Billiga flyg till Manila

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Manila? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Manila och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Manila?

Att flyga till Manila innebär ofta mellanlandningar i ett eller flera länder. Bland annat Qatar Airways, KLM och Thai Airways flyger regelbundet till Manila. För det mesta så håller priserna en ganska jämn nivå året om så för att få tag på billiga biljetter kan det vara bra att boka i god tid innan resan.

Prisgraf för Manila

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Manila, Filippinerna som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Manila. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Manila under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Manila , en översikt

Manila är Filippinernas vackra huvudstad och ligger på den västra kusten av ön Luzon. I mer än 300 år var Manila koloniserad av Spanien vilket märks både på arkitekturen och kulturen i staden, och även om en stor del av det gamla Manila förstördes under det andra världskriget så anses staden av många fortfarande vara en av de vackraste i världen.Att göra i Manila

Manila är ett shoppingparadis och här kan man fynda för en liten peng. Vare sig man väljer att shoppa på en traditionell tiangge som är en stor marknadsplats där man kan pruta rejält på priserna eller i något av de nybyggda västerländska shoppingcentren som SM Mall of Asia så kommer man säkert inte att bli besviken. Rizal Park, mer känt som Luneta, är en härlig park som ligger alldeles vid vattnet. Här kan man äta på fina restauranger, ha en picknick ute i det gröna, ta del av gratis utomhuskonserter som ordnas året om eller besöka Manila Ocean Park som är en stor temapark med marint tema.

Ta sig runt i Manila

Eftersom Manila med förorter har över 20 miljoner invånare är det en stor stad med stora avstånd, och om man vill se mer än bara stadskärnan så är det lättaste sättet att ta sig runt med lokaltåg, lokalbussar eller jeepneys som är en sorts stora jeepar med plats för flera passagerare.

Manila hotell

Det är relativt billigt att bo på hotell i Manila, men vill man bo lite finare så får man även vara beredd att betala lite mer. New World Hotel Makati City Manila är ett fint hotell i lyxstil som ligger i hjärtat av Manila i närheten av shopping och nöjen. Söker man efter ett lite förmånligare hotell så är Lotus Garden Hotel Manila ett bra alternativ.

Manila sevärdheter

Intramuros betyder innanför murarna på spanska, och det är i den här stadsdelen som man kan få en aning av det spanskkoloniserade Manila och besöka några av Manilas bästa museum och gamla spanskinfluerade kyrkor. Malacanang Palace är Filippinernas presidents officiella residens och har man tur så kanske man till och med kan få en skymt av presidenten själv här. I Chinatown, som är en av världens största, kan man köpa exklusiva kinesiska hantverk och smaka på godbitar från det kinesiska köket.

Ytterligare info om Manila

Filippinerna har ett tropiskt klimat med två årstider, varav den ena är torr och den andra är fuktig. Tropiska stormar är ganska vanliga under den regniga årstiden som infaller mellan maj och oktober och den bästa tiden att besöka Manila är från december till februari då vädret är varmt och torrt. Eftersom Manila ligger vid kusten så blåser det hela tiden svalkande vindar vilket är skönt då temperaturen närmar sig +35C.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Manila

Manila Ninoy Aquino International Airport Kod: MNL

Manila International Airport är med över 27 miljoner passagerare årligen en av världens mest trafikerade flygplatser. Flygplatsen är belägen ca 7 km söder om Manilas centrum och man kan ta sig in till staden med lokalbussar, jeepneys eller taxi.

Karta över Manila

Snabbfakta Manila


Nedan följer lite snabbfakta om Manila, Filippinerna.
  • Befolkning: 11 856 000
  • Språk: Filipino, engelska
  • Valuta: Filippinsk Peso (PHP)
  • 5,46PHP = 1 SEK

Resetips