Billiga flyg till El Gouna

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till El Gouna? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till El Gouna och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till El Gouna?

För att komma till El Gouna reser man till Hurghada Airport. Man kan också titta på resor till Sharm el-Sheikh och sedan ta en båt över Röda Havet till El Gouna, om man finner att dessa resor är billigare. Sommaren är högsäsong för resor till El Gouna, och om man vill resa billigt är bästa tiden att resa under våren och hösten.

Prisgraf för El Gouna

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till El Gouna, Egypten som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till El Gouna. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till El Gouna under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
El Gouna , en översikt

Pittoreska och vackra El Gouna är en ganska ny semesterstad förlagd utmed kusten till Röda Havet. Orten erbjuder allt man kan önska sig av en riktig sol- och badsemester: härliga och lugna stränder, en mängd aktiviteter och inte minst en vacker arkitektur och en härlig avslappnande och grönskande miljö. För den som tycker om att dyka är El Gouna ett riktigt semesterparadis.Att göra i El Gouna

Mycket av semesterlivet i El Gouna kretsar kring stranden. Solen och havet lockar till lata dagar utmed de härliga stränderna. Många nyttjar de stora möjligheterna till dykning i området och man kan åka vattenscooter, vattenskidor, vindsurfa och inte minst åka bananbåtar i området. Precis utanför El Gouna finner man ett fascinerande och fantasieggande ökenområde. Här kan man göra dagsutlfykter till häst, kamel eller jeep, uppleva det vackra landskapet och hälsa på de beduiner som bor i området. Man kan också göra utflykter med båt till närliggande Sharm el-Sheikh och Hurghada för att shoppa och äta god mat.

Ta sig runt i El Gouna

Det är lätt att ta sig runt i El Gouna. Om man vill vara i närområdet räcker det med att promenera mellan hotellet och stranden, då alla hotell ligger utmed kusten. Om man vill komma lite längre finns bussar, båtar och tuktuks att använda.

El Gouna hotell

El Gouna består av 14 olika hotell och alla dessa ligger utmed de vackra stränderna. Området består av små öar med kanaler mellan. Hotellen är alla mycket fräscha och håller en hög kvalitet. Sheraton Miramar El Gouna är ett ypperligt alternativ vars arkitektur går i nubisk och egyptisk stil. Här får man det bästa av det mesta för priser runt 1 000 kr per natt och uppåt. I samma prisklass finner man Moevenpick Resort and Spa El Gouna. Kvaliteten och prisklassen på hotellet är densamma som Sheraton. Skillnaden ligger främst i arkitekturen. Moevenpick Resorts arkitektur går i medelhavsstil.

El Gouna sevärdheter

Sevärdheterna är de naturliga omgivningarna som omger El Gouna. I havet finner man en mängd intressanta sevärdheter för en dykare, inte minst Giftun Island, korallreven, undervattengrottor och en mängd olika vrak. I öknen finner man fantastiska färger och ett storslaget landskap. Här finner man också de traditionella beduinerna som gärna inbjuder till lunch och samtal.

Ytterligare info om El Gouna

El Gouna är ett härligt och lyxigt alternativ vid Röda Havet. Här finns ett stort utbud av restauranger och shoppingmöjligheter. Säsongen är främst under sommarhalvåret.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i El Gouna

Hurghada Airport Kod: HRG

Flygplatsen tar emot 6 miljoner passagerare årligen och ligger ungefär 3 mil bort från El Gouna. Det går busstransfers från hotellen till flygplasen dagligen.

Karta över El Gouna

Snabbfakta El Gouna


Nedan följer lite snabbfakta om El Gouna, Egypten.
  • Befolkning: 15 000
  • Språk: Arabiska
  • Valuta: Egyptisk Pund (EGP)
  • 4,54EGP = 1 SEK

Resetips