Billiga flyg till Guilin

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Guilin? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Guilin och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Guilin?

En hel del flygbolag erbjuder resor till Guilin från Norden. Många av dem inbegriper två mellanlandningar, en i Europa och en i Asien. Vanligaste mellanlandningen är i Beijing. Om man är ute i god tid går det att finna bra och billiga flygresor. I juni, december och februari är priserna något högre, men då säsongen i Guilin varar året om går det bra att resa när som helst på året.

Prisgraf för Guilin

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Guilin, Kina som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Guilin. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Guilin under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Guilin , en översikt

Undersköna Guilin ligger i Guanxiprovinsen i den södra delen av Kina och är en kulturstad med över 2 000 år gammal historia som bara väntar på att bli upptäckt. Den omgivande naturen är i det närmaste magisk med fantastiska grönskande kullar och i dalarna finner man ett av Kinas allra vackrasta kulturlandskap. En resa till Guilin betyder både en spännande citysemester och en oförglömlig naturupplevelse.Att göra i Guilin

Guilin är i sig en ganska modern stad där man finner allt från god shopping till ett rikt utbud av restauranger och nattklubbar. Vill man verkligen shopppa loss ska man bege sig till den närliggande Yangshou, vars hela centrum är en enda jättemarknad med allt man kan tänka sig och lite till. Man hittar också en mängd museer i Guilin där man kan uppleva områdets rika historia. För en härlig nattvy kan man åka med båtar utmed Lifloden. När man är i Guilin får man inte missa den fantastiska naturen. Den är vidunderligt vacker och nästan osannolikt grönskande. I dalarna ser man de traditionellt klädda bönderna leda vattenbufflar och bruka risfälten. I stadens omgivningar finner man även många arkeologiskt intressanta platser, inte minst prinsen Jingjiangs gamla grav. Man får heller inte missa att besöka några av de fascinerande grottorna som finns.

Ta sig runt i Guilin

Det är otroligt lätt att ta sig runt i Guilin. Bussnätet är mycket väl utbyggt och till varje besökares fröjd är det helt gratis att åka buss i området. Om man ska upptäcka cityområdet går det bra att flanera eller cykla. Om man vill göra utflykter på den vackra landsbygden kan man välja mellan cykel eller någon av de bussbolag som erbjuder turer till de mest intressanta destinationerna i närområdet.

Guilin hotell

Än så länge är Guilin inte så välkänt i Europa vilket gör att det finns ett färre antal hotell att välja mellan om man vill boka sitt hotell på Internet. Ett säkert tips är det mycket prisvärda Sheraton Guilin som erbjuder en mycket bekväm vistelse bara en kilometer från stadens centrum. Hotellrummen kostar från ungefär 700 kr och uppåt på Sheraton.

Guilin sevärdheter

Guilin City är en stad med stora kontraster. Här finner man såväl ny arkitektur och gator kantade av neonljus såsom kinesiska paviljonger, pagodor och historiska museer. Missa inte den vackra befrielsebron över Lifloden. Naturen runt staden erbjuder fantastiska sevärdheter. Det är nästan ett måste att bege sig till Elefantsnabelberget Xianbi Shan, upptäcka den mytomspunna Lifloden och inte minst vandra i De Sju Stjärnornas Park Qixing Gongyang. För att inte tala om de fantastiska grottformationerna som man finner i bergen.

Ytterligare info om Guilin

Guanxiprovinsen må vara en av de fattigaste provinserna i Kina, men också en av de mest kulturhistoriskt intressanta och mest natursköna regionerna. Staden Guilin har genomgått en stor förnyelse under 2000-talet och erbjuder en behaglig vistelse för besökare från när och fjärran. Säsongen är tack vare det subtropiska klimatet årslångt.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Guilin

Guilin Liangjiang International Airport Kod: KWL

Guilins flygplats ligger 2,8 mil nordväst om Guilin City. Det är en stor internationell flygplas som trafikeras av en mängd olika flygbolag. Man tar sig lätt in till staden från flygplatsen med buss.

Karta över Guilin

Snabbfakta Guilin


Nedan följer lite snabbfakta om Guilin, Kina.
  • Befolkning: 695 000
  • Språk: Kinesiska (mandarin)
  • Valuta: Kinesisk Yuan (CNY)
  • 1CNY = 1,46 SEK

Resetips