Billiga flyg till Wien

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Wien? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Wien och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Wien?

Det går en mängd olika flyg till Wien. Ibland kan det bli billigare om man godkänner en mellanlandning och inte flyger direkt. Men det är en sanning man bör ta med en nypa salt. Priserna för flygresor till Wien håller sig på en ganska jämn nivå även om det är lite dyrare i december. Å andra sidan blir priset för en flygresa till staden billigare i januari.

Prisgraf för Wien

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Wien, Österrike som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Wien. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Wien under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Wien , en översikt

Den generösa och anrika kulturstaden Wien är ett härligt och romantiskt semestermål året om. Det är nära, det är vackert och det är ett av Europas allra finaste kulturella centrum, med ett enormt utbud av konst och musik, vacker akriktektur och en stad som är omgiven av underskön natur.Att göra i Wien

Det är givet att våga pröva på att gå på konserter när man är i Wien. Och man spelar inte bara klassiska, även om Wiens klassiska orkestrar är allmänt erkända. Här finns såväl rockkonserter som avant garde i alla de former. Bara fantasin och den egna smaken sätter gränsen för vilka konserter som man går på. Shoppingen är bra om man har en tillräckligt stor plånbok. Här ligger många av de fina märkeshusen på rad på de fina shoppinggatorna. Den som inte har så stor plånbok kan njuta av fönstersshopping och mysiga caféer. På vintern är olika vintersporter givna såsom skidåkning och skridskor. På sommaren är det populärt med tennis, golf, vandringar i bergen, att ta mountainbiken och cykla i de vackra omgivningarna och inte minst att bergsklättra.

Ta sig runt i Wien

Wien stoltserar med ett av de absolut bästa kommunikationssystemen i hela Europa. Här kan man välja mellan U-bahn (stadens tunnelbana), tåg, spårvagn eller buss. Det går även fint att hyra cykel i staden, vilket kan vara ett trevligt och inte minst nyttigt alternativ. Att köra bil i staden är inte att rekommendera då det inte bara är dyrt utan också jobbigt att ta sig fram och hitta parkeringar. Det kan dock löna sig att hyra bil om man vill göra längre utflykter på landsbyden.

Wien hotell

Det finns många mellanklassalternativ att välja mellan när man söker ett boende i Wien. Man får vara beredd på att det kan kosta runt 1 000 kr per natt för ett bra rum. Däremot kan det vara svårare att finna rena budgetalternativ, i alla fall i stadens centrum. Det finns även flera riktigt lyxiga alternativ och dessa är osedvanligt prisvärda i Wien. Den som vill kosta på sig en ordentlig lyx kan till exempel välja Hotel Bristol som är ett hotell med anor i en mycket vacker byggnad. Lite billigare men ändå mycket bra är Austria Trend Hotel Rathauspark med en genuinsk österrikisk karaktär och mycket god service. Vill man spendera pengarna på annat kan man välja budgetalternativet Hotel Mate Dependance. Hotellet ligger tre kilometer från centrum och är väl värd pengarna.

Wien sevärdheter

De flesta sevärdheter i Wien ligger i Innere Stad. Här finner man en mängd vackra gotiska byggnader och de gamla judiska kvarteren. Teatrarna och museerna är väl värda ett besök. Man får heller inte missa att besöka Spanska Ridskolan när man är i Wien, om man kan få tag på biljetter förstås.

Ytterligare info om Wien

Wien är ett mycket bra resealternativ året runt och passar lika bra som ett helgalternativ som en resa på en eller två veckor.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Wien

Flughafen Wien AG Kod: VIE

Wiens flygplats trafikeras av över 80 olika flygbolag och är Austrian Airlines hemmabas. Flygplatsen ligger knappt två mil öster om Wiens centrum. 19 miljoner passagerare åker härifrån eller ankommer hit varje år. Man kan ta sig till och från flygplatsen till Wien via tåg eller buss.

Karta över Wien

Snabbfakta Wien


Nedan följer lite snabbfakta om Wien, Österrike.
  • Befolkning: 1 984 000
  • Språk: Tyska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,21 SEK

Resetips