internationellt mest känd för att vara knutpunkten för hela Costa del Sol, på svenska känt som Solkusten. Malaga har dock även mycket annat att bjuda på än bara sol och hav och det finns en hel del att upptäcka i staden både då det kommer till kultur, historia, shopping och mat.Att göra i Malaga

Malaga har över 300 soliga dagar per år och de många fina sandstränderna runt omkring staden är för många den största attraktionen. Är det mulet en dag så kan man prova på bergsklättring i de omgivande bergen eller avnjuta en god lunch på någon av de många fiskrestaurangerna i staden. Malaga har också ett livligt nattliv som lever upp speciellt under sommaren då tusentals inhemska och utländska turister kommer dit på semester.

Ta sig runt i Malaga

Det är lätt att ta sig runt i Malaga till fots eftersom det mesta ligger på gångavstånd, speciellt i den äldre delen av staden. Det finns även ett välfungerande nätverk av stadsbussar i innerstaden. Det går bussar dagligen till de närliggande semesterorterna, men annars så lönar det sig att hyra en bil för att utforska Malagas omgivning.

Malaga hotell

Malaga med omgivning är populärt bland turister och det finns hundratals hotell att välja mellan. Det är dessutom relativt billigt att bo på hotell i Malaga och ett rum på ett medelklasshotell kostar inte mer än runt 500 kr. Los Naranjos är ett trevligt medelklasshotell som ligger i hjärtat av Malaga, inte alls långt ifrån havet. Vill man bo lyxigt men centralt så är Vincci Seleccion Posada del Patio ett bra alternativ.

Malaga sevärdheter

Malaga är staden som den världskände och hyllade konstnären Pablo Picasso föddes i och gillar man hans målningar så får man inte missa att besöka hans födelsehem samt Picasso-muséet där man kan beskåda många unika konstverk. Alcazaba är ett moriskt slott byggt på 1000-talet och det bäst bevarade i sitt slag i hela Spanien. I närheten av Alcazaba kan man också beskåda en gammal och ståtlig romersk teater.

Ytterligare info om Malaga

Beläget mellan höga berg som skyddar mot nordanvinden och det alltid lika vackra Medelhavet så har Malaga ett subtropiskt klimat och behagliga varma temperaturer året om. Den livligaste semestersäsongen infaller under sommaren men det är även många nordbor som äger en lägenhet på Solkusten och bor där en stor del av året.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Malaga

Malaga Airport Kod: AGP

Även känd som Malaga Costa Del Sol Airport och Pablo Ruiz Picasso Airport. Malaga Airport är Spaniens fjärde mest trafikerade flygplats och trafikeras av både reguljära flyg och sommartid många charterflyg eftersom flygplatsen är Solkustens huvudflygplats. Ligger ca 8 km sydväst om Malaga.

Karta över Malaga

Snabbfakta Malaga


Nedan följer lite snabbfakta om Malaga, Spanien.
  • Befolkning: 569 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,35 SEK

Resetips