Billiga flyg till Mumbai

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Mumbai? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Mumbai och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Mumbai?

För tillfället så finns det inga direkta flyglinjer ifrån Sverige till Mumbai, men genom att mellanlanda i ett eller flera andra länder så kan man flyga dit med t.ex. Delta, Lufthansa, British Airways eller Air France. Bokar man sina biljetter i god tid innan resan så kan man komma över dem till ett riktigt bra pris.

Prisgraf för Mumbai

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Mumbai, Indien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Mumbai. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Mumbai under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Mumbai , en översikt

Mumbai, även känt som Bombay, är Indiens mest befolkade stad och är med sina över 20 miljoner invånare en av världens mest befolkade städer. Staden är byggd på sju öar på den västra kusten av Indien och är en stor stad med en internationell stämning som sprudlar av liv.Att göra i Mumbai

Shopping i Mumbai är en upplevelse i sig i fall man väljer att besöka någon av de livliga gatumarknaderna i stället för de stora och moderna shoppingcentren. Här kan man hitta allt från märkeskläder till levande djur, exotiska kryddor och elektronik till ett billigt pris. I fall man saknar en paus från det hektiska stadslivet så kan man ta tillflykt i någon av Mumbais parker, t.ex. Borivali Nationalpark där man kan se några spännande grottor. De bästa stränderna i Mumbai ligger i den norra delen av staden. Besök även Bollywood för att se äkta indiska filmstjärnor, eller planera in din resa för besöka någon av de många intressanta festivalerna som ordnas i staden.

Ta sig runt i Mumbai

Trafiken i Mumbai är ganska kaotisk, men prova ändå på att åka taxi eller auto rickshaw, som är en sorts motorcykel med en kabin att sitta i - det är både billigt och en upplevelse som du sent kommer att glömma! Till den kommunala trafiken i staden hör bussar, lokaltåg och stadsbåtar.

Mumbai hotell

Hotell i Mumbai är ganska dyra med tanke på att standarden ofta är lägre än på motsvarande hotell i Sverige, så om du är noga med standarden kan det vara bra att satsa på ett lite finare hotell. Jewel of Chembur är ett bra medelklasshotell som ligger centralt i Mumbai. Vill man bo på stranden så kan man välja Novotel Mumbai Juhu Beach som är ett hotell i lyxstil.

Mumbai sevärdheter

De flesta sevärdheterna i Mumbai ligger i den södra delen av staden, och om man är intresserad av historia så rekommenderas en promenad på gatorna som ligger innanför Fort St. George. Här kan man se många gamla hus i olika stilar, men det finns även gott om moderna hus i Art Deco-stil. Missa inte Mumbais landmärke, den stora och ståtliga Gateway of India. Även den största delen av Mumbais museum ligger här. Att det är en mycket internationell stad märks på antalet hinduiska tempel, moskéer, kyrkor och synagogor som trängs i staden.

Ytterligare info om Mumbai

Även om temperaturen i Mumbai är ganska jämn året runt så är den kanske bästa tiden att besöka staden mellan november och februari då det är lite svalare och inte heller lika fuktigt. Sommaren i Mumbai infaller mellan mars och maj och därpå följer en monsunperiod på några månader med mycket regn vilket ofta leder till översvämningar i staden.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Mumbai

Chhatrapati Shivaji International Airport Kod: BOM

Indiens livligast trafikerade flygplats med reguljära flyglinjer till många destinationer omkring världen. Flygplatsen ligger 28 km från centrum och det enklaste sättet att ta sig till staden är med en förhandsbetald taxi för att slippa pruta om priset.

Karta över Mumbai

Snabbfakta Mumbai


Nedan följer lite snabbfakta om Mumbai, Indien.
  • Befolkning: 12 479 000
  • Språk: Marathi, hindi, engelska
  • Valuta: Indisk Rupee (INR)
  • 7,84INR = 1 SEK

Resetips