Billiga flyg till Rio de Janeiro

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Rio de Janeiro? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Rio de Janeiro och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Rio de Janeiro?

Rio är en riktig storstad och en mängd olika flygbolag reser mellan Europa och Rio dagligen. Många flygbolag erbjuder rutter med en mellanlandning, men på vissa rutter är mellanlandningarna flera. Vilket alternativ man väljer beror på hur bekväm man är och det pris man är beredd att lägga ner på resan. Priserna varierar en hel del mellan bolagen och mellan olika datum, även inom samma månad. För den som vill komma riktigt billigt undan är januari den månad som man lättast finner billiga flygresor till Rio på.

Prisgraf för Rio de Janeiro

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Rio de Janeiro, Brasilien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Rio de Janeiro. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Rio de Janeiro under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Rio de Janeiro , en översikt

Drömmarnas resmål Rio de Janeiro, kanske allra mest känd för sin färgsprakande och musikaliska årliga karneval, gör ingen besökare besviken. Karnevalen är bara en påminnelse om hur fantastiskt Rio är. Om man är det minsta känslig för vacker natur, tycker att guldgula stränder är härligt och dessutom älskar starka färger, myllrande stadsliv och heta nätter, då är Rio platsen att besöka. Rio är omgiven av en slående vacker natur med branta berg och erbjuder en mängd exotiska upplevelser.Att göra i Rio de Janeiro

En riktig semester i Rio de Janeiro bör nästan delas mellan det härliga strandlivet och stadslivet, med en gnutta naturupplevelse därtill. På stranden spelar man beach volley, badar och njuter av den närliga atmosfären. Plagen Cobacabana är kanske den mest kända och erbjuder en livlig tillvaro och mycket sportaktiviteter. Ipanema och Centro är två andra bra stränder. I staden njuter man av restauranger, barer och inte minst av sambaklubbarna. Överallt spelar man fotboll och vem som helst som vågar får hänga på. En utflykt till den magnifika naturen runt Rio de Janeiro är definitivt värt mödan. Här kan man pröva på att bergsklättra i de fantastiska bergen. Om man vill göra en längre utflykt är orten Paraty att rekommendera. Hela orten går i kolonial stil och här trängs konsten och museerna med varandra. Vill man bara relaxa mitt i storstaden beger man sig till Tijuaca Nationalpark. Den ligger mitt i staden.

Ta sig runt i Rio de Janeiro

Rio är en myllrande storstad och det kan kännas svårt att få koll på läget. Det finns en bra lösning på problemet: tunnelbanan. Tunnelbanan är ren, säker och luftkonditionerad vilket gör resan mycket bekväm och enkel. Tyvärr finns det bara två stycken linjer och dessa täcker bara en begränsad del av staden. I de andra områdena kan man ta någon av alla de bussar som går. Bussnätet är logiskt och enkelt uppbyggt och billigt att åka med. De gula taxibilarna går att stanna på gatorna. Bil är knappast en nödvändighet. Det kan vara osäkert och trafiken är tuff. Glöm inte att låsa bilen och larma den om man ändå väljer hyrbil.

Rio de Janeiro hotell

Hotellen i Rio håller ungefär samma priser som många andra storstäders hotell. Det kostar runt 1000 kr att få ett bra hotellrum per natt. Ett lite billigare alternativ för budgetresenären kan vara Aeorporto Othon, som ligger nära Moderna Museet i Downtown. Ett bra mellanklasshotell som kan rekommenderas är populära Hotel Astoria Palace. Lyxhotell saknas inte i denna färgrika stad. Har man lite tur kan man finna riktigt billiga hotellrum på anrika Copacabana Palace, vid Copacabana.

Rio de Janeiro sevärdheter

Statyn Kristus Frälsaren är den mest slående sevärdheten i Rio, och ett signum för staden. Landskapet runt Rio och de vyer som bergen ger är verkliga sevärdheter som inte får missa. Kristusstatyn står på Corcovadobergen och hit går guidade turer, liksom till bergen Pâo de Asúcar, en topp som anses ge den mest storslagna vyn i området. I staden är Imperial Palace och Nationalhistoriska museet två sevärdheter utav många.

Ytterligare info om Rio de Janeiro

Rio de Janeiro är ett utmärkt resmål året om. Hela Brasilien drabbas av karnevalfeber 40 dagar före påsk. Men det är Rio de Janeiros Karneval som blivit den största. Om man vill resa och se denna helt otroliga karneval med festligheter i hela staden som varar i 4 dagar med sprakande färger, dånande trummor, sambadansande donnor och en mängd olika påhitt gör man rätt i att boka i mycket god tid. Flygresor tillika hotell blir snabbt fullbelagda, stadens storlek till trots.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Rio de Janeiro

Galeão International Airport Kod: GIG

Galeão är en medelstor flygplats vars terminaler tar emot ungefär 9 miljoner passagerare årligen. Flygplatsen är förlagd på en ö utanför Rio 2 mil utanför staden. Det går bussar och taxi till och från flygplatsen.

Karta över Rio de Janeiro

Snabbfakta Rio de Janeiro


Nedan följer lite snabbfakta om Rio de Janeiro, Brasilien.
  • Befolkning: 12 387 000
  • Språk: Portugisiska
  • Valuta: Brasiliansk Real (BRL)
  • 1BRL = 1,89 SEK

Resetips