Billiga flyg till Nice

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Nice? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Nice och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Nice?

Nice är en populär semesterort och den billigaste tiden att resa till Nice är utanför högsäsongen på våren eller hösten. Speciellt i juli och augusti då många sydeuropeer har semester kan det vara svårt att hitta billiga biljetter till Nice, så om ni vill resa då så lönar det sig att boka biljetterna i god tid på förhand. Flygbolag som flyger till Nice är bl.a. SAS, Air France och lågprisbolaget Norwegian.

Prisgraf för Nice

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Nice, Frankrike som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Nice. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Nice under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Nice , en översikt

Nice kallas ofta för den franska rivierans pärla och Nice la belle, alltså det vackra Nice, och det är inte utan orsak. Nice har mycket att bjuda resenärer i alla åldrar och det är inte alls omöjligt att träffa på flera kungligheter eller kändisar här eftersom det är ett populärt semestermål bland eliten.Att göra i Nice

En plats att synas och bli sedd på i Nice är den långa strandpromenaden Promenade des Anglais som är kantad av palmer och har många fina restauranger, barer och nattklubbar. De flesta stränder i Nice består av småstenar och är kanske inte så bekväma att ligga på, men havet är klart och rent och inbjuder till svalkande dopp under sommarens hetta. För den bästa utsikten av Nice och Rivieran så kan man klättra upp till Colline du Chateau där man även kan hitta ruinerna av ett gammalt slott.

Ta sig runt i Nice

Precis som varje fransk stad vid Rivieran har även Nice sitt alldeles eget nätverk av kommunal transport. Med Lignes dAzurs bussar kan man lätt ta sig runt hela staden utan problem. De flesta sevärdheterna är koncentrerade i den gamla delen av staden och här kan man lätt ta sig runt även till fots. Att åka taxi i Nice är ganska dyrt och ibland kan det vara svårt att få tag på en taxibil.

Nice hotell

Eftersom Nice är ett populärt semestermål bland kungligheter och kändisar så kostar det ganska mycket att bo på hotell i Nice. Reser ni utanför de hetaste sommarmånaderna juli och augusti så kan ni dock komma billigare undan. Hotel Excelsior, är ett litet men trevligt hotell i centrum av Nice. Vill du bo nära stranden så kan du välja lyxiga Hotel La Perouse som har en fantastisk utsikt över det azurblåa Medelhavet.

Nice sevärdheter

Ett besök i den gamla stadsdelen Vieux Nice är ett måste. Promenera i myllret av gator kantade med pittoreska hus och butiker och gör en avstickare på den dagliga blomster- och fruktmarknaden. Parc Phoenix är en botanisk trädgård där man kan beundra mer än 2500 olika växtarter och de har även olika djur, vilket gör det till ett perfekt utflyktsmål för hela familjen.

Ytterligare info om Nice

Varför inte även passa på och besöka Monaco, det lilla landet som är känt för sina casinon och de många kändisarna som bor där då du väl är i Nice? Det går tåg från Nice till regelbundet och det tar inte mer än en timme att åka dit.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Nice

Nice Cote dAzur Airport Kod: NCE

Frankrikes tredje mest trafikerade flygplats ligger 6 km sydväst om Nice och har två terminaler som ger service till ca 10 miljoner människor varje år. Expressbussar och lokalbussar åker regelbundet mellan flygplatsen och staden, och det är även möjligt att promenera in till staden på ungefär en timme.

Karta över Nice

Snabbfakta Nice


Nedan följer lite snabbfakta om Nice, Frankrike.
  • Befolkning: 345 000
  • Språk: Franska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,35 SEK

Resetips