Billiga flyg till Helsingfors

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Helsingfors? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Helsingfors och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Helsingfors?

Det är både snabbt och smidigt att flyga till Helsingfors ifrån Sverige och det går att hitta billiga biljetter dit året om med bolag som SAS, Finnair, Blue 1, Norwegian, Air Finland och Flybe. Vill man resa så billigt som möjligt så ska man boka sin biljett tidigt, speciellt om man planerar att resa under skollov eller högtider.

Prisgraf för Helsingfors

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Helsingfors, Finland som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Helsingfors. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Helsingfors under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Helsingfors , en översikt

Helsingfors är Finlands huvudstad och en hamnstad på den södra kusten av landet. Med bara ca en halv miljon invånare så lyckas Helsingfors med konststycket att samtidigt vara en internationell och mångsidig storstad och behålla känslan av en trevlig småstad.Att göra i Helsingfors

Även om nattlivet i Helsingfors främst är koncentrerat till helgerna så finns det ett brett utbud på restauranger, caféer och barer i staden. Speciellt under sommaren så är det mycket populärt att sitta på uteserveringarna eller ha en picknick i någon av stadens många parker. Det ordnas också olika festivaler, evenemang och konserter året om så kan vara av intresse. Nöjesparken Borgbacken är en väldigt populär attraktion under sommarhalvåret, och reser man tillsammans med familjen så kan även SeaLife-akvariumet vara värt ett besök.

Ta sig runt i Helsingfors

Inne i den ganska kompakta stadskärnan kan man enklast ta sig runt till fots eller med spårvagn, men vill man ta sig ut till någon av förorterna så kan man använda buss, tunnelbana eller stadståg. Lokaltrafiken i Helsingfors är modern, välorganiserad och lätt att använda.

Helsingfors hotell

De flesta hotell i Helsingfors är modernt utrustade och håller en bra klass. En övernattning på ett hotell i Helsingfors kostar ca 800 kronor men priset varierar beroende på hotell. Vill du bo på hotellet där kändisar och rockstjärnor bor på då de är i Helsingfors så ska du välja det 5-stjärniga Hotel Kamp som ligger i hjärtat av Helsingfors. Om du föredrar att bo lite billigare så kan du välja Scandic Grand Marina som är ett modernt medelklasshotell som passar bra för familjer.

Helsingfors sevärdheter

En av Helsingfors viktiagste sevärdheter är Suomenlinna som är ett stort fort byggt på 1700-talet och ligger på en egen ö en bit utanför staden. Förutom ett museum så finns det även flera restauranger och cafén på ön och det är ett populärt utflyktsmål på somrarna. Helsingfors stadssymbol är Domkyrkan och den ligger vid Senatstorget som är en populär mötesplats. I närheten av Senatstorget hittar man även flera intressanta museum, t.ex. Ateneum som har den största samlingen av konstverk och skulpturer i Finland.

Ytterligare info om Helsingfors

Den bästa tiden att besöka Helsingfors är på sommaren då man kan njuta av behagliga dagstemperaturer och ljusa och långa kvällar. Är man i Helsingfors under sommaren så ska man absolut göra en båttur i den vackra skärgården som omger staden. Vill man bada så ligger den populära stranden Hietaniemi bara ett stenkast ifrån centrum.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Helsingfors

Helsinki-Vantaa International Airport Kod: HEL

Helsinki-Vantaa International Airport ligger i orten Vanda ca 20 km norr om stadens centrum. Flygplatsen är den mest trafikerade i Finland och har många reguljära flyg till destinationer runtom hela världen. För att ta sig in till centrum så kan man antingen ta en lokalbuss eller en taxi.

Karta över Helsingfors

Snabbfakta Helsingfors


Nedan följer lite snabbfakta om Helsingfors, Finland.
  • Befolkning: 1 061 000
  • Språk: Finska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,35 SEK

Resetips