Billiga flyg till Dublin

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Dublin? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Dublin och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Dublin?

Man kan flyga till Dublin med bland annat British Airways, KLM och Lufthansa, och direkt ifrån Sverige med SAS och Ryanair. För att resa så billigt som möjligt så ska man undvika att resa under högtider samt skollov.

Prisgraf för Dublin

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Dublin, Irland som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Dublin. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Dublin under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Dublin , en översikt

Dublin är huvudstaden på den gröna ön Irland och är en charmerande storstad med många gamla hus i traditionell stil. Staden har en mycket ung befolkning och ett livligt nöjesliv, och ett besök till Dublin är inte komplett utan att ha besökt i alla fall en av de över 600 irländska krogarna som finns i stadden.Att göra i Dublin

Dublin är känt för sina många traditionella irländska pubar som inte bara är populära på kvällarna utan även en lokal samlingsplats som lika väl kan besökas på dagen för lunch. Shoppingen är koncentrerad till Grafton Street som är en fin och bred gågata med otaliga butiker och caféer. I området The Temple Bar kan man kan hitta allt från små lokala pubar till fina och högklassiga restauranger. Dublin är inte bara pubar, som många kan tro, utan det finns gott om andra sorters musikbarer med live musik och sofistikerade nattklubbar också.

Ta sig runt i Dublin

Stadskärnan i Dublin är ganska kompakt och det är lätt att ta sig runt till fots, men vill man ta sig till någon av förorterna eller åka utanför staden så kan man använda spårvagn, bussar eller lokaltåg. Eller varför inte hyra en cykel?

Dublin hotell

Hotellen i Dublin har generellt en bra standard och de flesta är både moderna och välutrustade. Vill man få pengar över till nöjen också så kan man välja Aspect Hotel Parkwest och ändå bo bra. Reser man med familjen så är The Royal Marine Hotel ett bra hotellval. The Westin Dublin är ett hotell som är centralt beläget i hjärtat av Dublin och passar för affärsresenärer.

Dublin sevärdheter

Det bästa sättet att utforska Dublin är till fots och det är värt att besöka den gamla medeltida delen av staden där man kan beundra gamla pittoreska hus och georgianska mästerverk från 1700-talet. Ett av stadens kändaste landmärken är Dublin Castle som är ett vackert stenslott från 1200-talet som är väl värt ett besök. Det första folket som bosatte sig i Dublin var vikingar och på Dublinia & The Viking World kan man få lära sig mer om hur vikingatidens Dublin såg ut. Lummiga och gröna parker finns det gott om i Dublin och Phoenix Park som ligger i hjärtat av staden är den största, där man bland annat kan besöka Dublins Zoo. Missa inte heller The National Gallery of Ireland som är innehavare till en av Europas främsta konstsamlingar.

Ytterligare info om Dublin

Dublin har ett maritimt klimat med milda vintrar och ganska svala somrar och det regnar ofta, så packa med kläder som tål regn och investera i ett bra paraply! Den bästa tiden att besöka staden är på sommaren. Vill man se mera av Irland och den vackra naturen så kan man åka till halvön Howth som är ett populärt rekreationsområde vid havet ca 10 km utanför Dublin där man kan promenera runt på klipporna.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Dublin

Dublin Airport Kod: DUB

Dublin Airport ligger 10 km norr om stadens centrum och är den mest trafikerade flygplatsen i Irland med mer än 18 miljoner passagerare årligen. Man kan enkelt ta sig till centrum med någon lokalbuss eller med en taxi.

Karta över Dublin

Snabbfakta Dublin


Nedan följer lite snabbfakta om Dublin, Irland.
  • Befolkning: 1 111 000
  • Språk: Iriska, engelska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,68 SEK

Resetips