Billiga flyg till Sharm el Sheikh

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Sharm el Sheikh? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Sharm el Sheikh och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Sharm el Sheikh?

Sharm el-Sheikh är ett populärt turistmål under sommartid. Det går flera reguljära flygturer till Sharm el-Sheikh. Under våren och hösten finner man riktigt billiga resor till området, men det går även att boka billiga flygresor tidigt på sommaren och i augusti när skolorna i Sverige startat.

Prisgraf för Sharm el Sheikh

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Sharm el Sheikh, Egypten som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Sharm el Sheikh. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Sharm el Sheikh under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Sharm el Sheikh , en översikt

Vackra och charmiga Sharm el-Sheikh är ett härligt semestermål för alla som tycker om sol och bad och en härlig atmosfär. Dykare från hela världen samlas här för att uppleva korallrev och vrak i de azurblåa vattnen. Familjerna och paren reser hit för att tillbringa sköna dagar utmed de vackra sandstränderna och för att njuta av ett härligt semesterliv med god service i en härlig atmosfär.Att göra i Sharm el Sheikh

Sharm el-Sheikh är ett typiskt sommarparadis för den som vill ha sol och bad. En hel del vattensporter erbjuds i området såsom vattenskidåkning och trampbåtar. Främsta sporten är dykning och snorkling utmed de vackra korallreven som ligger utanför kusten. För den som tycker om golf finns det bra golfbanor och man kan också passa på att njuta på något av alla de spa som finns i Sharm el-Sheikh. På kvällarna myser gästerna på restaurangerna och barerna eller prövar lyckan på casinot. Utanför Sharm el-Sheikh finner man en hel del sevärheter. Det finns en stor nationalpark att besöka och inte minst Sinaiberget där Moses lär ha talat med Gud. Man kan åka med jeep eller rida ute i det fantastiskt vackra ökenlandskapet och träffa beduiner som lever traditionsenligt och bjuder på mat.

Ta sig runt i Sharm el Sheikh

Om man är i Sharm el-Sheikh är det lätt att ta sig runt med billiga taxibilar eller genom att ta någon av de minibussar eller bussar som finns.

Sharm el Sheikh hotell

Det finns många hotell att välja mellan och man kan finna hotellrum för 200 kr per natt och uppåt. Hotellen är genomgående mycket prisvärda. Mest prisvärt är kanske Domina Bay Aqamarine Pool som har en enastående arkitektur och som är klassad som femstjärnig. Har man tur kan man få ett rum här för under 700 kr per natt. Annars kan Baron Resort en bit utanför vara ett alternativ, om man har råd det vill säga. Det är dyrt, över 3 000 kr natten men kostar det så smakar det också. För den som hellre vill ha ett bra budgethotell och spendera pengarna på andra ting finns det flera olika alternativ. Ett är Sol Y Mar Charming Inn med vacker utsikt över havet. Här går det även att få all-inclusive.

Sharm el Sheikh sevärdheter

I själva Sharm el-Sheikh är den gamla delen av staden mest intressant. Det finns många sevärdheter runt Sharm el-Sheikh som bör ses när man är här. Ras Mohammed Marine National Park går att upplevas såväl på land som under havet. I öknen finns en fantastisk natur och många intressanta områden. Sinaiberget kanske är en klass i sig med sina minnen från Moses tid och Saint Catherines Monestary på toppen. Man bör dock ha lite kondis för att uppleva Sinaiberget eftersom det är en ganska brant vandring den sista biten.

Ytterligare info om Sharm el Sheikh

Sarm el-Sheikh är ett långsträckt området utmed Röda havskusten. Staden är känd internationellt som "city of peace" då en mängd olika fredsförhandlingar mellan olika länder genomförts just här. Som turist märker man snart att Sharm el-Sheikh är ett mycket familjevänligt område. Högsäsongen varar hela sommarhalvåret.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Sharm el Sheikh

Sharm el-Sheikh Airport Kod: SSH

Sharm el-Sheikh Airport är en internationell flygplats. Den kallades förr Ophira International Airport. Hit kommer över 6,5 miljoner passagerare varje år, vilket gör flygplatsen till Egyptens näst största. Flygplatsen ligger nära Sharm el-Sheikh och det går busstransfers.

Karta över Sharm el Sheikh

Snabbfakta Sharm el Sheikh


Nedan följer lite snabbfakta om Sharm el Sheikh, Egypten.
  • Befolkning: 40 000
  • Språk: Arabiska
  • Valuta: Egyptisk Pund (EGP)
  • 4,54EGP = 1 SEK

Resetips