Billiga flyg till Palma

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Palma? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Palma och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Palma?

Flygen går tätt mellan de europeiska städerna och semesterparadiset Mallorca året om. Många flygbolag erbjuder resor hit, vilket pressar ner priserna och ger utrymme för att hitta billiga biljetter. Säsongen till Palma varar egentligen hela året, men vår och höst, förutom på loven, kan man finna biljetter till förmånliga priser. Var beredd på att ändra utrese- och hemresedatum om du vill hitta riktigt billiga resor.

Prisgraf för Palma

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Palma, Spanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Palma. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Palma under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Palma , en översikt

Den trevliga och välkomnande atmosfären, den vackra omgivande naturen och inte minst de fantastiska stränderna ger besökaren en fullkomlig och mycket avslappnande semesterresa med många möjligheter. Den charmiga och gemytliga huvudstaden, tillika enda riktiga staden, på Mallorca erbjuder en härlig semestertillvaro för alla typer av resenärer.Att göra i Palma

Badlivet är lockande när man är i Palma. Men det är också allt det andra. För det finns en hel del att se och göra när man är här. En hel del tid kan spenderas genom att flanera igenom den gamla delen av Palma. Shoppingen i området är utmärkt! Det är nattlivet också. Vill man resa ut på Mallorca kan man med fördel ta sig till någon av de mysiga byarna La Calobra, som har en vidunderlig vägrutt, Puerto Sollér som är en liten mysig fiskeby eller, kanske allra helst, till Alcudià. Alcudià är en romersk stad där man bevarat den gamla stadsmuren och som lockar en mängd besökare varje år. I staden finns massor med mysiga butiker och restauranger.

Ta sig runt i Palma

För att ta sig runt i staden är det lättast att helt enkelt ta apostlahästarna och gå. Staden är trång och häftigt trafikerad. Vill man göra lite längre utflykter kan man ta de bussar som trafikerar ön, och som går mellan de större orterna. Taxi fungerar också och vill man verkligen ta sig runt på Mallorca rekommenderas hyrbil eller moped.

Palma hotell

Det finns många hotell i olika prisklasser att välja på i och runt Palma. Priserna är från 300 kr per natt för de enklare hotellen och uppåt. Här kan man verkligen hitta ett bra hotell som passar den egna smaken och inte minst den egna plånboken. Två kilometer från katedralen och hamnen finner man budgetvänliga och prisvärda Hotel Zurbaran. Hotellet är litet, enkelt och trevligt. För den som kräver lite mer och vill ha ett bra mellanklasshotell kan Hotel Roc Illetas Playa erbjuda ett mycket prisvärt alternativ. Hotellet ligger utmed stranden och har all tänkbar service. För den med gott om pengar, eller den som vill spendera en riktigt härlig semester, är Gran Melia Victoria väl värt priset.

Palma sevärdheter

Palmas Katedral, La Seu, är från 1300-talet och väl värd ett besök. Katedralen upptar en stor del av hamnområdet och är ett populärt turistmål. Vid katedralen finner man den vackra parken Parc de la Mar. Här finner man lugnet och ron i den livliga staden. Mirómuseet är en sevärdhet i sig, och utanför Palma ligger Castell del Bellver, ett slott som på medeltiden var ett fort.

Ytterligare info om Palma

Klassiska Palma är ett resmål som man aldrig verkar tröttna på. Turisterna fortsätter att strömma hit och trots det behåller Palma sin egen charm och sin egen atmosfär. Som turistmål betraktat går det att resa hit året runt, och en mängd européer stannar här hela vintern lång.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Palma

Palma de Mallorca Airport Kod: PMI

Palma de Mallorcas flygplats är den tredje största i Spanien och en riktigt stor flygplats med långa avstånd. Här passerar över 25 miljoner passagerare årligen. Flygplatsen ligger knappt en mil från Palmas centrum och man får ha tålamod när man väntar på en taxi som kan ta en till hotellet.

Karta över Palma

Snabbfakta Palma


Nedan följer lite snabbfakta om Palma, Spanien.
  • Befolkning: 402 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,35 SEK

Resetips