Billiga flyg till Bangkok

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Bangkok? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Bangkok och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Bangkok?

Många bolag åker till Bangkok som är sydostasiens knutpunkt från Sveriges alla hörn. Thai Airways, Finnair, Qatar Airways och Turkish Airlines brukar ha de bästa priserna. Billigaste resorna hittar man under våren och hösten då många svenskar ännu inte har tagit semester. Dyrast är i början och slutet på året.

Prisgraf för Bangkok

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Bangkok, Thailand som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Bangkok. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Bangkok under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Bangkok , en översikt

Bangkok (Siam) är en smutsig stad med mycket trafik och folk i rörelse. För många är detta ändå ett paradis. Detta är en mångsidig storstad med tempel alldeles intill hundratals meter höga skyskrapor. Modernt går hand i hand med gammal kultur och det gör staden till något värt att besöka. Shoppingfanatiker? Detta är något du längtat efter!Att göra i Bangkok

Det finns en hel del roligt att göra i Bangkok. Det finns gott om SPA och Yoga för den som vill ha en stunds avslappning från det hektiska livet. Föredrar man kampsport har man verkligen hamnat rätt. Thaiboxing är inte alls som hemma i Sverige och är värt ett besök under någon av de många turneringar som pågår ständigt. Spela golf är nog bättre på andra orter i Thainland men Bangkok har lite att välja på också.

Ta sig runt i Bangkok

Det finns många olika sätt att ta sig runt i Bangkok. Det billigaste och mest annorlunda sättet för oss svenskar är att sätta sig på en tuk tuk som är en sorts cykel på hjul med en passagerarvagn bakom. Skytrain går tvärs över hela staden och är ett snabbt och billigt sätt att ta sig runt. Det finns flera floder som går tvärs igenom Bangkok vilket gör båttaxi till ett typiskt transport alternativ.

Bangkok hotell

Hotell finns det massor av. Allt från lyx till budgetalternativ. Längs Silom Road och Sukhumvit Road finns massor av hotell med bra standard. Det kan löna sig att bo på hotell med högre standard då det ändå är billigt med hotell i Bangkok. På Lebua at State Tower kan man bo lyxigt med närhet till allt. The Millennium Hilton Bangkok är ett fint hotell med vänliga priser och en magnifik bar på 32:a våningen med milsvid utsikt över Bangkok. Tänk på att det kan tillkomma skatt på priserna som anges!

Bangkok sevärdheter

Är man i bangkok måste man besöka något av de alla palatsen med religiösa och kulturella lämningar. Royal Grand Palace är ett stort palatskomplex och inhuser bla det mest heliga palatset av alla, Wat Phra Kaeo. Här Emerald Buddha och det finns strikta klädregler för att få besöka palatset. National Museum är en annan sevärdhet värd ett besök. Museumet är så stort att man behöver besöka det mer än en gång för att se allt. Satsa gärna på teak paviljonen där personliga kungliga tillhörigheter finnas att skåda.

Ytterligare info om Bangkok

Bästa tiden att vara i Bangkok är mellan november och Februari då det inte är lika regnigt. Shoppingen är här helt fantastisk med stora varuhus och gallerior med allt man kan önska sig. Tänk på att vissa taxichafförer har provision på folk de tipsar och skjutsar till olika gallerior.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Bangkok

Suvarnabhumi Airport Kod: BKK

Ligger 30 km öster om Bangkok centrum och invigdes så sent som 2006 för att ersätta Don Muang flygplatsen. Är redan en av sydostasiens mest trafikerade flygplatser med kapacitet upp till 45 miljoner passagerare årligen.

Karta över Bangkok

Snabbfakta Bangkok


Nedan följer lite snabbfakta om Bangkok, Thailand.
  • Befolkning: 10 327 000
  • Språk: Thailändska
  • Valuta: Thailändsk Baht (THB)
  • 3,49THB = 1 SEK

Resetips