Billiga flyg till Larnaca

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Larnaca? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Larnaca och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Larnaca?

På sommaren kan du flyga till Larnaca med charterflyg ifrån Sverige, billiga flygbiljetter till Larnaca hittar du med till exempel Lufthansa, KLM och Austrian Airlines. Vill ni resa billigt till Larnaca så ska ni resa på hösten, våren eller vintern eftersom flygpriserna ofta är dyrare på sommaren då de flesta har semester.

Prisgraf för Larnaca

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Larnaca, Cypern som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Larnaca. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Larnaca under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Larnaca , en översikt

Larnaca är den tredje största staden på Cypern och ligger på den södra kusten av ön. Att stället har varit bebott i flera tusen år är inte alls konstigt med tanke på den vackra naturen och det milda subtropiska klimatet med varma och soliga somrar och milda vintrar. Nuförtiden är Larnaca en pittoresk kuststad som årligen lockar flera tusentals turister.Att göra i Larnaca

Den främsta attraktionen i Larnaca är de fina stränderna och det klara och blåa havet som lockar till bad. Även om många av restaurangerna i området är internationella så kan det löna sig att söka efter mindre och mer autentiska traditionella cypriotiska restauranger för att pröva på lokala specialiteter, du kommer inte att bli besviken! Det finns många barer och nattklubbar i området och under juli och augusti-månaderna så är nattlivet som livligast i staden och man kan festa till långt efter att solen har gått upp.

Ta sig runt i Larnaca

Larnaca är en relativt liten stad och det är lätt att ta sig runt till fots. Ska man åka längre sträckor så kan man ta en taxi eller en dolmus som är ett billigare alternativ. En dolmus är en sorts delad taxi som åker längs med en viss rutt utan någon tidtabell.

Larnaca hotell

Det är ganska billigt att bo på hotell i Larnaca och speciellt om man reser utanför själva högsäsongen så kan du komma undan till väldigt bra pris. Ett bra medelklasshotell som ligger nära stranden och har havsutsikt är Anadixis Les Palmiers Hotel. Föredrar man ett finare hotell så kan Lordos Beach Hotel med en privat strand vara ett bra val. Hotellet passar dessutom bra för familjer. Vill ni bo i hjärtat av staden så kan ni bo på Sun Hall Hotel som ligger bara ett stenkast ifrån Larnacas hamn.

Larnaca sevärdheter

Man har hittat spår av beboelse i Larnaca som dateras flera tusen år tillbaka i tiden och den främsta sevärdheten i staden är ruinerna av tempel och byggnader som en gång fanns i den antika staden Kitium. Ett annat ställe som är väl värt ett besök är St. Lazarus-kyrkan som är en ortodox kyrka från 800-talet och sägs vara byggd kring jungrfu Marias bror Lazarus grav. I närheten av flygplatsen så finns det en saltsjö där man under vintern kan få se en flock pelikaner om man har tur.

Ytterligare info om Larnaca

Stränderna i Larnaca är väldigt fina och passar utmärkt för vattensporter som dykning. Strax utanför Larnacas kust ligger vraket av båten Zenobia som sjönk under sin jungfruresa 1980 och vraket är ett mycket populärt mål för dykare. I början av sommaren ordnas festivalen Kataklysmos som pågår i flera veckor och bjuder på många olika kulturella evenemang.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Larnaca

Larnaca International Airport Kod Kod: LCA

Larnaca International Airport är den största flygplatsen på Cypern och är belägen 6 km väst om stadens centrum. Det tar ca 15 minuter in till centrum med taxi och det går även lokalbussar med jämna mellanrum.

Karta över Larnaca

Snabbfakta Larnaca


Nedan följer lite snabbfakta om Larnaca, Cypern.
  • Befolkning: 140 000
  • Språk: Grekiska, turkiska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,23 SEK

Resetips