Billiga flyg till Dubai

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Dubai? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Dubai och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Dubai?

Dubai är ett mycket populärt resmål och en viktig finansstad i arabvärlden. Det gör att en mängd olika bolag reser till Dubai och priserna blir lägre. Däremot är staden en mycket rik stad, vilket gör att många som reser till eller ifrån staden har gott om pengar. Det gör att priserna varierar väldigt lite under året. Men i oktober och november månad kan man finna billigare resor till området.

Prisgraf för Dubai

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Dubai, Förenade Arabemiraten som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Dubai. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Dubai under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Dubai , en översikt

Som ett av de populärare resmålen i arabvärlden är Dubai en härlig upplevelse med vackra långsträckta stränder och en fascinerande storstad i ett. Med imponerande arkitektur insprängd i en tusenårig miljö och med anrika traditioner är det här ett semesterparadis man gärna åker tillbaka till.Att göra i Dubai

Dubai är ett golfens och de långa strändernas land. Det finns en mängd olika aktiviteter för alla i familjen. Bland annat kan man pröva att åka världens längsta skidbacke inomhus! Man kan också uppleva shopping utan dess like i världens största galleria, leta fynd i soukerna och åka på sightseeing och se de fantastiska byggnaderna i staden. Eller så tar man båten utmed Dubai Creek för en fantastisk vy över staden. Vill man komma ut i det vackra ökenlandskapet kan man rida kamel eller åka jeep. I öknen får man chansen att uppleva beduinlivet.

Ta sig runt i Dubai

Det enklaste sättet att ta sig runt i Dubai är genom att hyra bil och köra runt. Priserna på hyrbilar är hyfsade i staden och det är lätt att hitta och lagom trafikerat. Man kan även ta sig runt i centrum av staden med bussar. Det finns faktiskt en tunnelbana, men den är hiskeligt dyr. Taxibilar ska man vara lite försiktig med. I alla fall om man inte kan vägen själv. Det är inte alltid taxichauffören vet heller. Om man vill ta sig fram på ett trevligt men kanske inte så snabbt sätt kan man kliva på en abras, en typ av små träbåtar.

Dubai hotell

Hotellen i Dubai är många och det går att finna hotellrum från drygt 400 kr per natt, som till exempel på Dream Palace Hotel. Men de allra flesta hotell kostar betydligt mer än så. Ett prisvärt mellanklasshotell är York International där man kan få hotellrum för en bit över 700 kr per natt. Det finns mängder med lyxhotell att välja på. Ett av de billigare lyxhotellen är Dubai Metropolitan Hotel.

Dubai sevärdheter

Det finns en mängd imponerande byggnader i Abu Dhabi. Till de främsta byggnadsverken räknas de fantastiska bebyggda öformationerna som skapats för hand, Burj Arab, Jumeirah Mosque, Grand Mosque och Sheikh Saeed Al-Maktoums hus. För att bara nämna några. Den gamla delen av staden Bur Dubai står i bjärt kontrast till skyskraporna. Här är husen låga och gränderna trånga. I Bur Dubai finner man intressanta Dubai Museum.

Ytterligare info om Dubai

Sol, värme och härliga fläktar möter besökaren i staden 360 dagar om året. Det regnar således bara i genomsnitt fem dagar om året. Under högsommaren kan vädret bli lite väl varmt. Då Dubai är en arabisk stad åker man inte hit i första hand för att festa och dricka. Alkohol serveras i allmänhet mestadels på hotellen. Hit reser istället familjer som vill ha en fascinerande och avkopplande semester och par som vill umgås och ha trevligt.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Dubai

Dubai International Airport Kod: DXB

Dubai International Airport är belägen 4 kilometer sydöst om stadens centrum. Här finns tre olika terminaler. Bussar och taxibilar hjälper resenärerna att ta sig fram mellan flygplats och hotell.

Karta över Dubai

Snabbfakta Dubai


Nedan följer lite snabbfakta om Dubai, Förenade Arabemiraten.
  • Befolkning: 1 596 000
  • Språk: Arabiska
  • Valuta: Emiratens Dirham (AED)
  • 1AED = 2,86 SEK

Resetips