Billiga flyg till Abu Dhabi

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Abu Dhabi? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Abu Dhabi och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Abu Dhabi?

Abu Dhabi är en storstad dit en mängd olika europeiska och arabiska flygbolag landar sina flygplan. Det finns många bolag att välja på vilket gör att man kan finna bra priser på flygbiljetterna. Särskilt billigt är det att flyga under hösten. Våren är också en tid då man kan finna bra priser på resorna till staden. Under vinterlovet och under sommaren stiger priserna.

Prisgraf för Abu Dhabi

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Abu Dhabi. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Abu Dhabi under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Abu Dhabi , en översikt

Som ett av de rikaste områdena i världen blomstrar Abu Dhabis kulturliv, byggnadskonst och shoppingliv. Samtidigt som staden är en av de modernaste finns de gamla och anrika värderingarna, gästfriheten och kulturen i högsta grad kvar här i ökenstaden där solen alltid skiner, stränderna är rena och vackra och oaserna grönskar. Nu börjar även europeer förstå vilket semesterparadis Abu Dhabi är.Att göra i Abu Dhabi

Först och främst besöker man Abu Dhabi för de vackra stränderna och det härliga havets skull. När man vill ta en paus från lata soldagar eller den aktiva strandtillvaron bör man verkligen uppleva de fantastiska soukerna där man kan handla allt mellan himmel och jord. Glöm inte att pruta! Det finns en mängd museer, gallerier och konst i alla de former i staden. Särskilt den intressanta petroleumutställningen är värd att ses. Kultur i mängder finns även på den trevliga utflyktsön Saadiyat. I öknen kan man åka på safari till kamel eller med jeep.

Ta sig runt i Abu Dhabi

Det finns egentligen två alternativ till att ta sig runt i Abu Dhabi. Det ena alternativet är att ta bussen runt om i staden. Det är ett enkelt och billigt sätt. Det andra alternativet är att hyra en bil. Cykel är inget att rekommendera då det kan vara farligt att cykla i denna vältrafikerade stad och att gå igenom staden ger snabbt trötta fötter.

Abu Dhabi hotell

Det märks att det här är en exklusiv stad, inte minst när det gäller att få tag på ett hotell. Många hotell är femstjärniga och det är svårt att finna ett hotell för under 1000 kronor per natt. Många resenärer hit är affärsmän. Vill man må som en prins(essa) bor man på Emirates Palace Abu Dhabi. Sheraton Khalidiya Hotel anses som ett av de trevligare hotellen I staden. Al Maha Rotana är ett annat bra alternativ, i samma prisklass en bit över 1000 kr per natt.

Abu Dhabi sevärdheter

Skyskrapor och modern arkitektur blandas med historiska områden och små smala gränder i Abu Dhabi. De mest intressanta sevärdheterna är al-Hosn Palace, den gamla staden, Sheikh Zayeds Palace och den vackra Grand Mosque. Utanför staden finner man en oas vid namn Al Ain. Staden har historisk arkitektur och ett zoo.

Ytterligare info om Abu Dhabi

Abu Dhabi är ett storslaget resmål och här skiner solen året runt. Det är väldigt lite skillnad på säsongerna i området. Det är högsäsong för resor hit under hela året. Tänk på att staden är arabisk med arabiska sedvänjor. Det betyder bland annat att det kan vara trevligt att gå sedligt klädd när man besöker souker och inte minst sevärdheter runt om i staden.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Abu Dhabi

Abu Dhabi International Airport Kod: AUH

Flygplatsen ligger 3,2 mil öster om stadens centrum och består av 2 olika terminaler. Det går bussar från flygplatsen till centrum och om man har ett boardingpass är resan gratis. Man kan även välja att åka taxi.

Karta över Abu Dhabi

Snabbfakta Abu Dhabi


Nedan följer lite snabbfakta om Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.
  • Befolkning: 1 600 000
  • Språk: Arabiska
  • Valuta: Emiratens Dirham (AED)
  • 1AED = 2,91 SEK

Resetips