Billiga flyg till Las Palmas

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Las Palmas? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Las Palmas och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Las Palmas?

Det är populärt att resa till Las Palmas på Gran Canaria året runt. Tidig försommar kan man finna de billigaste resorna. Under resten av året håller sig priserna ganska konstanta. Det kan vara bra att vara ute i god tid om man vill hitta en billig resa till området, och vara flexibel på vilka datum man reser. Då det finns flera olika flygbolag som erbjuder resor till ön kan det vara värt att jämföra olika flygbolags priser.

Prisgraf för Las Palmas

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Las Palmas, Spanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Las Palmas. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Las Palmas under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Las Palmas , en översikt

En resa till livliga och intensiva Las Palmas, huvudstaden på Kanarieön Gran Canaria, är en resa till en spännande minimetropol och en härlig och lat solresa i ett. Det är dessutom en resa till en av de vackrare städerna i världen. Staden kallas inte för inte Lilla Venedig, tack vare de många kanaler som går igenom staden och den vackra arkitekturen.Att göra i Las Palmas

I Las Palmas finns det alltid en mängd saker att göra. Badstränderna lockar till simning och allehanda vattensporter, lata dagar i solstolen och mysiga timmar på något strandcafé. Surfing är extra populärt utmed vissa stränder vid Las Palmas. Nätterna i staden är heta och långa. Casinot lockar en mängd spelintresserade och nattklubbarna håller öppet till gryningen. För den som vill uppleva än mer än bara staden och stranden kan upptäcka allt som Gran Canaria har att erbjuda. Och det är en hel del: fantastisk natur, mysiga små byar och inte minst flera historiskt intressanta platser. Man kan vandra, rida och cykla i naturen utanför staden.

Ta sig runt i Las Palmas

Las Palmas är en ganska utspridd stad och det göra att det kan vara långt att ta sig fram till fots. Bussnätet är väl utbyggt och lättfattligt. Det går en speciell turistbuss kallad Turística till de största sevärdheterna i staden. Det är svårt att ta sig fram med bil i själva staden. Det är trångt, enkelriktat på flera ställen och inte minst svårt att hitta parkering. Om man däremot vill göra längre utflykter och upptäcka Gran Canarias vackra natur kan hyrbil vara ett gott alternativ.

Las Palmas hotell

Hotellen i Las Palmas är mestadels mellanklasshotell med hyfsad standard. Ett riktigt trevligt hotellalternativ är pampiga och femstjärniga Santa Catalina Hotel. Lite billigare och med en mer modern atmosfär är hotelltornet Hotel Las Palmas de Gran Canaria. Servicen är mycket god även här och man har satsat en hel del på intressant inredningsdesign. Ännu ett prisvärt hotell är Melia Las Palmas. Hotellet ligger precis utmed stranden och fyra kilometer från centrum. Vill man ha fler alternativ kan man också kika på andra ställen på Gran Canaria.

Las Palmas sevärdheter

Las Palmas är fylld med olika sevärdheter, särskilt i den gamla delen av staden, Vequeta. På Museo Canario får man en inblick i öns och stadens spännande historia, liksom på Casa de Colón där man får veta mer om Columbus resor och mellanlandningar på Gran Canaria under sina upptäcktsresor till Amerika. Mercado de Vequeta är stadens gamla marknad med en mängd fynd för den som tycker om att shoppa.

Ytterligare info om Las Palmas

Las Palmas är verkligen en klassisk svensk semesterort. Det allra första charterplanet som landade här kom från Sverige. Det gör inte staden sämre för det. Snarare tvärtom. Det Staden är perfekt plats att besöka året runt. Värmen och solen finns alltid här och det är ett enkelt och behagligt resmål för den som verkligen vill slappna av och njuta av sin semester, gammal som ung, par som singlar liksom barnfamiljer.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Las Palmas

Las Palmas Gran Canaria Airport Kod: LPA

Gran Canaria Airport ligger 1,8 mil sydöst om Las Palmas centrum. Det finns 2 stycken terminaler och det går bussar alternativt taxi till staden. De större hotellen kan ibland erbjuda transferbussar till och från flygplatsen.

Karta över Las Palmas

Snabbfakta Las Palmas


Nedan följer lite snabbfakta om Las Palmas, Spanien.
  • Befolkning: 382 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,68 SEK

Resetips