Billiga flyg till Köpenhamn

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Köpenhamn? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Köpenhamn och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Köpenhamn?

Köpenhamn har en livligt trafikerad flygplats och det är många flygbolag som har förbindelser till Köpenhamn året om, bland annat SAS, Norwegian, Cimberair, Finnair och Lufthansa. Flygpriserna är ungefär samma året om, men man kan hitta billiga flygbiljetter om man är tidigt ute.

Prisgraf för Köpenhamn

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Köpenhamn, Danmark som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Köpenhamn. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Köpenhamn under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Köpenhamn , en översikt

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och samtidigt en av världens äldsta städer. Trots att det bor mer än 1 miljon människor i Köpenhamns storstadsområde så har staden inte förlorat sin själ och det är lätt att känna sig hemma här. Som resmål passar Köpenhamn resenärer i alla åldrar eftersom det finns mycket att se och göra i staden oavsett intressen.Att göra i Köpenhamn

Det råder en internationell stämning i Köpenhamn och invånarna är kända för att vara vänliga och öppna. Vackrast är staden på sommaren, men även om man besöker Köpenhamn under vintern så finns det mycket att göra. Den danska designen är världskänd och gillar man shopping så är gågatan Ströget den rätta adressen. Då man blir hungrig eller törstig så kan man slå sig ner på något av de många caféen som ligger alldeles intill vattnet i Nyhavn, en bohemisk stadsdel som speciellt på sommaren lever upp.

Ta sig runt i Köpenhamn

Köpenhamn har en välplanerad stadskärna och en fungerande kommunal trafik, vilket gör det lätt att ta sig runt staden på en kort tid utan problem. Eller varför inte utforska staden med en s.k. lånecykel som fritt går att använda genom att stoppa in ett mynt som pant och hittas på ett flertal olika stationer runtom staden? Det är inte sällan som Köpenhamn kallas för Cykelstaden och det finns ett imponerande nätverk av cykelbanor i staden som ständigt byggs ut och expanderas.

Köpenhamn hotell

Det finns många hotell att välja mellan i Köpenhamn oavsett storleken på plånbok och smak. Eftersom Köpenhamn är en populär destination bland ungdomar så finns det flera budgethotell, som t.ex. City Hotel Nebo, men det finns även 5-stjärniga lyxhotell för den som vill njuta av det goda i livet, t.ex. Marriott Copenhagen. Copenhagen Admiral Hotel är ett bra medelklasshotell som passar för familjer.

Köpenhamn sevärdheter

Något som är ett måste då man besöker Köpenhamn är såklart att se den världsberömda statyn föreställande Den lilla sjöjungfrun, men det finns även många andra sevärdheter i Köpenhamn, till exempel Bakken, som är världens äldsta nöjespark med anor från 1500-talet, eller den mer välkända nöjesparken Tivoli. Är man intresserad av kungligheter så kan man besöka Amalienborgs slott som är hem för Danmarks kungligheter även idag. Det finns även många andra intressanta museum och byggnader i staden.

Ytterligare info om Köpenhamn

Fristaden Christiana, grundad av en grupp hippies på 1970-talet, ligger mitt inne i Köpenhamns centrum och det är en unik upplevelse att promenera där eftersom området skiljer sig stort från resten av staden både till stämning och arkitektur. Det rekommenderas dock att man undviker området under kvällstid eftersom det inte räknas som lika tryggt som resten av Köpenhamn.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Köpenhamn

Copenhagen Kastrup Airport Kod Kod: CPH

Copenhagen Kastrup Airport är den mest betydelsefulla flygplatsen i Norra Europa och har förbindelser till över 130 olika destinationer i hela världen. Flygplatsen ligger dessutom bara 8 km ifrån centrum så det är enkelt att ta sig in till stadskärnan med tåg, buss eller tunnelbana.

Karta över Köpenhamn

Snabbfakta Köpenhamn


Nedan följer lite snabbfakta om Köpenhamn, Danmark.
  • Befolkning: 1 214 000
  • Språk: Danska
  • Valuta: Dansk Krona (DKK)
  • 1DKK = 1,52 SEK

Resetips