Billiga flyg till Teheran

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Teheran? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Teheran och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Teheran?

Den billigaste tiden att resa till Teheran är på vintern och genom att boka sin resa i god tid så kan man hitta riktigt billiga biljetter. För det mesta så måste man mellanlanda i något annat land för att flyga till Teheran, men det finns även direkta flyg med Iran Air ifrån Sverige. Andra flygbolag som flyger till Teheran är bl.a. Turkish Airlines, Lufthansa och KLM.

Prisgraf för Teheran

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Teheran, Iran som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Teheran. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Teheran under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Teheran , en översikt

Teheran är Irans huvudstad och är med sina 14 miljoner invånare en riktig metropol. Staden hör inte till de vanligaste resmålen bland västerländska turister vilket är synd, för det finns riktigt mycket att uppleva och se i denna vackra stad fylld med restauranger, museum och parker.Att göra i Teheran

Bergen som ligger i Teherans absoluta närhet bjuder på många friluftsaktiviteter och genom att ta en linbana så kommer man lätt upp till toppen på berget Tochal som ligger på 4000 meters höjd. Här ligger en välutrustad skidanläggning där man kan åka skidor på vintern och på sommaren så kan man vandra runt på någon av de många vandringslederna eller helt enkelt bara beundra den betagane utsikten över Teheran. De bästa shoppingfynden kan göras på något av de moderna shoppingcentren eller i den stora bazaaren som ligger i den södra delen av staden.

Ta sig runt i Teheran

Även om det regelbundet går bussar till princip alla delar av staden så kan det vara frustrerande eftersom trafiken är kaotisk och ofta står still, speciellt vid rusningstrafiken. Det är mycket smidigare att åka med tunnelbana och slippa trafiken.

Teheran hotell

Det finns inte så många hotell att välja mellan i Teheran, men de flesta hotellen i staden är relativt moderna och välutrustade. Simorgh Hotel är ett bra medelklasshotell i en trevlig del av staden medan Espinas Hotel & Resorts är ett riktigt lyxhotell.

Teheran sevärdheter

Det finns mycket att se i Teheran och det kan vara bäst att reservera flera dagar för att hinna utforska staden i lugn och ro. Ett bra ställe att börja sin sightseeing på är Golestan-palatset som är ett helt komplex som består av 17 olika palats och museum. En annan populär sevärdhet är Kronjuvelerna av Iran som går att beskåda i Irans Centralbank. Det är den största och dyrbaraste samlingen juveler i hela världen och innehåller en hel del sällsynta objekt. På Irans nationalmuseum kan man bl.a. få se keramikföremål och stenfigurer som har hittats vid arkeologiska utgrävningar i landet, varav de äldsta är mer än 7000 år gamla.

Ytterligare info om Teheran

Teheran ligger vid foten av den höga bergskedjan Alborz och har ett svalare klimat än resten av Mellanöstern. Sommaren i Teheran är dock ofta mycket het och torr medan det kan vara ganska kallt på vintern. Därför så är den bästa tiden att besöka Teheran antingen på våren eller hösten. I Teheran bör även västerländska icke-muslimska kvinnor klä sig täckande och skymma sitt hår då man rör sig utanför hotellet.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Teheran

Tehran Imam Khomeini International Airport Kod: IKA

Den nyare flygplatsen i Teheran planerades för att avlasta den gamla flygplatsen Mehrabad och numera så flyger de flesta internationell flyg hit. Flygplatsen är belägen ca 30 km sydväst om staden och kan lätt nås från staden med buss eller taxi. En tunnelbanelinje till flygplatsen planeras också.

Mehrabad International Airport Kod: THR

Mehrabad International Airport var länge huvudflygplatsen i Teheran men används numera främst för inrikesflyg samt flyglinjer till Saudi-Arabien.

Karta över Teheran

Snabbfakta Teheran


Nedan följer lite snabbfakta om Teheran, Iran.
  • Befolkning: 8 430 000
  • Språk: Persiska
  • Valuta: Iransk Rial (IRR)
  • 3868,68IRR = 1 SEK

Resetips