Billiga flyg till Barcelona

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Barcelona? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Barcelona och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Barcelona?

Flyg till Barcelona är billigast under höstperioden och vintern med undantag för december månad. Flertalet lågprisbolag flyger till Barcelona men även SAS, Swiss Air, Lufthansa, Spanair och KLM.

Prisgraf för Barcelona

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Barcelona, Spanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Barcelona. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Barcelona under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Barcelona , en översikt

För bara några årtionden sedan var inte Barcelona något attraktivt resmål. Efter att ha arrangerat OS 1992 har Barcelona vuxit och idag står staden som en av Europas allra hetaste storstäder med både kultur, konst, uteliv och sol och bad. Barcelona är ett utmärkt resmål för weekendresor men även för längre vistelser.Att göra i Barcelona

Barcelona är en kuststad vilket gör den till en livlig sådan också. Österut finns medelhavet medan de stora bergen ligger västerut. Bege dig till La Rambla som är medelpunkten för Barcelonas hektiska liv eller ta dig ut till stränderna för att spendera dagarna på stranden med en rad olika sportaktiviteter eller ta en cykeltur längs med stranden och upplev Barcelonas puls på nära avstånd. Har du tid över så kan du ta båten över till Marllorca, Menorca eller Ibiza från hamnen.

Ta sig runt i Barcelona

Både tunnelbana, tåg och bussar finns att använda sig utan när man vill ta sig runt i Barcelona. Tunnelbanan är mycket effektiv och prisvärd. Bussbiljetter kan köpas av chaffören direkt. 11.000 taxibilar finns runtom i staden och de kan stannas direkt vid vägkanten eller bokas av taxibolagen direkt. Vill man hyra bil måste man vara över 21 och ha

Barcelona hotell

Barcelona har hotell båda nära stränderna och längre innåt staden. Oavsett vad man väljer så har man ändå inte långt till de flesta attraktiva platserna. Vill man bo mer innåt kan vi rekommendera Suizo Hotell som endast ligger 200 m från Picasso museet, Portal del Angel med all dess shopping och Barcelonas katedral samt mindre än 1 km till stranden. Lite närmare hamnen finns Eurostars Grand Marina som är ett förstklassigt hotell med alla önskvärda faciliteter för både affärsresenärer och semesterboende. Tänk på att skatt på 7% tillkommer på hotellpriserna.

Barcelona sevärdheter

Temple Expiatori de la Sagrada Familia är kanske världens största konstverk. Denna heliga plats påbörjades av Gaudi och har än idag inte slutförts. Museu Picasso är också en sevärdhet i konstens väg. Världens största konstnär genom tiderna har sina verk att beskådas här. FC Barcelona President Núñez Museum och Nou Camp har ett av världens bästa fotbollsmuseum. För fotbollsälskaren är detta en självklarhet.

Ytterligare info om Barcelona

La Rambla är motsvarigheten till Londons Oxford Street och Paris Champ Elysée. Här händer det alltid mycket. Köp ett Barcelona Card som ger dig gratis enré till museum, kommunikationer samt rabatter på en rad olika varuhus.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Barcelona

Barcelona Airport Kod: BCN

Ligger 12 km sydväst om Barcelona centrum och trafikerar mer än 30 miljoner passagerare årligen för att jämföra med endst 10 miljoner 1992. En tredje bana är på väg att byggas för att möta efterfrågan.

Karta över Barcelona

Snabbfakta Barcelona


Nedan följer lite snabbfakta om Barcelona, Spanien.
  • Befolkning: 1 622 000
  • Språk: Spanska, katalanska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,68 SEK

Resetips