Billiga flyg till Pristina

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Pristina? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Pristina och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Pristina?

Man kan flyga till Pristina med bl.a. Germanwings, Belle Air, Air Berlin och EasyJet. Ofta så innebär detta mellanlandningar i t.ex. Tyskland. Genom att boka sina flygbiljetter i god tid innan resan så kan man resa billigast till Pristina.

Prisgraf för Pristina

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Pristina, Kosovo som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Pristina. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Pristina under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Pristina , en översikt

Pristina, Kosovos huvudstad med ca 200 000 invånare, är kanske inte ett så traditionellt resmål, men i och med att det börjar bli allt säkrare att resa i detta nya land så är det även allt fler turister som hittar hit. Pristina är en stad som ständigt håller på att utvecklas och har fått flera ansiktslyft de senaste åren.Att göra i Pristina

Det finns många caféer och restauranger i Pristina och det är billigt att äta på uteserveringarna. Nattlivet i Pristina är koncentrerat till sommarmånaderna och det finns flera bra nattklubbar och barer i staden. Under sommarhalvåret vaknar staden till liv och på kvällarna fylls gatorna och promenaderna av glada människor som promenerar och umgås. På sommaren så är även flera utomhuspooler öppna för allmänheten för en liten avgift och det kan vara skönt att ta sig ett svalkande dopp i en sådan under en varm dag i juli.

Ta sig runt i Pristina

Pristina är en relativt liten stad och det är ganska lätt att ta sig runt till fots. Blir man trött så kan man antingen ta en lokalbuss eller en minibuss för att ta sig från ett ställe till ett annat och det kostar nästan ingenting att åka med en sådan.

Pristina hotell

Ska man övernatta i Pristina så får man räkna med att betala ungefär 500 kr för ett hotellrum, även om det finns hotell i alla prisklasser. Hotel Lord ligger i centrum av Pristina och är ett budgetalternativ. Emerald Hotel Pristina är ett nytt hotell som ligger lite utanför staden. Hotellet är utrustat med både en spa-avdelning och många affärsinriktade bekvämligheter och passar därför perfekt för t.ex. konferenser och möten.

Pristina sevärdheter

Det bästa sättet att upptäcka Pristina är att ta sig runt i staden till fots. Utforska den gamla stadsdelen med sina smala gator och hus i traditionell stil och gör ett besök i en moské. Missa inte heller det Etnografiska muséet där du kan få se en imponerande samling av bland annat traditionella kostymer och hantverk. Ett populärt utflyktsmål för lokalbefolkningen året runt är den grönskande parken Germia Park som ligger en bit utanför själva centrum.

Ytterligare info om Pristina

Den bästa tiden att resa till Pristina är under våren och hösten eftersom Pristina ligger i inlandet och har ett fuktigt kontinentalt klimat vilket innebär att det kan bli mycket varmt under sommarmånaderna. Gör även gärna en utflykt till den näraliggande staden Prizren som är en stad av historiskt intresse där gamla moskéer och kyrkor står sida vid sida ännu idag.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Pristina

Pristina International Airport Adem Jashari Kod: PRN

Pristina International Airport ligger ca 15 km sydväst om Pristina och är den enda flygplatsen som fungerar som port för flygresenärer till Kosovo. Flygplatsen är ganska liten men relativt modern. Det enklaste sättet att ta sig in till staden är med taxi.

Karta över Pristina

Snabbfakta Pristina


Nedan följer lite snabbfakta om Pristina, Kosovo.
  • Befolkning: 199 000
  • Språk: Albanska, serbiska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,35 SEK

Resetips