Billiga flyg till Toronto

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Toronto? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Toronto och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Toronto?

För att resa till Toronto från Sverige krävs alltid i alla fall en mellanlandning och för det mesta även två. Några av de största flygbolagen som flyger till Toronto är Air Canada, United och Lufthansa. Den billigaste tiden att resa till Toronto är på vintern, men även under våren och hösten kan man komma över biljetter riktigt billigt.

Prisgraf för Toronto

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Toronto, Kanada som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Toronto. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Toronto under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Toronto , en översikt

Toronto är en modern storstad som ligger på den nordvästra kusten av vackra Lake Ontario. Med förorter så har Toronto hela 6 miljoner invånare och är den mest befolkade i Kanada. Mer än hälften av Torontos invånare är födda utanför Kanada vilket har gett staden en internationell stämning och en härlig blandning av många olika kulturer.Att göra i Toronto

Under en varm sommardag så är den bästa platsen att svalka av sig i Lake Ontario, vid någon av stränderna som hör till staden. Toronto Islands är några små öar som ligger bara ett stenkast utanför Toronto och ett populärt utflyktsmål där man kan ha picknick, cykla och besöka den lilla nöjesparken. En något större nöjespark med över 200 olika attraktioner är Kanadas Wonderland som ligger 30 söder om Toronto. Restauranger, barer och nattklubbar råder det ingen brist på i Toronto och det går att ha kul vilken dag som helst på året.

Ta sig runt i Toronto

Toronto har ett nätverk av kommunal trafik som täcker den största delen av staden, och det är fullt möjligt att ta sig runt utan bil. Man kan välja mellan spårvagnar, bussar, lokaltåg och tunnelbanor, varav det sista alternativet ofta är det smidigaste och snabbaste.

Toronto hotell

De flesta hotell i Toronto är moderna och håller en bra klass och för ca 800 kr så kan man hitta ett bra medelklasshotell att övernatta på. Bond Place Hotel ligger nära till stadens centrum och passar mycket bra för familjer. Det stora och imponerande hotellet The Fairmont Royal York är ett affärsinriktat hotell som är beläget i hjärtat av Toronto.

Toronto sevärdheter

Det finns ett stort antal museum i Toronto och ett av de kanske mest kända är Royal Ontario Museum med en mycket omfattande utställning av allt från dinosaurier till det antika Egypten. Den som inte lider av höjdskräck kan åka upp till toppen på CN Tower som är över 500 meter högt och är den högsta fristående byggnaden i Nordamerika. Härifrån har man en fantastiskt utsikt över staden och golvet som man går på är av glas så man ser rakt ner på marken långt under en!

Ytterligare info om Toronto

Högsäsongen för turismen i Toronto är på sommaren då det är som varmast, men staden är ett semestermål som går bra att besöka året om och på våren och hösten så kan man njuta av behagligt varma temperaturer utan att det är för hett.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Toronto

Toronto Pearson International Airport Kod: YYZ

Pearson Airport är med ca 32 miljoner passagerare varje år en av de största och livligast trafikerade flygplatserna i hela världen, och den största i Kanada. Flygplatsen är belägen 23 km utanför Torontos centrum och nås bekvämt med flygbussar från staden.

Billy Bishop Toronto City Centre Airport Kod: YTZ

Liten flygplats som främst används av lågprisbolag för kortare flygrutter.

Hamilton International Airport Kod: YHM

Belägen ca 65 km utanför Toronto och används ofta till charterflyglinjer.

Karta över Toronto

Snabbfakta Toronto


Nedan följer lite snabbfakta om Toronto, Kanada.
  • Befolkning: 5 133 000
  • Språk: Engelska
  • Valuta: Kanadensisk Dollar (CAD)
  • 1CAD = 7,73 SEK

Resetips