Billiga flyg till Hurghada

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Hurghada? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Hurghada och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Hurghada?

Billigaste tiden att resa till Hurghada är November-December om man inte stannar över Jul och Nyår. Det går att hitta charterflyg hit också men även flertalet reguljärflyg flyger till Hurghada. Billigare är det dock om man flyger till Kairo och sedan tar sig till Hurghada med antingen bil eller tåg.

Prisgraf för Hurghada

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Hurghada, Egypten som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Hurghada. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Hurghada under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Hurghada , en översikt

Hurghada var ursprungligen en liten fiskeby, men har med åren utvecklats till en semesterort med besökare från hela världen som kommer för att snorkla, dyka och koppla av.Att göra i Hurghada

Att pruta är ett måste i Egypten och en självklarhet även för försäljaren. I regel kan man säga att du gör ett bra köp om du får ner priset 50 procent. Visa aldrig att du är intresserad av att köpa varan. Då blir det svårare att få ner priset. Ditt första bud ska ligga långt under det du har tänkt dig att betala. Försäljaren kommer att lägga pannan i djupa vecka och skaka på huvudet. Han sänker sitt pris och du kanske höjer ditt lite. Så håller man på ett bra tag. Får du inte ner priset, så lägg ifrån dig varan och låtsas som att du är på väg att gå. Då kommer försäljaren springa efter dig och säga ok. Det är lite teater över det hela, och när man väl kommer igång är det riktigt roligt.

Ta sig runt i Hurghada

Från flygplatsen till de första hotellen i Hurghada ca 10 minuter. Till hotellen i Makadi Bay tar det ca 1 timme. Väntetid kan förekomma.

Hurghada hotell

Sofitel Hurghada: 4-stjärnigt, familjevänligt. Aqua Blue Hotel: 3-stjärnigt, familjevänligt.

Hurghada sevärdheter

Egypten har bland världens äldsta historia. Här finns det mycket att se för den historia och kulturintresserade. Al-Quseir, smala gränder i det historiskt intressanta Quseir. Platsen var det sista fortet på Röda havets kust i det ottomanska riket. Luxor, ligger fem timmar från Hurghada med 4 000 år gamla monument som är ett av världens största friluftsmuseum. Klostren St Anthony och St Paul, isolerade koptiska kloster som är Egyptens äldsta. Den kristna klosterverksamheten hade sin början här. Bir Shalatein, en liten by nära den administrativa gränsen mellan Egypten och Sudan. Några av de bästa dykställena i Röda havet finns i detta område. Shaab Sbu Ramada, dykområde som ligger 11 kilometer sydöst om Hurghada och kallas akvariet på grund av den enorma mängden fiskstim.

Ytterligare info om Hurghada

Inom hotellområdena finns oftast ett flertal restauranger att välja bland. Många hotell har diskotek. Nattliv är i övrigt stillsamt. Hard Rock Café har öppnat i Hurghada. Bra utbud av shopping i Sekalla. Taxfree kan endast handlas 48 h efter ankomst i speciella butiker. Medtag pass.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Hurghada

Hurghada Airport Kod: HRG

Flygplatsen ligger 5 km sydväst om Hurghada centrum. Den fungerar som flygplats för Hurghada, hamnstaden Safaga och en hel del fantastiska semesterorter: Al Quseir, Sharm El Naga, El Gouna, Al-Mahmya, Soma Bay och Makadi Bay.

Karta över Hurghada

Snabbfakta Hurghada


Nedan följer lite snabbfakta om Hurghada, Egypten.
  • Befolkning: 248 000
  • Språk: Arabiska
  • Valuta: Egyptisk Pund (EGP)
  • 4,53EGP = 1 SEK

Resetips