Billiga flyg till Khao Lak

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Khao Lak? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Khao Lak och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Khao Lak?

Hit (Bangkok - Phuket) flyger de flesta stora flygbolagen. Inget lågprisflyg finns till Thailand än men det finns planer på det i framtiden. Flyg till Khao Lak är billigast under april-september.

Prisgraf för Khao Lak

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Khao Lak, Thailand som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Khao Lak. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Khao Lak under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Khao Lak , en översikt

Khao Lak är ett underbart nationalparksområde som ligger på fastlandet norr om Phuket, bara en dryg timmes resa ifrån flygplatsen. Du tillbringar sköna och avkopplande dagar vid stranden och äter gott på de lokala restaurangerna. När du vill aktivera dig, beger du dig ut i djungeln eller på en dyk- eller snorkeltur som ger dig minnen för livet!Att göra i Khao Lak

Khao Lak bjuder på en mängd roliga aktiviteter som man kan ta del av. Det är speciellt känt för sina dykaktiviteter (nästan varannan butik i shoppingstråken är förknippat med dykning). Prova gärna på Similan Diving Safaris!

Ta sig runt i Khao Lak

Från Phukets flygplats till Khao Lak ca 1 och 15 min timme med buss. Från Krabi till Khao Lak ca 3 timmar med buss. Bussar går dagligen till den närmaste byn Takuapa, ca 1 timmes resväg. Dessutom går det buss till Phuket stad från Takuapa. Det finns även Songtaiws som är de lokala taxibilarna (max 10 pers). Mopedtaxi finns i begränsad omfattning. Många hotell har egna minibussar med chaufför som kan hyras.

Khao Lak hotell

För den som gillar lyx är Rising Sun Residence i Chalong, eller Trisara Phuket i Talang att rekommendera. Om du vill komma lite billigare undan, men ändå ha ett fräscht boende, kan Patong Cottage Resort eller Tropical Resort vara tänkbara alternativ.

Khao Lak sevärdheter

Den lokala marknaden i staden Takuapa är värd en utflykt. Här frossar du i underbara frukter och grönsaker. Botaniserar bland kryddor, olika sorters chili och annat smått och gott, till exempel torkade räkor, thaisåser, nötter och ris av alla de slag. Fantastiskt att bara inandas atmosfären, alla dofter, färger och former. På marknaden kan du också passa på att äta från något av de många gatustånden välj curry, något grillat eller wokat. I omgivningarna runt Khao Lak finns det ett flertal tempel, däribland Wat Tam Nakarat, Wat Bang Wang, Wat Suwan Ku (Aptemlet) samt templet i Laem Keam en bit från hamnen Thap Lamu. Wat Tam Nakarat är ett originellt buddistiskt tempel som endast kan nås via trappor och stegar. Templet består av Buddhastatyer i grottor och kalkstensformationer. Wat Bang Wang är ett vackert färgglatt tempel på toppen av ett berg. Templet erbjuder en magnifik utsikt över Phang Nga bukten och dess omgivningar. Wat Suwan Ku även kallat Aptemplet är ett tempel fullt med små apor. I byn Laem Keam finns ett nytt vackert tempel där ett flertal målningar inne i templet symboliserar den moderna flottan i kontrast till den äldre. Tempel är beläget endast 10 kilometer söder om Khao Lak.

Ytterligare info om Khao Lak

En heldagsutflykt till Similan öarna som är Thailands stolthet när det kommer till natur och undervattensmiljö. Här får du uppleva orörd natur, kritvita stränder, kristallklart vatten med fiskar i alla regnbågens färger. Med lite tur kan du även snorkla med sköldpaddor! Annars är blåsfisk, drakfisk, trumpetfisk muränor, rockor mm vanligt förekommande. Lunch serveras på stranden i skuggan av palmträden. Både lunch och snorkelutrusning är inkluderade.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Khao Lak

Phuket International Airport Kod: HTK

Phuket International Airport ligger 3,2 mil från Phuket stad. Flygbussar går endast på dagtid.

Karta över Khao Lak

Snabbfakta Khao Lak


Nedan följer lite snabbfakta om Khao Lak, Thailand.
  • Befolkning: 5 000
  • Språk: Thai, Engelska
  • Valuta: Thailändsk Baht (THB)
  • 3,49THB = 1 SEK

Resetips