Billiga flyg till Santiago

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Santiago? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Santiago och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Santiago?

Vill man flyga till Santiago så innebär det ofta en ganska lång flygresa med mellanlandningar i ett eller flera länder. Man kan hitta rätt så billiga biljetter med flygbolag som Iberia, Air France, Condor och American Airlines.

Prisgraf för Santiago

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Santiago, Chile som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Santiago. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Santiago under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Santiago , en översikt

Santiago är Chiles huvudstad och även det ekonomiska centret för landet. Santiago ligger i en grönskande och fertil dal som är omringad av höga berg. Tack vare sitt centrala läge i landet så är det fullt möjligt att samma dag åka skidor i Anderna och bada i havet i Santiago, och Santiago har även ett rikt kulturliv som lockar.Att göra i Santiago

Jazz är en musikstil som man stöter på ofta i Santiago och det finns gott om jazzbarer här. Gillar man jazz så ska man inte missa inte den stora jazzfestivalen som ordnas i staden under sommaren. Vill man ta sig en titt på nattlivet i Santiago så är Plaza San Enrique och Barrio Bellavista ställena som gäller och här finns allt från små pubar till stora diskotek. I Santiago finns möjlighet till flera utomhusaktiviteter och bergen kring Santiago är som gjorda för bergsklättring. Inte långt ifrån staden ligger även många kända skidorter och i motsatt håll fina badstränder vid Stilla Havet.

Ta sig runt i Santiago

Ska man vistas i Santiago i mer än några dagar så kan det vara en god idé att investera i ett färdkort som man kan använda till resor med både tunnelbana och lokalbuss. Annars så kan man alltid ta sig runt med taxi.

Santiago hotell

Det finns ett mycket brett utbud på hotell i alla klasser i Santiago, och oavsett om man föredrar att bo enkelt och få mera pengar över till andra nöjen eller vill ha ett lyxigt boende under sin semester så kan man vara säker på att hitta något som passar. På Princesa Isolente Hostel kan man övernatta för bara 100-lappen per natt medan en natt på lyxhotellet Regal Pacific Hotel Santiago går på ca 1000-lappen.

Santiago sevärdheter

Besök Parque Metropolitano för en betagande utsikt över hela staden och gör en avstickare till djurparken och den vackra botaniska trädgården som också är belägna här. Under klara dagar kan man se Anderna från utsiktsplattformen. La Moneda-palatset är Chiles presidents bostad och man kan få gratis guidade rundturer här bara man bokar tid minst en vecka på förhand. Under palatset ligger Centro Cultural Palacio de La Moneda som är ett underjordiskt kulturcenter med konst- och kulturutställningar året runt.

Ytterligare info om Santiago

Santiago har ett rätt så kallt Medelhavsklimat och även om somrarna kan vara mycket heta så är vintrarna också relativt kalla och regniga. På vintern blir luften i Santiago ofta ganska dålig på grund av föroreningar och avgaser. Den bästa tiden att besöka Santiago är därför på våren eller hösten.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Santiago

Comodoro Arturo Merino Benitez International Kod: SCL

Flygplatsen i Santiago ligger 15 km nordväst om Santiagos centrum och är Chiles största och mest trafikerade flygplats med flyglinjer till nästan hela världen. Man kan ta sig till stadens centrum med flygbuss eller taxi.

Karta över Santiago

Snabbfakta Santiago


Nedan följer lite snabbfakta om Santiago, Chile.
  • Befolkning: 5 013 000
  • Språk: Spanska
  • Valuta: Chilensk Peso (CLP)
  • 88,94CLP = 1 SEK

Resetips