Billiga flyg till Aten

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Aten? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Aten och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Aten?

Vissa tider på året, till exempel på våren och försommaren, så kan man flyga direkt till Aten med för exempel Norwegian, men annars så gäller det att flyga med mellanlandningar. Några flygbolag som flyger till Aten är bland andra Lufthansa, Air France och British Airways. De billigaste biljetterna till Aten hittar man genom att boka så fort som man vet datumet för resan.

Prisgraf för Aten

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Aten, Grekland som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Aten. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Aten under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Aten , en översikt

Aten, Greklands huvudstad, har mycket att bjuda på turister då det kommer till historia och kultur. Staden med över 3 miljoner invånare delas i flera distrikt av flera höga kullar varifrån man kan beundra en underbar utsikt över hela staden.Att göra i Aten

Som många andra storstäder finns det många nöjen i Aten och ett stort utbud på cafén, restauranger, klassiska grekiska tavernor, musikbarer och nattklubbar, och det är först på kvällen som grekerna vaknar till liv och strömmar ut på gatorna. Utöver detta så ordnas det festivaler i Aten omkring året som kan vara intressanta oavsett om man själv deltar i dem eller nöjer sig med att bara se på.

Ta sig runt i Aten

Det finns många gågator som är helt befriade från annan sorts trafik vilket gör det lätt och bekvämt att ta sig runt till fots i Aten, men ska man röra sig längre sträckor så kan man utnyttja de kommunala färdmedlen som tunnelbana, spårvagn, lokaltåg och bussar så länge som man undviker att resa under de värsta rusningstiderna.

Aten hotell

Det finns ett stort urval på hotell i Aten i alla smaker och prisklasser och det är relativt billigt att övernatta i Aten. Herodion Athens är ett familjevänligt medelklasshotell som ligger alldeles vid foten av Akropolis-klippan. Vill man resa med en låg budget så är en övernattning på Evripides Hotel ett plånboksvänligt alternativ. Om man däremot vill lyxa till det så kan King George Palace Hotel vara ett bra val.

Aten sevärdheter

Den största delen av sevärdheterna i Aten hittas kring Syntagma-torget och torget räknas även som stadens centrum. Att besöka Acropolis som är en antik grekisk stad och ligger i hjärtat av det nuvarande Aten är ett måste. Här kan man ströva runt bland en massa gamla byggnader och tempel och drömma sig bort till tiden då detta antika samhälle blomstrade. Det finns såklart även många museum i Aten där man kan beundra antika fynd som har hittats vid utgrävningar i hela Grekland.

Ytterligare info om Aten

Sommaren i Aten är ofta väldigt varm och därför upplever många att det är bättre att besöka staden antingen på våren eller hösten. Vill man undvika stora turistmassor så kan även den milda vintern vara en bra tidpunkt för resan. Besöker man Aten under sommaren kan man åka ut till någon av badorterna som ligger vid havet en bit söder om Aten för en omväxling till stadslivet.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Aten

Athens International Airport Kod: ATH

Athens International Airport byggdes 2001 och är en viktig port för flygtrafik mellan Europa, Asien och Mellanöstern. Mer än 15 miljoner resenärer färdas genom flygplatsen årligen. Athens International Airport ligger 35 km öster om Aten och man kan lätt ta sig in till centrum med tunnelbanetåg.

Karta över Aten

Snabbfakta Aten


Nedan följer lite snabbfakta om Aten, Grekland.
  • Befolkning: 3 687 000
  • Språk: Grekiska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,35 SEK

Resetips