Billiga flyg till Sofia

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Sofia? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Sofia och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Sofia?

Just nu så finns det inga direkta flyg till Sofia ifrån Sverige så man måste alltid mellanlanda i något annat land för att flyga dit, men det betyder inte att biljetterna behöver vara dyra. Bland annat Lufthansa, Air France, Austrian Airlines och Turkish Airlines har reguljära flyglinjer till Sofia och ifall man bokar i god tid innan resan så kan man hitta riktigt billiga biljetter.

Prisgraf för Sofia

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Sofia, Bulgarien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Sofia. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Sofia under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Sofia , en översikt

Sofia är Bulgariens huvudstad och är med sina 1,5 miljon invånare även den största staden i landet. Staden är en av de äldsta i Europa och det har funnits bosättning på platsen där Sofia idag står i över 2500 år. Varje folkslag som har härskat över Sofia har lämnat sina spår i staden på ett eller annat sätt, och detta gör Sofia till en spännande blandning av öst och väst.Att göra i Sofia

Sofia är en stad full med restauranger och caféer och det är både billigt och gott att äta ute. Den största delen av staden nöjesliv är koncentrerat till Studentstaden i den södra delen av Sofia, men det finns även gott om nöjen inne i centrum.

Ta sig runt i Sofia

Sofia har ett välfungerande nätverk av lokal trafik och man kan ta sig runt i staden med buss, spårvagn och tunnelbana. Minibussar, s.k. marshrutki, trafikerar också och kan vara ett billigt alternativ till den kommunala trafiken.

Sofia hotell

Det är billigt att bo på hotell i Sofia och The House Hotel är ett bra budgetalternativ där man kan bo för bara 250 kr. Hotel Downtown passar för affärsresenärer och är några hundralappar dyrare medan man kan välja det fina Dedeman Princess Sofia Hotel ifall man reser med familjen.

Sofia sevärdheter

Sofia har en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden och staden har varit bebott av många olika folkslag genom tiderna. Utspritt kring hela Sofias centrum kan man se ruinerna av den antika staden Serdica här och där. Det finns sju stycken mineralvattenkällor i staden och i fall man blir törstig så ligger en av dem i centrum av staden fullt tillgänglig för allmänheten. Ett annat av Sofias kändaste landmärken är den ståtliga St. Alexander Nevsky-katedralen som är en av världens största ortodoxa kyrkor. För att lära sig mer om Sofias historia så kan man göra ett besök i det Historiska Nationalmuséet och beundra vackra föremål som har hittats omkring hela landet.

Ytterligare info om Sofia

Klimatet i Sofia är kallare än i många andra delar av landet och på vintern så är det inte alls ovanligt med minusgrader. Våren, sommaren och hösten däremot är relativt varma och en utmärkt tid att besöka Sofia. Vitosha Nature Park är Balkans äldsta nationalpark och ligger en bit ifrån Sofia vid Vitosha-bergen. Hit kan man komma för att njuta av den vackra naturen och andas frisk luft, och på vintern finns det möjlighet att åka skidor.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Sofia

Sofia Airport Kod: SOF

Flygplatsen i Sofia ligger på bekvämt avstånd från stad, bara 10 km utanför stadens centrum. Man kan lätt nå staden med lokalbuss eller taxi från flygplatsen.

Karta över Sofia

Snabbfakta Sofia


Nedan följer lite snabbfakta om Sofia, Bulgarien.
  • Befolkning: 1 292 000
  • Språk: Bulgariska
  • Valuta: Leva (BGL)
  • 1BGL = 1 SEK

Resetips