Billiga flyg till Amman

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Amman? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Amman och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Amman?

Flygpriserna till Amman håller en ganska jämn prisnivå året runt så vill man resa billigt så lönar det sig att köpa sin biljett i god tid innan resan. Från Sverige finns det för tillfället inga direkta flyglinjer till Amman men genom att göra en eller flera mellanlandningar i något annat land så kan man flyga dit med t.ex. Turkish Airlines, Air France, British Airways och Royal Jordanian.

Prisgraf för Amman

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Amman, Jordanien som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Amman. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Amman under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Amman , en översikt

Vid en första anblick så kanske det verkar som om Amman, huvudstaden i Jordanien, inte har så mycket att erbjuda vanliga turister på, men skenet bedrar och det finns otaliga spännande attraktioner gömda i staden! Ammans historia sträcker sig flera millennium tillbaka i tiden, men är nuförtiden en modern och internationell stad med vänliga invånare som glatt hälsar alla besökare välkomna till Jordanien.Att göra i Amman

Gillar du att shoppa så finns det många butiker med internationella märken i distriktet Wakalat och flera välutrustade och moderna shoppingcenter, men för lite mer autentiska souvenirer och upplevelser så lönar det sig att besöka den gamla stadsdelen Souq eller Balad som är ett myller av små gator och marknadsstånd där man kan känna den starka doften av kryddor sväva i luften. Nöjeslivet i Amman är koncentrerat till de mer västerländska västra delarna av staden och här kan man hitta otaliga restauranger, caféer, vattenpipecaféer och även några nattklubbar och barer.

Ta sig runt i Amman

Det enklaste sättet att ta sig runt i staden är med lokalbussar eller taxi. En del taxibilar fungerar som en sorts minibussar och kan även plocka upp andra kunder under resans gång.

Amman hotell

I Amman trängs lyxhotellen med varandra, men det går även att bo billigt här om man inte är så noga med standarden på hotellet. T.ex. Larsa Hotel är ett bra och prisvänligt alternativ i närheten av Meccas köpcenter. Ett lite lyxigare och dyrare hotell är Le Royal Amman som är ett hotell som passar bra för affärsresenärer.

Amman sevärdheter

Citadellet i Amman är en av stadens huvudattraktioner och ligger i mitten av staden vilket gör att det är lätt att ta sig dit. Inne i citadellet så kan man hitta ruinerna av ett romerskt tempel tillägnat guden Herakles, en gammal bysantinsk kyrka och det Nationalarkeologiska muséet. I närheten ligger även lämningarna av en ståtlig romersk teater.

Ytterligare info om Amman

För en oförglömlig upplevelse - åk upp till utsiktplatsen nära citadellet vid solnedgången och se solen försvinna bakom taken samtidigt som lamporna tänds nere i stadens centrum och böneutropet från hundratals moskéer i staden ekar mellan bergen. Kom ihåg att Jordanien till största del är ett muslimskt land och även om Amman är en modern och västerländsk stad så är det bra att som kvinnlig turist inte klä sig alltför uppseväckande, speciellt inte om man besöker moskéer eller andra religiösa byggnader.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Amman

Queen Alia International Airport Kod: AMM

Queen Alia International Airport är Jordaniens största flygplats och är belägen 32 km söder om Amman. Man kan ta en buss eller en taxi in till centrum och en ny järnväg som kommer att gå mellan flygplatsen och centrum av Amman är under konstruktion.

Karta över Amman

Snabbfakta Amman


Nedan följer lite snabbfakta om Amman, Jordanien.
  • Befolkning: 1 919 000
  • Språk: Arabiska
  • Valuta: Jordansk Dinar (JOD)
  • 1JOD = 15,07 SEK

Resetips