Billiga flyg till Thessaloniki

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Thessaloniki? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Thessaloniki och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Thessaloniki?

För tillfället så finns det inga direkta flyg till Thessaloniki från Sverige så att flyga dit innebär ofta en eller flera mellanlandningar i något annat europeiskt land. Lufthansa, Swiss, MALEV, Turkish Airlines och Aegean Airlines är några flygbolag som flyger regelbundet till Thessaloniki. Även om prisnivån på flygbiljetter till Thessaloniki är ganska jämn året runt så kan det vara något billigare att resa under vintern än på sommaren.

Prisgraf för Thessaloniki

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Thessaloniki, Grekland som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Thessaloniki. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Thessaloniki under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Thessaloniki , en översikt

Med sina ca 1 miljon invånare är Thessaloniki den näst största staden i Grekland och en viktig kuststad. Thessaloniki har en historia som sträcker sig mer än 3000 år tillbaks i tiden och både romare, bysantiner, ottomaner och judar har lämnat tydliga avtryck i staden.Att göra i Thessaloniki

Thessaloniki har ett väldigt aktivt nattliv och det råder ingen brist på vare sig barer eller restauranger i staden. Ta gärna en promenad längs med den 12 km långa och vackra strandpromenaden och slå dig ner på ett café med en drink under en varm sommardag. Under sommarkvällarna så kan man ta en kort båttur med någon av de många restaurangbåtarna i hamnen och få ett helt annat perspektiv av staden från havet.

Ta sig runt i Thessaloniki

Man kan enkelt ta sig runt i Thessaloniki med lokalbuss. Biljetter till dessa kan man köpa i små kiosker eller direkt på bussen. I fall man vill utforska Thessaloniki med omgivning på egen hand så kan man också hyra en bil, men kom ihåg att trafikkulturen i Grekland skiljer sig avsevärt från Sveriges.

Thessaloniki hotell

I Thessaloniki så är det ganska billigt att bo på hotell men standarden är även lite lägre än i Sverige. Vill man bo förmånligt så är Queen Olga ett bra bashotell medan Makedonia Palace är ett hotell i lyxstil med en mängd faciliteter. Capsis Hotel Thessaloniki är ett medelklasshotell som passar bra för familjer.

Thessaloniki sevärdheter

Gör gärna en promenad på de smala och kullerstensbelaggda gatorna i den äldre stadsdelen och beundra de gamla och pittoreska husen som är byggda i traditionell stil eller besök någon av de gamla bysantinska kyrkorna som hör till UNESCOS världsarv. Även om både den turkiska och den judiska befolkningen i staden har minskat drastiskt de senaste 100 åren så kan man se gamla moskéer och synagogor här och där i staden. Det Vita Tornet som står vid havet som en del av de gamla bysantinska stadsmurarna härstammar från 1500-talet och är Thessalonikis symbol. Gillar man muséer så finns det många intressanta museum i staden, t.ex. det nuvarande Turkiets grundare Atatürks födelsehem och det Arkeologiska muséet för att nämna några.

Ytterligare info om Thessaloniki

Den bästa tiden att resa till Thessaloniki är under sommarhalvåret, speciellt i början av sommaren och tidigt på hösten då det inte är lika varmt som under högsommaren. Är man i Thessaloniki i november så kan man ta del av den internationella och ungdomliga filmfestivalen som lockar många besökare till staden.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Thessaloniki

Thessaloniki International Airport Macedonia Kod: SKG

Thessaloniki International Airport, tidigare även känd som Mikra Airport, är belägen 15 km sydöst om Thessaloniki centrum. Med närmare 4 miljoner passagerare varje år är Thessaloniki airport den tredje mest trafikerade flygplatsen i Grekland. Det finns regelbundna busslinjer mellan flygplatsen och stadens centrum dygnet runt.

Karta över Thessaloniki

Snabbfakta Thessaloniki


Nedan följer lite snabbfakta om Thessaloniki, Grekland.
  • Befolkning: 791 000
  • Språk: Grekiska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,35 SEK

Resetips