Billiga flyg till Rom

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Rom? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Rom och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Rom?

Alla vägar leder till Rom heter det ju, och det är många flygbolag som flyger till Rom, bl.a. Norwegian, Ryan Air och Ethiopian Airlines. Eftersom Rom är ett populärt resmål så kostar biljetterna ungefär lika mycket året om och de billigaste biljetterna kan man hitta genom att boka resan i god tid.

Prisgraf för Rom

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Rom, Italien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Rom. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Rom under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Rom , en översikt

Rom som är byggt på sju kullar brukar ofta kallas för Den eviga staden och har en lång och intressant historia som daterar långt tillbaka till Romarrikets tid. Även idag så har Rom mycket att erbjuda även den krävande turisten bland annat i form av historiska kultursevärdheter, intressant arkitektur, mode och en massa mysiga restauranger.Att göra i Rom

Även om Rom mest är känt för sina historiska sevärdheter så finns det mycket annat att göra i staden också. Varför inte börja dagen med en god kopp kaffe på något mysigt café för att sedan utforska de många butikerna som erbjuder det senaste i modeväg? Njut av kvällen i en av världens äldsta städer genom att ströva runt på Roms gator och slå dig ner på en av de många restaurangerna. Vill man sedan fortsätta kvällen så finns det många barer och nattklubbar som har öppet året om.

Ta sig runt i Rom

Trafiken i Rom är ganska kaotisk och det kan ta länge att lära sig hur den lokala trafikkulturen fungerar och därför så kan det många gånger vara lättare att använda de kommunala trafikmedlen eller taxi istället för att hyra en bil. Besöker man Rom i minst 3 dagar så är en god idé att skaffa sig ett så kallat Roma Pass som ger färdrätt till alla kommunala trafikmedel som bussar, spårvagnar och tunnelbanor samt gratis inträde eller rabatterade priser till många museum och attraktioner i staden.

Rom hotell

Det finns ett stort urval på hotell i olika smaker och prisklasser i Rom så det är lätt att hitta ett hotell som faller en i smaken. Genom att bo på medelklasshotellet Hotel Saturnia har du nära till de flesta sevärdheterna. Det aningen dyrare Mecenate Palace är familjevänligt och ligger precis i hjärtat av Rom på gångavstånd från Colosseum.

Rom sevärdheter

I och med att Rom är en av de äldsta städerna i världen så är hela staden i sig en sevärdhet. Man kan bäst uppleva den genom att promenera runt i de gamla kvarteren där det finns sevärdheter och historiska monument i nästan varje gatuhörn. Roms främsta attraktion är Colosseum, den stora och berömda amfiteatern. Ett besök till Vatikanstaten, påvens säte och världens minsta stat får inte heller missas under vistelsen i Rom.

Ytterligare info om Rom

Sommaren i Rom, speciellt juli och augusti, är ofta väldigt varm, men om du bestämmer dig för att resa till Rom då så kan du njuta av en folktommare stad än vanligt eftersom många lokalbor har semester då. Gör gärna en utflykt till någon av de små och romantiska samhällena utanför Rom för att få se mer av Italiens vackra natur eller provsmaka på italienskt vin på en vingård.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Rom

Rome Leonardo Da Vinci-Fiumicino Airport Kod: FCO

Belägen 35 km utanför Rom är Rome Leonardo Da Vinci-Fiumicino Airport Roms huvudflygplats och den sjätte mest trafikerade flygplatsen i Europa. Bussar och tåg trafikerar regelbundet mellan flygplatsen och stadens centrum.

Rome Ciampino Airport Kod: CIA

Rome Ciampino Airport är belägen 12 km sydöst om Roms centrum och används främst av lågprisflygbolag som Ryan Air och Wizzair.

Karta över Rom

Snabbfakta Rom


Nedan följer lite snabbfakta om Rom, Italien.
  • Befolkning: 2 778 000
  • Språk: Italienska
  • Valuta: Euro (EUR)
  • 1EUR = 11,23 SEK

Resetips