Billiga flyg till Melbourne

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Melbourne? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Melbourne och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Melbourne?

Melbourne ligger nästan på andra sidan jordklotet och att resa dit kräver alltid en eller flera mellanlandningar. Quantas, British Airways, Air China, Thai Airways och Qatar Airways är några flygbolag som har rutter till Melbourne. Billigast reser man till Melbourne på sommaren och genom att undvika att resa under högtider.

Prisgraf för Melbourne

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Melbourne, Australien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Melbourne. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Melbourne under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Melbourne , en översikt

Melbourne är en relativt ung och livfull stad belägen på den södra kusten av Australien. Med sina 4 miljoner invånare bär Melbourne även titeln som Australiens näst största stad. Melbourne är en mycket trevlig stad att besöka och en intressant blandning av nytt och gammalt som charmar resenärer i alla åldrar. Speciellt populär brukar Melbourne vara bland backpackers.Att göra i Melbourne

Det finns otaliga konstgallerier, orkestrar, livekonserter och operaproduktioner i Melbourne samt en stark vin- och matkultur, vilket har gett upphov till att staden ofta kallas för Australiens kulturhuvudstad. Några stora kulturevenemang som ordnas årligen är Melbourne International Film Festival och International Art Festival. St Kilda är ett härligt strandområde vid havet och här kan man förutom att bada och fiska även prova på nöjesparkens Luna Parks attraktioner eller bara njuta en härlig lunch på någon av de många restaurangerna och shoppa på söndagsmarknaden.

Ta sig runt i Melbourne

Det huvudsakliga transportsättet i Melbourne är med spårvagn, buss och lokaltåg, men inne i innerstaden så kan man även lätt ta sig fram till fots. Vill man få en bra uppfattning av Melbourne eller smidigt ta sig till någon av attraktionerna i staden så kan man hoppa på turistspårvagnen som är helt gratis att åka med och kör i en cirkel som omfattar de allra viktigaste sevärdheterna. Att hyra en cykel eller en bil är också ett bra sätt att utforska staden på egen hand.

Melbourne hotell

Många hotell i Melbourne är ganska nybyggda och håller därför en bra standard på rummen. Priserna är i samma klass som motsvarande i Sverige. Citigate Melbourne är ett hotell som passar utmärkt för affärsresenärer medan man kan välja t.ex. Vibe Savoy Hotel Melbourne om man reser tillsammans med familjen. Space Hotel – Backpacker är ett vandrarhem som är populärt bland backpackers.

Melbourne sevärdheter

Den gamla stadsdelen är en bra punkt att börja sin upptäcktsfärd i Melbourne och här kan man se flera fina viktorianska hus. Här kan man också besöka Immigrationsmuséet och få lära sig mer om de första immigranterna som kom till Australien eller gå på en gratis guidad tur i Parliament House of Victoria. Reservera gärna en hel dag till att besöka Melbourne Museum, för det är enormt och omfattar hela sju olika gallerior med olika teman.

Ytterligare info om Melbourne

Vädret i Melbourne är känt för att göra snabba svängningar och gå från regn till strålande sol på bara några minuter. Generellt så är våren och hösten de bästa årstiderna att besöka staden, men Melbourne har mycket att bjuda på även under sommaren och vintern.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Melbourne

Melbourne Airport Kod: MEL

Melbourne Airport är belägen 22 km nordväst om stadens centrum och har flera internationella flyglinjer till olika destinationer i Australien och resten av världen. Flygbussar trafikerar regelbundet mellan flygplatsen och stadens centrum.

Karta över Melbourne

Snabbfakta Melbourne


Nedan följer lite snabbfakta om Melbourne, Australien.
  • Befolkning: 4 138 000
  • Språk: Engelska
  • Valuta: Australisk Dollar (AUD)
  • 1AUD = 7,06 SEK

Resetips