Billiga flyg till Teneriffa

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Teneriffa? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Teneriffa och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Teneriffa?

Det går nästan skytteltrafik mellan Europa och Teneriffa året om. Säsongen verkar aldrig ta slut. Det är därför svårt att pricka in en månad där priset är som allra lägst. Om man kan undvika att resa under juli och september, då priserna generellt sett är högre är det lättare att hitta en bra prislapp på biljetten. Under oktober månad sjunker genomsnittspriset något för resor till och från ön, och vill man resa billigt är det en bra tidpunkt på året att välja.

Prisgraf för Teneriffa

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Teneriffa, Spanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Teneriffa. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Teneriffa under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Teneriffa , en översikt

Den största av Kanarieöarna Teneriffa är också den mest familjevänliga, omväxlande och naturskönaste ön i ögruppen. Här trivs alla som vill skapa sin egen drömsemester. Här finns något för alla: vacker och grönskande natur, kultur, spännande arkitektur och en mängd museer, bra golfbanor och inte minst härliga stränder och ett rikt utbud på restauranger och barer.Att göra i Teneriffa

På Teneriffa finns det alltid något att hitta på. Golf, ridning, bergsklättring, skärmflygning och cykelturer är populära sporter på land, medan dykning, djuphavsfiske och snorkling sker till havs. Vill man ut på äventyr finns det spännande grottor att klättra omkring i och det finns flera olika städer att besöka, till exempel den gemytliga huvudstaden Santa Cruz.

Ta sig runt i Teneriffa

Bil tillhör ett av de bättre alternativen om man vill upptäcka så mycket som möjligt. Många uthyrningsbolag lockar med bra paketpriser. Det går också att hyra moped. Taxis fungerar utmärkt för kortare sträckor. Bussar går nästan överallt på ön och det är ett billigt sätt att ta sig frm på. Man bör dock inte ta bussen om man har bråttom.

Teneriffa hotell

Som den stora och mycket populära semesterö Teneriffa är finns en uppsjö med olika hotellalternativ att välja mellan. Priserna rör sig från 500 kr natten och uppåt, och för ett mellanklasshotell kostar en natt runt 1000 kr. Riktigt billigt kan man bo i Aparthotel Tamaino Tropical. Ett attraktivt och prisvärt alternativ i mellanklassen är fyrstjärniga Lagos de Cesar i centrum av Puerto Santiago. För den som söker en härlig drömtillvaro finns Hotel Botanico, ett luxuöst hotell och spa där man inte sparat på något, att boka rum på.

Teneriffa sevärdheter

Det finns en mängd olika sevärdheter av olika slag på Teneriffa. Inte minst är naturen på ön storslagen. Mount Teide är öns högsta topp och mäter hela 3718 meter över havet. Runt toppen ligger en vacker nationalpark. Puerto de la Cruz är en härlig gammal stad som också ståtar med en vilddjurspark. Huvudstaden Santa Cruz har en mycket vacker och pittoresk gammal stadsdel väl värd att besöka, liksom en mängd olika museer. Masca och La Orotava är två byar som är sevärdheter i sig.

Ytterligare info om Teneriffa

Tack vare kontrasterna och alla de olika saker som finns att göra och upptäcka på Teneriffa är det många som kommer hit år efter år. Klimatet är gynnsamt för besök vilken tid på året som helst. Här råder solen och värmen året om. Om man kan, kan man med fördel åka hit under februari/mars. Då hålls en stor karneval på hela ön.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Teneriffa

Teneriffa South Airport Kod: TFS

Teneriffa South Airport är den mest använda av Teneriffas två internationella flyplatser. Flygplatsen ligger 6 mil från Santa Cruz, och 1,7 mil från Playa de las Americas. Det finns en terminal på flygplatsen.

Teneriffa North Airport Kod: TFN

Teneriffa North Airport används inte lika mycket som den södra flygplatsen. Flygplatsen ligger ungefär 20 min bilresa från Santa Cruz. Det finns en terminal på flygplatsen.

Karta över Teneriffa

Snabbfakta Teneriffa


Nedan följer lite snabbfakta om Teneriffa, Spanien.
  • Befolkning: 909 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,6 SEK

Resetips