Billiga flyg till Nairobi

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Nairobi? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Nairobi och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Nairobi?

För att flyga till Nairobi så måste man alltid mellanlanda i ett eller flera länder på vägen dit. Några av de största flygbolagen som flyger till Nairobi är KLM, British Airways, Turkish Airlines och Kenya Airways och de billigaste biljetterna kommer man över genom att göra sin bokning i god tid innan resan.

Prisgraf för Nairobi

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Nairobi, Kenya som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Nairobi. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Nairobi under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Nairobi , en översikt

Nairobi, Kenyas huvudstad, är med sina 4 miljoner invånare inte bara landets utan även en av Afrikas största städer. Staden som ligger vid Nairobi-floden är även ett centrum för finans och politik och Förenta Nationerna har ett av sina huvudkvarter här. Inte långt ifrån Nairobi breder savannen ut sig och den är egetligen det sanna dragplåstret för de flesta turister som kommer till Nairobi.Att göra i Nairobi

Att shoppa i Nairobi är en riktig upplevelse och om man är ute efter något som inte liknar de vanliga västerländska shoppingcentren som hittas inne i staden så kan man besöka Maasai-marknaden som ordnas på olika ställen i staden på olika dagar. Här gäller det att pruta och en bra tumregel är att inte betala mer än hälften av det första priset man får. För en riktig energikick kan man åka till Tana river som ligger ca en timme ifrån Nairobi. Här kan man prova på forsränning eller beundra flera vackra vattenfall. Kenyas nattliv är koncentrerat till det trendiga Westlands-distriktet där hippa barer och restauranger trängs med varandra och utbudet är stort.

Ta sig runt i Nairobi

Eftersom Nairobis centrum är ganska litet är det lätt att ta sig runt till fots. Att åka taxi är ett bra sätt att åka längre sträckor om man inte vill ta lokalbussen som ofta kan vara ganska fullpackad. Det är även populärt att hyra en bil med en egen chaufför som är van vid den kaotiska trafiken i Nairobi.

Nairobi hotell

Många av hotellen i Nairobi är stora och lyxiga anläggningar, som t.ex. Nairobi Serena Hotel som har ett fullständigt spa och flera olika restauranger som man kan välja mellan. Det finns även billigare alternativ att välja mellan, t.ex. Nomad Palace Hotel som ligger i centrala Nairobi och där man kan övernatta för ca 400 kr per natt.

Nairobi sevärdheter

Nairobi är känt som safarihuvudstaden i Afrika och att åka på en safari är något som man inte får missa då man är i staden. Besök Nairobi National Park för att se zebror, buffalos, lejon, flodhästar och andra djur som lever på savannen i deras naturliga miljö. Från utsiktstornet på Kenyatta International Conference Center har man en underbar utsikt över den sprudlande metropolen. Gillar man museum så finns det flera intressanta museum i centrum av Nairobi som man kan besöka.

Ytterligare info om Nairobi

Nairobi har ganska jämna och behagliga temperaturer hela året runt och passar därför som ett resmål året om, men speciellt på våren och hösten är det ganska vanligt med kraftiga regnfall.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Nairobi

JKIA Jomo Kenyatta International Airport Kod: NBO

Nairobis internationella flygplats är en av de mest trafikerade flygplatserna i Afrika och ligger 15 km utanför Nairobis centrum. Man kan enkelt och snabbt ta en taxi härifrån till stadens centrum.

Wilson Airport Kod: WIL

Wilson Airport är en liten flygplats belägen 4 km utanför Nairobis centrum och används främst vid inrikesflyg.

Karta över Nairobi

Snabbfakta Nairobi


Nedan följer lite snabbfakta om Nairobi, Kenya.
  • Befolkning: 3 139 000
  • Språk: Engelska, swahili
  • Valuta: Kenyansk Shilling (KES)
  • 11,72KES = 1 SEK

Resetips