Billiga flyg till New York

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till New York? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till New York och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till New York?

Många flygbolag flyger till New York City och priserna skiljer sig ofta inte märkvärt. Bland de billigare alternativen finns Northwest Airlines, US Airways och Swiss Air. Men även SAS, KLM, British Airways, Iceland Air, American Airlines, Continental Airlines och Air France har regelbundba rutter dit. Tänk på att New York har många affärsresenärer vilket gör att priserna kan vara billigare under helger. Billigaste perioderna att flyga till New York är de första och de sista månaderna året.

Prisgraf för New York

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till New York, USA som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till New York. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till New York under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
New York , en översikt

Med över 20 000 restauranger och krogar, 150 museum i världsklass och mer än 10 000 affärer med märken från hela världen är det svårt att inte ha något att göra i New York, staden som aldrig sover. Trots detta är staden kanske mest känd för sitt Manhattan som är världens finanscentrum. Det mångkulturella New York har hela stadsdelar representerade av de många kulturerna som finns här. Bland de större stadsdelarna hör China Town och Little Italy.Att göra i New York

Ett absolut måste när man är i New York är att besöka Central Park, en oas av lugn och harmoni mitt i Manhattan. Manhattan är nog den delen av New York där det finns mest att göra. Fifth Avenue är ett utmärkt stället att starta på vad gäller shopping. Vill man göra fynd kan man bege sig till SoHo. Besök gärna något av de många museum som finns här runtomkring.

Ta sig runt i New York

För den ovane kan New York verka som en mardröm att hitta i. Dock är det egentligen busenkelt eftersom staden är uppdelad i avenyer som går från norr till söder samt gator som korsar från väst till öst. Systemet bildar som ett slags gatunät som blir enkelt att läsa av. Trots att det finns bussar är tunnelbanan det bästa och snabbaste sättet att ta sig runt hela New York. Även taxi är flitigt använt och kostar inte mycket.

New York hotell

Hotell är inte billigt i New York. Det går dock att komma undan lite billigare om man väljer att inte åka på sommaren. Ett annat tips är att söka via nätet där man ibland ser erbjudanden som man annars inte får ta del av om man ringer och bokar via telefon. Bokar du lång tid i förväg kan även det ge dig ett billigare boende. Vill man bo nära till allt ska man välja Manhattan. Här finns både dyrare och billigare områden men man får nog räkna med minst $200 för ett hotellrum med normal standard. På nordvästra sidan av Manhattan finns billiga alternativ såsom Broadway Hotel and Hostel. Mest valuta för pengarna kanske man ändå får på Affinia Manhattan som ligger alldeles intill Madison Square Garden och ett par kvarter från Macys. Tänk på att det alltid tillkommer skatt på priserna som anges!

New York sevärdheter

Det finns mycket att se i New York. Om du önskar besöka de traditionella sevärdheterna rekommenderar vi att du är tidig. Köerna blir mycket långa och du får annars räkna med att hela dagen går åt för en sevärdhet. Frihetsgudinnan skänktes av det franska folket till USA i slutet på 1800-talet. Idag är den en symbol för demokratin runtom i världen och en av de mest populära sevärdheterna. New Yorks högsta skyskrapa, Empire State Building, är värd ett besök. Härifrån får du en utsikt över New York som ingen annanstans.

Ytterligare info om New York

Bästa tiden att åka till New York är på våren då temeperaturen ligger runt 20-25 grader och priserna inte ligger på topp. Är man inte rädd för kyla är det otroligt att se New York täckt av snö runt Jul och Nyår och man kan då åka skridskor utanför Rockefeller center. New York är ett toppen resmål för både korta och långa vistelser.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i New York

Newark International Airport Kod: EWR

Flygplatsen ligger egentligen i New Jersey, 27 km från sydväst om Manhattan. Ca 12 miljoner passagerare landar eller lyfter från Newark varje år.

John F Kennedy Airport Kod: JFK

Ligger 24 km sydost om centrala Manhattan och är den mest trafikerade flygplatsen i New York och slussar 41 miljoner passagerare per år.

La Guardia International Kod: LGA

Flygplatsen som är närmast Manhattan endast 13 km österut. Över 24 miljoner passagerare slussas årligen och mestdelen är inrikes flyg.

Karta över New York

Snabbfakta New York


Nedan följer lite snabbfakta om New York, USA.
  • Befolkning: 18 352 000
  • Språk: Engelska
  • Valuta: Amerikansk Dollar (USD)
  • 1USD = 10,89 SEK

Resetips