Billiga flyg till Paris

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Paris? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Paris och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Paris?

Billigaste flygen till Paris hittar du under Februari eller sent på våren och början på sommaren. Många flygbolag flyger till Paris, även lågprisbolag som Ryan Air, Air Berlin och Norwegian. Andra traditionella flygbolag är SAS, Air France, KLM och Lufthansa. Priserna skiljer sig inte mycket åt så det är bra att se efter vad som skiljer sig mellan lågprisbolagen och de traditionella innan man bokar.

Prisgraf för Paris

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Paris, Frankrike som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Paris. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Paris under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Paris , en översikt

Paris är känt för att vara romantikens stad. Med alla dess fashionabla boulevarder, gourmet restauranger och det underbara vinerna är det som bäddat för en oförglömlig vistelse. Staden i sig är som ett konstverk med allt sin arkitektur och sin rika kultur och historia. Paris är staden som berör alla dina sinnen och du går inte härifrån utan ett leende på läpparna.Att göra i Paris

Ta en tur med båten på Seine floden och se paris från vattnet. Åk till Place des Vosges som är den kände författaren, som bla skrivit Les Misérables och Ringaren i Notre Dame, Victor Hugos hem. Är du intresserad av nymodern design så ska du besöka Centre Georges Pompidou.

Ta sig runt i Paris

Både tunnelbanesystemet, busslinjerna och tågtrafiken är välutbyggda. Det är ett billigt och snabbt alternativ för att ta sig runt till olika distrikt i Paris. Taxibilar kan du stanna vid vägen eller via någon av de många taxizonerna. Det är olika tariffer i olika zoner och tider på dygnet. Taxichafförerna förväntar sig 10% dricks men det är absolut inget tvång.

Paris hotell

Paris har som alla stostäder ett brett utbud av hotell i alla klasser. Vill man dock bo centralt så får man betala lite mer. Ett utmärkt alternativt som ligger i hjärtat av ett av de livligaste kvarteren och en kort prommenad från Champs Elysées är Timhotel Opera Madeleine. Detta hotell är mycket prisvärt och omtyckt. Är man där i Romantikens tecken kan vi rekommendera Villa Opera Drouot.

Paris sevärdheter

Den mest självklara sevärdheten i Paris är Eifeltornet. Härifrån får du en milsvid utsikt över hela Paris. Tänk att köerna kan vara långa så var där i god tid. Louvren är också ett måste när man är i Paris. Här finns världens mest kända konstverk representerade. Vi rekommenderar att du köper ett museum pass som ger dig fri entré till över 70 olika museum. Den världskända Notre Dame katedralen är ett stycke konst i sig och är värt ett besök. Triumfbågen och close to the Champs-Elysées välkommnar dig till Paris eleganta shopping.

Ytterligare info om Paris

Ta dig runt i Paris men se upp för att vara i fel områden i förorterna nattetid. Har du barnen med dig kan du åka några mil norr om Paris och besöka Disneyland Paris där barnen garanterat kommer att få en glad upplevelse. Njut av maten i Paris som satt en egen standard i gourmetköken världen runt och köp gärna med dig ett par vinflaskor från vinernas land.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Paris

Charles de Gaulle Airport Kod: CDG

23 km nordöst om Paris centrum ligger denna primära flygplats för Paris resenärer.

Orly Airport Kod: ORY

Ligger 14 km söder om Paris centrum längs med motorvägen. Ena teminalen hanterar inrikesflyg medans andra bara har utrikes.

Karta över Paris

Snabbfakta Paris


Nedan följer lite snabbfakta om Paris, Frankrike.
  • Befolkning: 10 414 000
  • Språk: Franska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,35 SEK

Resetips