Billiga flyg till Kairo

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Kairo? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Kairo och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Kairo?

Egypt Air, som numera är en samarbetspartner inom Star Alliance, erbjuder direktflyg till Kairo. Andra flygbolag erbjuder flygningar med mellanlandningar från Norden. Mellan november och april kan man finna billiga flygresor men är man ute i god tid kan man också göra bra fynd under maj månad.

Prisgraf för Kairo

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Kairo, Egypten som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Kairo. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Kairo under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Kairo , en översikt

Kaotiskt och intensivt. Det är nog det första intrycket av Kairo man får. Men det är också en mycket spännande stad där gammal arabisk och egyptisk kultur möter det nya och innovativa. Hela staden andas och doftar historia. Kairo är en stad att uppleva i sig, och ha som utgångspunkt för utflykter till det historiska Egypten.Att göra i Kairo

Kairo är en stad fylld med basarer, spännande byggnader och livliga marknader. Man kan spendera dagar bara på att upptäcka allt som finns här. Shoppingen i staden är utmärkt. Man finner alla möjliga och omöjliga tingestar att handla och här bör man pruta om priset. Det är sed. Många invånare hänger på caféer, och som besökare är det inte dumt att sitta på ett café, prova det inhemska kaffet, och inte minst betrakta det intensiva gatulivet. Utanför Kairo finns än mer att upptäcka. Ingen Kairoresa är helt komplett utan att göra en utflykt med båt på den mytomspunna Nilen, en guidad färd till Gizapyramiderna och en resa till Luxor. Varför inte ta en ridtur på häst eller kamel vid foten av Sfinxen? Vill man veta mer om staden historia gör man rätt i att besöka Cairo Museum. I staden finns också the City of the Dead, ett fascinerande gravområde som gömmer stadens historia.

Ta sig runt i Kairo

Kairo är en stad som lätt känns rörig och vurrig. Men det går bra att ta sig runt staden med allmänna kommunikationer. Ett bra alternativ är tunnelbanan. Det är rent och snyggt och mycket billigt. Det går också fint att ta någon av de mikrobussar som finns eller stoppa en taxibil, även det billigt. Däremot kan det vara jobbigt att åka buss i staden. Det är ofta mycket trångt och det är svårt att få grepp om hur bussarna går.

Kairo hotell

Storstaden Kairo erbjuder en mängd olika hotell för alla typer av plånböcker. Många av hotellen håller hög klass, men är också prisvärda. Man kan till exempel ta in på femstjärniga Le Meridien Heliopolis för 800 kr och uppåt per natt. Hotellet är luxuöst, har en bra pool och är mycket familjevänligt. I samma område finner man budgetalternativet och ändå trevliga hotellet The Karvin Hotel för under 500 kr per natt. Vill man istället bo nära Gizapyramiderna kan man välja Moevenpick Resort Cairo. Hotellet består av bungalows och erbjuder ett mycket trevligt boende.

Kairo sevärdheter

En stor del av Kairo består av koptisk arkitektur. Det finns en mängd museer i staden, och de främsta är Cairo Museum och Egyptiska museet. Staden är fylld av moskeer, basilikor, basarer och marknader. Främsta sevärdheterna ligger dock en bit utanför Kairo och inbegriper Sfinxen och Gizapyramiderna. En naturlig sevärdhet är den enorma Nilen.

Ytterligare info om Kairo

Sommaren i Kairo kan bli mycket varm, till och med olidligt het. Bästa tiden för resor till Kairo är däfrör mellan september och maj. När man planerar en resa till Kairo bör man om möjligt undvika månaden Ramadan (infaller tidig höst).

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Kairo

Cairo International Airport Kod: CAI

Cairo International Airport är Egyptens största flygplats och ligger 2,2 mil norr om Kairo. Här avreser eller anländer 12,5 miljoner passagerare varje år. Det går bussar till city från terminal 1. Man kan också välja att ta taxi till staden.

Karta över Kairo

Snabbfakta Kairo


Nedan följer lite snabbfakta om Kairo, Egypten.
  • Befolkning: 17 290 000
  • Språk: Arabiska
  • Valuta: Egyptisk Pund (EGP)
  • 4,54EGP = 1 SEK

Resetips