Billiga flyg till Milano

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Milano? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Milano och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Milano?

Det är lätt att hitta billiga flygbiljetter till Milano året om och från Sverige så kan man välja att flyga direkt antingen med SAS eller lågprisbolaget Ryanair. Den billigaste tiden att flyga till Milano är på vintern, men är man ute i god tid så kan man även komma över billiga biljetter under sommaren.

Prisgraf för Milano

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Milano, Italien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Milano. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Milano under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Milano , en översikt

Milano är Italiens näst största stad och ligger i den norra delen av landet i Lombardiet. Staden är kanske inte känd för att vara så vacker utan är snarare modern och trendig. Förutom att Milano är en av de hetaste städerna i världen då det kommer till mode och shopping så har staden även många andra nöjen att bjuda på och staden passar sanna livsälskare med passion för nöjen!Att göra i Milano

Milano är modeälskares Mecka och på Via Montenapoleone där exklusiva designerbutiker som Gucci, Prada och Armani står på rad är det inte alls omöjligt att stöta på en kändis som är ute och shoppar. Billigare shopping hittas på Buenos Aires Avenue som är känd för att vara Europas längsta shoppinggata. Nattlivet i Milano är livligt och man kan välja mellan allt från små kvarterspubar till glamorösa och trendiga nattklubbar där kändisarna festar. Fotbollsintresserade får inte missa att gå på en fotbollsmatch på San Siro Stadium som är hem för Milanos två fotbollslag AC Milan och Internazionale. I Milano ligger även den världsberömda La Scala-operan och att få se en operett här är en sann kulturupplevelse.

Ta sig runt i Milano

Milanos kommunala trafik fungerar väl och det är lätt att ta sig från en plats till en annan i staden med tunnelbanan eller spårvagn. Även bussarna som är både punktliga och modernt utrustade är ett bra alternativ.

Milano hotell

Det finns ett nästan obegränsat utbud på hotell i Milano att välja mellan. Roxy Hotel passar för den som är noga med budgeten och vill bo centralt medan Boscolo Hotel Exedra Milano är ett hotell i sann lyxstil.

Milano sevärdheter

Något som alla som besöker Milano måste se är katedralen Duomo som imponerar med sin mäktiga storlek. Gå upp på taket av katedralen för en fantastisk utsikt över staden. Det finns en mängd av museum, palats, monument och torg i staden och för att upptäcka några av de bästa av dem så måste man ibland söka sig bort lite från själva stadskärnan eftersom många ligger lite gömda i virrvarret av gator.

Ytterligare info om Milano

Vintern i Milano är mycket kall medan sommaren ofta är het och torr. För att svalka dig en varm sommardag kan du göra som lokalborna och åka till den vackra Gardasjön som ligger en timmes tågresa bort eller slå dig ner på ett hippt café med en kall italiensk glass!

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Milano

Milan Malpensa Airport Kod: MXP

Den huvudsakliga internationella flygplatsen i Milano ligger 40 km nordväst om staden. Man kan ta sig in till Milano med tåg eller med buss, medan taxi inte rekommenderas eftersom det är ganska dyrt.

Linate Airport Kod: LIN

Linate Airport är en liten flygplats som ligger bara 7 km ifrån Milano centrum. Lokalbussar trafikerar regelbundet mellan flygplatsen och stadens centrum.

Orio Al Serio Airport Kod: BGY

Orio Al Serio Airport ligger 45 km nordöst om Milano och används främst av lågprisbolag.

Karta över Milano

Snabbfakta Milano


Nedan följer lite snabbfakta om Milano, Italien.
  • Befolkning: 1 343 000
  • Språk: Italienska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,35 SEK

Resetips