Billiga flyg till Phuket

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Phuket? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Phuket och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Phuket?

Det går en mängd olika flyg till Phuket via Bangkok och Don Muang. Man reser till Phuket med Thai Air eller SAS för att få en mellanlandning. Med andra internationella flygbolag går det att lägga in en mellanlandning till i Europa för att komma till Phuket. Thai Air är erkända för sina förmånliga priser och fina service. Den absolut dyraste månaden för resor till Phuket är under december månad. Om man vill få sol och värme vintertid kan det därför löna sig att kika på resor i november och mellan januari och maj då priserna är lägre men det ändå är garanterad sol i Phuket men mörkt i Sverige. I maj börjar den riktiga lågsäsongen i Phuket, då regnperioden varar i området. Såväl regnperiod som lågsäsong varar till och med oktober.

Prisgraf för Phuket

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Phuket, Thailand som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Phuket. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Phuket under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Phuket , en översikt

Phuket är en ö och en stad i sydvästra Thailand som med tiden kommit att bli ett riktigt semesterparadis för såväl barnfamiljerna såsom pensionärer, par och ensamresande. Områdets popularitet kommer av de vackra och långsträckta stränderna, den vackra naturen, och de väl utbyggda serviceanläggningarna som finns här för turisterna. Det härliga klimatet erbjuder sol och värme när vi i Europa har det grått och kallt. Phuket är ett mecka för kalla svenskar under vinterhalvåret och passar såväl gammal som ung, singel som paren. Trots de stora turismströmmarna är det inte svårt att få en glimt av det "riktiga" Thailand när man är i Phuket.Att göra i Phuket

Många kommer hit för att ta det lugnt och njuta av sol, bad, god mat och en skön strandsemester. Men det hindrar inte den mer aktive från att finna en mängd olika saker att göra. En mängd företag erbjuder olika typer av vattensporter, alltifrån dykning till vattenscootrar, paragliding och bananbåtar. Då nästan 70 % av öns yta är täckt av regnskog är en utflykt i djungeln nästan ett måste. Och vad kan vara bättre än att kika in skogarna ridandes på en elefant? På Phuket Fantasea finns en temapark med olika åkäventyr för hela familjen och här kan man uppleva genuin thailändsk dans.

Ta sig runt i Phuket

Det lättaste sättet att ta sig runt i Phuket är via de lokala minibussarna. Man kan även ta sig runt genom att åka små taximotorcyklar som kallas tuk-tuks, liksom vanliga taxibilar.

Phuket hotell

Tack vare de täta turistströmmarna till Phuket finns en mängd olika hotell att bjuda på i alla olika prisklasser. Det går att finna helt okej hotell från 300 kr natten för ett dubbelrum även under högsäsong. De allra flesta hotell håller hög klass för sin standard och har en mycket god service och priserna är mycket låga även under högsäsong. Många hotell erbjuder all-inclusive och aktivitetscenter för de yngre resenärerna. Vill man komma nära de bästa stränderna väljer man hotell på den västra sidan av ön. Här finns till exempel populära och välrennomerade Patong Beach Hotel som ligger mitt i det livliga centret Patong. Hotellet ligger nära det mesta. För den mer lyxiga semesterfiraren som ändå vill komma undan till ett hyfsat pris finns Marriott Phuket Resort and Spa. Vill man istället komma undan riktigt billigt kan man välja Bhukitta Hotel and Spa i Phuket City, ett riktigt prisvärt hotell.

Phuket sevärdheter

Naturen, kulturen och atmosfären är själva sevärdheten när man kommer till Phuket. De främsta sevärdheterna i Phuket är stranden och den fantastiska regnskogen. Phukets kultur är unik. Här blandas det genuint thailändska med olika kinesiska och portugisiska influenser. Det märks i såväl i maten som på gator och torg, i dansen och i musiken. Det finns även en mängd med marknader, tempel och spännande arkitektur att upptäcka.

Ytterligare info om Phuket

Många som reser till Thailand passar på att sy upp skräddarsydda kostymer när de är på plats. Phuket blev hårt drabbat av den stora tsunami som drabbade Thailands kust år 2004. Det hindrade dock inte invånarna i Phuket att snabbt bygga upp sina verksamheter igen. Numera är turistströmmarna minst lika stora som innan tsunamin och ordningen är sedan en tid helt återställd.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Phuket

Phuket International Airport Kod: HTK

Flygplatsen ligger 32 km norr om Phuket centrum. Det går bussar från flygplatsen till centrum en gång i timmen. Nästan 6 miljoner resenärer passerar flygplatsen varje år.

Karta över Phuket

Snabbfakta Phuket


Nedan följer lite snabbfakta om Phuket, Thailand.
  • Befolkning: 349 000
  • Språk: Thailändska
  • Valuta: Thailändsk Baht (THB)
  • 3,36THB = 1 SEK

Resetips