Billiga flyg till Rhodos

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Rhodos? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Rhodos och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Rhodos?

Rhodos är ett populärt semestermål på sommaren och de billigaste biljetterna till Rhodos kan man hitta mellan november och april. Reser man under vintern så får man dock räkna med en eller flera mellanlandningar eftersom det inte finns några direktflyg till Rhodos då. Under sommaren så är det många charterflyg som flyger till Rhodos direkt ifrån Sverige. Av de traditionella flygbolagen så har bl.a. Aegean Airlines, Olympic Air, Cyprus Airways och Lufthansa flyglinjer till Rhodos.

Prisgraf för Rhodos

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Rhodos, Grekland som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Rhodos. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Rhodos under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Rhodos , en översikt

Rhodos är en av de mest besökta öarna i hela den grekiska övärlden, och det är inte underligt med tanke på allting som ön har att bjuda på i form. Här flockas vackra stränder med pittoreska små grekiska byar med vitkalkade hus och gamla arkeologiska platser av intresse. Det är inte svårt att trivas på Rhodos och det är många som kommer tillbaks hit på semester år efter år.Att göra i Rhodos

Huvudattraktionen på Rhodos är ofta stränderna, och det finns såväl vita sandstränder som grusstränder som man kan välja mellan. Rhodos är även en perfekt plats att prova på olika vattensporter som vindsurfing eller dykning. Nöjeslivet i Rhodos lever upp under sommaren och i staden så finns det en mängd restauranger, tavernor, caféer och barer. Det livligaste nattlivet kan man dock uppleva i semesterorten Faliraki en bit utanför Rhodos stad.

Ta sig runt i Rhodos

Själva staden Rhodos är så liten att den går att upptäcka till fots, men vill man utforska resten av ön också så kan ett bra alternativ vara att hyra en bil eller en skoter för en dag eller två. Lokalbussar trafikerar mellan de största orterna på ön dagligen och det kostar inte mycket.

Rhodos hotell

Så länge som man undviker att resa under självaste högsäsongen så är det möjligt att bo riktigt billigt på ett hotell i Rhodos. Hotel City Center är ett medelklasshotell som ligger på bekvämt avstånd både från stranden och stadens centrum och här kan man övernatta för ca 300 kr per natt. Ett hotell i nästan samma prisklass som ligger direkt på stranden är Hotel Ibiscus. Vill man bo lite lyxigare så kan man välja Hotel Elysium Resort & Spa som ligger en bit utanför själva staden Rhodos och har en egen strand.

Rhodos sevärdheter

Rhodos är inte bara en turistort, utan också en väldigt gammal bosättning där Kolossen på Rhodos, ett av världens sju underverk, en gång i tiden stod och vaktade stadens hamn. Idag finns inget kvar av Kolossen, men däremot så kan man promenera runt i den medeltida staden i Rhodos stad, som är en av världens äldsta och bäst bevarade. Här står gamla kyrkor och moskér sida vid sida, liksom medeltida byggnader och små moderna butiker och caféer och museum. Lindos ligger utanför Rhodos stad och är en liten by som har blivit känd för sina historiska hus i traditionell stil och ruinerna av en antik stad med tempel och amfiteater.

Ytterligare info om Rhodos

Rhodos har ett medelhavsklimat med varma, torra somrar och milda vintrar och över 300 soliga dagar per år, vilket gör det till ett perfekt resmål för den soltörstige turisten. Högsäsongen i Rhodos är mellan juni och augusti men även våren och hösten kan bjuda på många soliga och varma dagar och havet är varmt långt in i november.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Rhodos

Rhodes International Airport Digoras Kod: RHO

Rhodes International Airport är belägen på den västra kusten av ön ca 14 km från Rhodos stadscentrum. Flygplatsen har inte så många reguljära flyglinjer utan det är främst charterflyg från olika delar av Europa som trafikerar flygplatsen.

Karta över Rhodos

Snabbfakta Rhodos


Nedan följer lite snabbfakta om Rhodos, Grekland.
  • Befolkning: 118 000
  • Språk: Grekiska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,63 SEK

Resetips