Billiga flyg till Bryssel

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Bryssel? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Bryssel och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Bryssel?

Bryssel ligger på ett nära avstånd till Sverige och det är både smidigt och snabbt att flyga dit. Både SAS och Brussels Airlines erbjuder reguljära flygrutter till staden men vill man resa riktigt billigt så kan man göra det med lågprisbolaget Ryanair som ofta har väldigt konkurrenskraftiga biljetter.

Prisgraf för Bryssel

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Bryssel, Belgien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Bryssel. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Bryssel under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Bryssel , en översikt

Bryssel är kanske mest känt för att vara EU:s huvudkvarter och det är inte sällan som man kan stöta på viktiga statsmän från EU:s medlemsländer i staden. Eftersom en så stor del av Bryssels befolkning har sitt ursprung i andra länder så är det en väldigt internationell stad och en knytpunkt där många kulturer lever sida vid sida.Att göra i Bryssel

Då det kommer till mat så kan man hitta specialiteter från nästan hela världens kök i Bryssel. Det finns allt från små gatukök till exklusiva restauranger som man kan välja mellan. Åk inte ifrån Bryssel utan att ha smakat på den utsökta belgiska chokladen. Det finns otaliga butiker som säljer choklad och nästan varje butik har sin alldeles egen chokladsort, så Bryssel är den sanna chokladälskarens paradis. Brysselborna älskar öl och det finns en mängd pubar i staden som nästan alltid är fullsatta.

Ta sig runt i Bryssel

De flesta sevärdheterna i Bryssel ligger på kort avstånd från varandra men om man vill åka till andra delar av staden så kan man använda sig av tunnelbanan eller lokalbussar som är moderna och punktliga.

Bryssel hotell

Vare sig man reser i affärer eller som en vanlig turist så kan man säkert hitta ett hotell som faller en i smaken i Bryssel. Priserna varierar mycket och de billigaste hotellen kan man hitta på sommaren. Hotel Aristote är ett budgetalternativ som har ett mycket centralt läge i hjärtat av Bryssel. Hotel Chambord är ett medelklasshotell som passar bra för familjer medan de som reser i affärer kan välja det lite finare Royal Windsor Hotel.

Bryssel sevärdheter

Det finns många intressanta museum med olika teman som man kan besöka i Bryssel, och vill man hinna med flera museibesök under sin vistelse i Bryssel så är en god idé att skaffa sig ett turistkort som ger gratis inträde till de flesta museum och obegränsad användning av de lokala transportmedlen i en viss period. Är du intresserad av konst så kan du bekanta dig med Musées Royaux des Beaux Arts de Belgiques stora utställning som innehåller både historiska konstverk som Van Gogh och Rembrandt samt modern konst. Bara 15 km utanför Bryssel kan man besöka Waterloo, den historiska platsen där Napoleon stred sin sista strid.

Ytterligare info om Bryssel

Med ungefär 200 regniga dagar om året och ett fuktigt klimat så gör man bäst i att packa ner ett par vattentäta skor och en jacka då man åker till Bryssel. Har man tänkt vistas mycket utomhus så är den bästa tiden att resa dit på sommaren då det är lite varmare och risken för regn är mindre.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Bryssel

Brussels Airport Kod: BRU

Brussels huvudflygplats är belägen ca 11 km nordöst om stadens centrum och har flera gånger blivit vald som den bästa flygplatsen i Europa. Man kan enkelt ta sig till staden med tåg, buss eller taxi.

Brussels South Charleroi Airport Kod: CRL

Mindre flygplats som ligger 46 km söder om Bryssel. Trafikeras främst av lågprisbolag som Ryanair, Wizz Air och Jetairfly. Det enklaste sättet att ta sig härifrån till Bryssel är med buss.

Karta över Bryssel

Snabbfakta Bryssel


Nedan följer lite snabbfakta om Bryssel, Belgien.
  • Befolkning: 1 120 000
  • Språk: Franska, nederländska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,35 SEK

Resetips