Billiga flyg till Hong Kong

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Hong Kong? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Hong Kong och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Hong Kong?

Det finns en mängd bolag som trafikerar linjen mellan Europa och Hong Kong, bland anant Finnair, Air China, KLM, Qantas och British Airways. I januari kan man hitta särskilt förmånliga priser, och priserna är också låga i februari och mars. Annars är priserna ganska lika över året, med en smärre pristopp under december månad.

Prisgraf för Hong Kong

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Hong Kong, Hong Kong som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Hong Kong. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Hong Kong under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Hong Kong , en översikt

Hong Kong är en engelsk-kinesisk metropol och finanscentrum som sjuder av liv. Staden är omgiven av hisnande natur och erbjuder besökaren en mängd upplevelser från då och nu i en salig blandning. Och för shoppingälskaren är Hong Kong ett riktigt litet paradis.Att göra i Hong Kong

I Hong Kong finns det mycket att upptäcka. Här händer det alltid något spännande och staden andas innovation och kreativitet. Utflykter i och runt staden erbjuder en mängd upptäckter inom såväl gammal som ny arkitektur, fantastisk natur och härligt blått hav. Här kan man sola och bada utmed de vackra stränderna, vandra i de sagolika bergen och inte minst shoppa. Hong Kong erbjuder något av den bästa shoppingen i världen. Det kanske inte är det billigaste att handla här, men å andra sidan finns allt att välja på. När man väl tröttnat på all shopping och sol och bad så kan man njuta av en lugn och anrik teceremoni.

Ta sig runt i Hong Kong

Det är extremt lätt att ta sig runt i Hong Kong. Alla kommunikationer fungerar smidigt och är billiga att använda. Det är också mycket lätt att förstå sig på systemet. Färjor är ett billigt och vackert alternativ då Hong Kong, både som stad och som område, är utspritt på flera öar. Det går också lätt att ta bussar och att promenera. Bil eller cykel är inte att rekommendera då trafiken är i häftigaste laget.

Hong Kong hotell

Det finns en hel del hotell att välja på i Hong Kong och det saknas inte prisvärda alternativ. Man får dock räkna med att det kostar en tusenlapp per natt för att få ett riktigt trevligt hotellrum. För den som verkligen vill gotta sig i lyx kan denne välja The Peninsula Hong Kong som även den allra mest kräsne njuter av. Men smakar det så kostar det. Eaton Hotel Hong Kong mitt i shoppingcentrum kan vara ett bra alternativ för den som vill bo gott men spendera pengar på shopping istället för lyx. Vill man komma lite billigare undan får man räkna med att kanske bo en liten bit bort från city, till exempel på Harbour Plaza Resort City. Å andra sidan är de lokala kommunikationerna i Hong Kong så bra att det inte gör så mycket.

Hong Kong sevärdheter

I Hong Kong finns en hel del intressanta byggnader att upptäcka. Den mest spektakulära är nog Central Place. Här finner man också världens längska rulltrappa utomhus som bara måste upplevas. Den som vill få en glimt av Hong Kongs historia letar lätt upp något av alla de tempel som finns i staden, till exempel Mao Mon Temple. Shoppinggatorna Nathan Road där lyxbutikerna trängs och Mon Kok marknad är mycket intressanta upplevelser och sevärdheter i sig.

Ytterligare info om Hong Kong

Hong Kong har en intressant historia och är sedan slutet av 1990-talet en autonom del av Kina, efter att ha varit en del av det brittiska imperiet. Det gör kulturen och atmosfären helt unik i sitt slag. Hong Kong är en av knutpunkterna mellan den västerländska finansvärlden och den österländska. Bästa tiden att uppleva Hong Kong, i alla fall vädermässigt, är mellan oktober och december när det är varmt och torrt.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Hong Kong

Hong Kong International Airport Kod: HKIA

Flygplatsen ligger 2 mil utanför Hong Kong centrum på en kontgjord ö. Flygplatsen är den femte mest trafikerade flygplatsen i världen. Det finns två olika terminaler. Man tar sig till och från flygplatsen med tåg, buss eller taxi.

Karta över Hong Kong

Snabbfakta Hong Kong


Nedan följer lite snabbfakta om Hong Kong, Hong Kong.
  • Befolkning: 7 062 000
  • Språk: Kantonesiska, kinesiska (mandarin), engelska
  • Valuta: Hong Kong Dollar (HKD)
  • 1HKD = 1,35 SEK

Resetips