Billiga flyg till Beirut

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Beirut? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Beirut och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Beirut?

Det är relativt dyrt att flyga till Libanon under högsäsongerna som vara under sommaren och runt Jul och nyår. Det går många flyg från Sverige till Beirut och vill man resa billigt bör man sikta på att resa under våren då många Libaneser ännu inte tagit ut sin semester för att besöka sitt hemland. KLM, SAS, Air France, Malev, Turksih Airlines mfl har regelbundna turer dit. Libanesiska flygbolaget Middle East Airlines(MEA) flyger från Köpenhamn.

Prisgraf för Beirut

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Beirut, Libanon som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Beirut. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Beirut under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Beirut , en översikt

Beirut, en underbar stad som drabbats av krig och konflikter gång på gång. Numera är läget stabilt och livet sjuder ända in på småtimmarna. Beirut ligger på kusten med höga berg i ryggen vilket ger staden en viss välkomnande karaktär, precis som dess invånare. Mat, nöje och sol och bad finns i en och samma stad och du får garanterat minnen och vänner för livet härifrån.Att göra i Beirut

Det finns mycket att göra i Beirut och det är svårt att få en tråkig stund. Staden är ständigt i rörelse dag som natt. Besök gärna någon av de många affärerna för shopping i världsklass med priser från budget till dyrt, dyrt, dyrt! Ta gärna en av båtturerna som går från Beirut och längst med kusten upp till någon av de andra städerna i närheten för en underbar utsikt längs havskusten. Åk till Jounieh som ligger 16 km norr om Beirut och ta telefrique:en, linbanan, upp till Harissa och besök den enorma statyn över heliga Maria som blickar ner över staden i all sin prakt. Utsikten härifrån saknar ord.

Ta sig runt i Beirut

Det finns egentligen bara 2 olika sätt att ta sig runt i Beirut. Antingen via buss eller taxi/service. Bussar går inte enligt någon tidtabell men har många hållplatser och går frekvent under dagarna. Taxi kan man åka överallt med och är billigare än hemma i Sverige. Taxi från Beirut till Jounieh kostar ca 13 dollar. Servive är en taxibil som man delar med andra som hoppar på längs vägen. Det kan bli trångt men även roligt på vägen då man träffar andra människor.

Beirut hotell

Hotellstandarden i Beirut är rätt hög. Det finns både budgetalternativ och riktig lyx att välja emellan. För libaneserna själva är hotell dyrt i jämförelse med deras inkomster men för oss svenskar är priserna överkomliga. Budgetalternativen går loss på ca $50 per natt och de lite finare hotellen betalar man mellan $100 och $200 per natt för. Priserna är per rum. Ett alternativ är att bo på en chalet. Det är en lägenhet i ett lägenhetshotell, ett bra alternativ när man vill stanna en längre tid i staden. Radisson SAS Martinez är ett förstaklass hotell som ligger mitt i Beirut. Perfekt för den som vill ha hög standard till bra pris. Ett annat mycket prisvärt hotell är Grand Hotel Versailles som ligger i Hamra distriktet.

Beirut sevärdheter

Är man i Beirut så måste man åka runt och se sig om i Libanon. Landet är litet och man hinner med mycket på kort tid. Ta en tur upp till Jeita grottan som är en världens bäst bevarade grottor med meterlånga stalagmiter och stalaktiter. Besök Beirut Central District som blivit återuppbyggt efter inbördeskriget och se hur man bevarat krigsspåren från kulor i byggnaderna för att inte glömma vad som en gång skett. Runtom finns även fornlämningar från fenicerna som hittats under uppbyggnadstiden och som man låtit ligga mitt i staden. Har du tid så bör du bege dit till Baalbek och besöka ett av världens äldsta tempel som än idag drar till sig tusentals besökare dagligen. Tänker du stanna i Beirut så tipsar vi gärna om att du går ner till Rouche och Corniche och tar en kvällspromenad där. Det fullt av liv med folks om motionerar, umgås, äter eller bara slappar.

Ytterligare info om Beirut

Beirut är varmt på sommrarna. Se till att alltid ha med dig en vattenflaska ifall du ska ut. Småaffärer finns lite överallt och en liten flaska vatten kostar ca 2-3 kr. Libaneser klär gärna upp sig även till vardags och är mycket hjälpvängliga. Se till att alltid bestämma pris innan du ska åka taxi eller beställ en från någon av de stora taxi företagen som finns. Det blir ibland t o m billigare än att stanna en taxi från gatan.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Beirut

Rafic Hariri International airport Kod: BEY

Flygplatsen ligger strax söder om Beirut centrum. Har byggts ut och renoverats de senaste åren och hanterar ca 4 miljoner passagerare årligen.

Karta över Beirut

Snabbfakta Beirut


Nedan följer lite snabbfakta om Beirut, Libanon.
  • Befolkning: 1 900 000
  • Språk: Arabiska
  • Valuta: Libanesisk Pund (LBP)
  • 8462,63LBP = 1 SEK

Resetips