Billiga flyg till Istanbul

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Istanbul? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Istanbul och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Istanbul?

Istanbul är ett resmål som är lika populärt året runt, därför så håller även biljetterna ungefär samma prisnivå oberoende årstid. Turkish Airlines och Pegasus Airlines har reguljära flyglinjer till Istanbul direkt från Sverige, men ibland kan det bli förmånligare att resa med mellanlandning i något europeiskt land.

Prisgraf för Istanbul

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Istanbul, Turkiet som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Istanbul. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Istanbul under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Istanbul , en översikt

Istanbul, även känt som det gamla Konstantinopel, är en stad full av kontraster och en härlig blandning av öst och väst. Strategiskt beläget mellan två kontinenter som bara delas av ett smalt sund så är Istanbul i dag hem till över 12 miljoner människor och har mycket att bjuda till turister som är intresserade av historia, kultur och shopping.Att göra i Istanbul

Istanbul är mycket mer än bara den historiska Seraljudden som de flesta turister besöker. Upplev folkmyllret på gågatan Istiklal Caddesi där mer än 3 miljoner människor promenerar varje dag, shoppa i någon av de stora shoppingcentren eller på en gatumarknad som ordnas i olika distrikt varje dag och prova på det välkända turkiska köket i någon restaurang med utsikt över det Gyllene Hornet. Nattlivet i Istanbul är koncentrerat till Taksim och de exklusiva klubbarna som ligger vid Bosporen.

Ta sig runt i Istanbul

Istanbul har en mycket utvecklad kommunal trafik och det är lätt att ta sig från en plats till en annan med hjälp av bussar, spårvagn, tunnelbana, stadsbåtar och dolmus, som är en sorts delad taxi som kör en viss rutt. Dock så räcker inte dessa till för att möta kravet på de miljoner människor som dagligen färdas i Istanbul och speciellt vid rusningstid på morgonen och kvällen så är det bäst att försöka undvika att ge sig ut i trafiken.

Istanbul hotell

Vill man bo nära de historiska sevärdheterna så kan man välja Hotell Spectra eller ett annat hotell som ligger i Sultanahmet och den gamla delen av staden. Taksim är Istanbuls moderna centrum och även här finns det många hotell att välja mellan, t.ex. Midtown Hotel.

Istanbul sevärdheter

Det finns många sevärdheter i Istanbul att några dagar knappt räcker till för att se dem alla, boka därför gärna en vecka för ditt besök så du hinner utforska staden bättre. På Sultanahmet-udden hittar man den kända bysantinska Hagia Sophia-kyrkan som senare gjordes om till en moské och nuförtiden fungerar som ett museum. Besök även den Blåa moskén och Topkapi-palatset som länge fungerade som de ottomanska sultanernas bostad. En båttur på Bosporen är ett bra sätt att få en bättre överblick över staden.

Ytterligare info om Istanbul

Istanbul ligger omgiven av flera hav och har ett fuktigt klimat med milda vintrar och mycket heta somrar. Därför är den bästa tiden att besöka staden på våren eller hösten. Besök gärna även den asiatiska sidan av Istanbul för att uppleva det vardagliga livet i Istanbul eller gör en dagsutflykt till någon av romantiska och gröna Prinsöarna som ligger i Marmarasjön strax utanför Istanbul.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Istanbul

Istanbul Atatürk International Airport Kod: IST

Istanbuls största flygplats Atatürk Airport ligger ca 20 km sydväst om stadens centrum och är livligt trafikerad av många stora flygbolag. Atatürk Airport fungerar även som en viktig knytpunkt för många flyglinjer runt hela världen. Man kan ta sig in till centrum antingen med flygbussarna eller med tunnelbana.

Istanbul Sabiha Gökcen Airport Kod: SAW

Den nyare och mindre flygplatsen ligger på den asiatiska sidan av Istanbul och trafikeras främst av inrikes flyg samt lågprisflygbolag som t.ex. Pegasus Airlines.

Karta över Istanbul

Snabbfakta Istanbul


Nedan följer lite snabbfakta om Istanbul, Turkiet.
  • Befolkning: 13 484 000
  • Språk: Turkiska
  • Valuta: Turkisk Lira (TL)
  • 1TL = 1 SEK

Resetips