Billiga flyg till Antalya

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Antalya? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Antalya och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Antalya?

De billigaste flygen till Antalya hittar man ofta utanför själva säsongen, alltså på vintern, våren och hösten, men ibland så kan man också komma över en billig sista minuten-biljett. Man kan flyga till Antalya med bl.a. Turkish Airlines och Pegasus Airlines, på sommaren går det även många charterflyg direkt till Antalya från olika städer i Sverige.

Prisgraf för Antalya

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Antalya, Turkiet som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Antalya. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Antalya under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Antalya , en översikt

Antalya ligger i en bukt i södra Turkiet alldeles vid Medelhavet och är en storstad med över 1 miljon invånare. Här är det möjligt att kombinera en stadssemester med en strandsemester på det allra bästa sättet. Många turister som kommer till Antalya brukar bo i någon av de närliggande semesterorterna som till exempel Alanya, Kemer eller Side.Att göra i Antalya

Antalya bjuder turisten på soliga dagar på stränderna och dopp i det blåa Medelhavet, men det finns även mycket annat att se och göra. Varför inte åka på en jeepsafari upp i Taurusbergen och utforska den vackra naturen och det lokala livet i någon liten bergsby? Eller upplev Antalya från havet med en båttur på Medelhavet. Nattlivet i Antalya lever upp under sommaren och det finns många bra och billiga restauranger i staden.

Ta sig runt i Antalya

Det enklaste sättet att ta sig runt i Antalya är till fots eller med någon av stadens bussar som är både moderna och billiga. Prova också på att åka med en så kallad dolmus, som är en sorts delad taxi som åker enligt en speciell rutt och det är möjligt att hoppa på och av var man vill längs med rutten!

Antalya hotell

De flesta turister som kommer till Antalya åker med charter och väljer att bo på all inclusive-hotell i någon av semesterorterna utanför själva Alanya, men det finns även många bra hotell inne i själva Antalya. Det är relativt billigt att bo på hotell i Antalya och ett rum på ett medelklasshotell kan kosta runt 400 kronor per natt, men det finns även stora och lyxiga hotellkomplex som är betydligt dyrare. Tuvana Hotel är ett mysigt hotell som är beläget i den gamla och pittoreska stadsdelen av Antalya, bara ett stenkast från den vackra hamnen och alla sevärdheterna. Föredrar man ett lyxigare hotell och närhet till stranden så är det 5-stjärniga Mardan Palace att rekommendera.

Antalya sevärdheter

Antalya har många sevärdheter av historiskt intresse varav de äldsta är flera tusen år gamla. Ta gärna en promenad på de pittoreska och romantiska gränderna i den gamla stadsdelen Kaleici och drick ett glas turkiskt te på någon uteservering med utsikt över småbåtshamnen. Strax utanför Antalya ligger den imponerande romerska teatern Aspendos som är känd för sin magnifika akustik och än idag så ordnas det konserter där sommartid.

Ytterligare info om Antalya

Eftersom temperaturen på sommaren kan vara mycket hög så är den bästa tiden att besöka Antalya under våren eller hösten då det inte är lika varmt och mindre med turister. Gillar man att golfa så finns det bra möjligheter till det i den lilla orten Belek som ligger bara 2 mil utanför Antalya.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Antalya

Antalya International Airport Kod: AYT

Antalya International Airport ligger ca 10 km öster om stadens centrum och är livligast trafikerad av charterflyg, speciellt under sommaren. Flygplatsen har även dagliga reguljära förbindelser med flera städer i Turkiet och Europa. Det är lätt och billigt att ta sig in till staden med flygbussarna som trafikerar en gång i timmen.

Karta över Antalya

Snabbfakta Antalya


Nedan följer lite snabbfakta om Antalya, Turkiet.
  • Befolkning: 1 042 000
  • Språk: Turkiska
  • Valuta: Turkisk Lira (TL)
  • 1TL = 1 SEK

Resetips