Billiga flyg till Chania

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Chania? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Chania och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Chania?

På sommaren så är det många charterflyg som flyger direkt mellan Sverige och Chania, men på vinterhalvåret så kan det vara lite knepigare att flyga dit och det innebär ofta flera mellanlandningar. Å andra sidan så är biljetterna till Chania ofta lite billigare vintertid. Några flygbolag med reguljära flyglinjer till Chania är Aegean Airlines, Olympic Air och Lufthansa.

Prisgraf för Chania

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Chania, Grekland som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Chania. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Chania under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Chania , en översikt

Chania är en vacker liten hamnstad på den nordvästra kusten av ön Kreta och har en alldeles speciell stämning och kultur som reflekterar de många åren som staden influerades av venetianer och ottomaner. Från den lilla stadskärnan sträcker sig ett långt pärlband av mindre turistorter längs med kusten som lockar tusentals turister från norra Europa till soliga dagar på stranden varje år.Att göra i Chania

Chanias främsta attraktion är stränderna och runt omkring Chania så finns det ett mycket bra utbud på långa sandstränder som passar för bad och vattensporter. Det finns en mängd av restauranger, cafén och traditionella grekiska tavernor i staden och på sommarens varma nätter är barerna och nattklubbarna fyllda med partyglada ungdomar till tidig morgon.

Ta sig runt i Chania

Chania har ett ganska litet centrum som det är lätt att ta sig runt i till fots och det finns bussförbindelser med de närmaste resorterna samt andra samhällen på Kreta, men för att utforska även resten av ön så är det bästa sättet att hyra en bil eller en skoter.

Chania hotell

Chania är en populär semesterort och de senaste tio åren så har det ploppat upp hotell i området som svampar. Med andra ord så finns det många hotell att välja mellan och det finns allt från billiga och enkla hotell till stora lyxiga hotellanläggningar. Överlag så är det billigt att bo på hotell i Chania så länge som man reser utanför högsäsongen. Alexis Hotel som ligger nära stranden en bit utanför centrum är ett mycket prisvänligt alternativ och man kan nästan känna sig som hemma här. Kydon Hotel ligger centralt och är ett lite dyrare alternativ.

Chania sevärdheter

Vill man se något annat än bara stränder och andra turister under sin semester så kan man ägna en dag åt att utforska de smala gatorna i den gamla staden i Chania och den pittoreska venetiska hamnen. Kasteli utgör hjärtat av staden och har varit bebott i flera tusen år av olika folkslag som kretensare, venetier, ottomaner och judar, vilka alla har lämnat sina spår i staden. Besök gärna något av muséen i staden för att lära dig mer om Chanias historia.

Ytterligare info om Chania

Chania har ett behagligt medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar. Under de allra varmaste dagarna i juli och augusti kan den fläktande nordanvinden meltemi bjuda på svalka. Turistsäsongen varar från april till november och kulmerar i juli-augusti och vill man undvika de största turistmassorna och den värsta hettan så är den bästa tiden att resa till Chania på våren eller hösten.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Chania

Chania International Airport Kod: CHQ

Chania International Airport är belägen ca 14 km ifrån staden Chania och trafikeras främst av charterflyg sommartid även om det även finns en del reguljära förbindelser med fastlandet i Grekland. Ta dig till Chania med en flygbuss eller taxi.

Karta över Chania

Snabbfakta Chania


Nedan följer lite snabbfakta om Chania, Grekland.
  • Befolkning: 66 000
  • Språk: Grekiska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,23 SEK

Resetips