Billiga flyg till Gran Canaria

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Gran Canaria? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Gran Canaria och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Gran Canaria?

Det går en stor mängd flyg till Gran Canaria året om och det finns många bola att välja mellan, inte minst det billiga inhemska alternativet Spanair. Under mars och april är biljettpriserna som förmånligast. Annars är priserna för flygningar till ön ganska jämnt fördelade över året. En tidig bokning och möjlighet till olika utrese- och hemresealternativ kan få ner priserna på biljetten rejält.

Prisgraf för Gran Canaria

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Gran Canaria, Spanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Gran Canaria. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Gran Canaria under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Gran Canaria , en översikt

Det finns en anledning till att så många väljer att resa till Gran Canaria varje år. Som en hel liten minikontinent erbjuder Gran Canaria en mängd olika naturtyper och ett mycket varierat och fascinerande landskap liksom en värld av stora kontraster. Här är det enkelt att skapa sin egen drömsemester tack vare det stora utbudet av hotell, restauranger, stränder och upplevelser.Att göra i Gran Canaria

Främsta dragplåstret må vara stranden där man kan njuta av sol och bad och en mängd olika vattensporter, men det finns en mängd andra saker att göra på Gran Canaria. I huvudstaden Palma erbjuds fantastiska shoppingmöjligheter och inte minst restauranger och nattklubbar. Den härliga naturen ön har att erbjuda upplevs kanske bäst genom vandringar, cykelfärder, eller varför inte till häst? Inte minst bör man hinna med att upptäcka åtminstone några av de 290 fantastiska grottor som ligger gömda på ön, och någon av alla de små fascinerande bergsbyar som finns att upptäcka.

Ta sig runt i Gran Canaria

Gran Canaria är begåvat med ett mycket bra bussnät som går mellan de flesta orter på ön. Om man vill upptäcka naturen och göra egna utflykter kan hyrbil vara ett prisvärt och trevligt alternativ. Vägarna är väl utbyggda och inte alltför hårt trafikerade. Det går även att hyra cykel och moped för att ta sig runt.

Gran Canaria hotell

Hotell finns i överflöd på Gran Canaria och det är bara att välja och vraka utifrån sin egen smak och budget. Ofta kan man med lite tur finna ett riktigt bra hotellalternativ till en hyfsad slant. Ett något udda alternativ kan vara att ta in på Hotel Concorde, ett hotell byggt 1969 i modernistisk stil och renoverat år 2002. Här finns det mesta man kan önska av ett semesterhotell till ett pris en bra bit under 1000 kr per natt mitt i Las Palmas. Mitt i kända Playa des Ingles kan man leva i härlig luxuös standard på hotell IFA Dunamar Hotel. Hotellet erbjuder mycket god service i en härlig atmosfär. Det finns också flera alternativ för den som vill resa budget. Apartamentos Las Faluas, bara ett stenkast från Playa del Ingles, är ett fräscht och trevligt hotell med en lika trevlig prislapp.

Gran Canaria sevärdheter

Grand Canaria är en ö med en mängd sevärdheter av alla de slag. La Cueva Pintada är kanske den allra mest fascinerande sevärdheten. Det är ett museum och en park fylld med arkeologiska fynd. Historiska fynd finns även i varje liten ort på Gran Canaria där man kan finna hela stadsdelar från olika epoker, kyrkor och monument. Naturen på ön är en sevärdhet i sig och flera nationalparker har skapats för att skydda naturen till kommande generationer. En av de mer unika nationalparkerna är Dunas de Maspalomas. Vill man veta mer om öns natur, kultur och historia finns en mängd museer att besöka.

Ytterligare info om Gran Canaria

Gran Canaria är en semesterö som passar att besöka året om och som passar alla typer av resenärer. Alltfler väljer att resa hit när det är som kallast och mörkast i vårt eget avlånga land, för att kunna njuta av en fantastisk natur och solens strålar.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Gran Canaria

Las Palmas Gran Canaria Airport Kod: LPA

Gran Canaria Airport ligger 1,8 mil söder om Las Palmas, huvudstaden på ön. Det går bussar och taxi till de olika orterna och semesterhotellen från flygplatsens två olika terminaler. För den som vill hyra bil går det bra att göra på flygplatsen.

Karta över Gran Canaria

Snabbfakta Gran Canaria


Nedan följer lite snabbfakta om Gran Canaria, Spanien.
  • Befolkning: 839 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,23 SEK

Resetips