Billiga flyg till Hainan

från
Från Till Pris

Svårt att hitta billiga flyg till Hainan? Inte längre, hos Flygstolar.se hittar du lägsta priset på flygresor. Hos oss kan du boka flyg billigt och smidigt till Hainan och många andra städer runtom i världen.


Billigast flyg till Hainan?

Det lättaste sättet att ta sig till Hainan är via Peking eller Hong Kong. Om man åker med Air China får man 50% rabatt på inrikesresan från Peking. Om man vill resa till Hainan får man tänka på att inte resa när kineserna själva har semester och på att man ska boka tidigt, då Hainan är ett av Kinas allra populäraste resmål.

Prisgraf för Hainan

Prisgrafen visar ett genomsnitt av de lägsta priser på flygresor till Hainan, Kina som har sökts fram på Flygstolar.se. Priserna avser 1 vuxen, tur & retur från Stockholm, Göteborg eller Malmö/Köpenhamn till Hainan. Grafen visar när du kan hitta billiga flygbiljetter till Hainan under året. Aktuella priser får du via sökfunktionen högst upp på sidan.
Hainan , en översikt

Hainan jämförs ofta med Hawaii och är ett av Kinas absolut mest populära resmål, även bland kineserna själva. Och det är lätt att förstå varför. Ön Hainan är helt unik i sitt slag och en tropisk idyll med stora oexploaterade områden, ren luft och inte minst fantastiska stränder och spännande orter. Denna ö i det Sydkinesiska havet är en ö att förälska sig i.Att göra i Hainan

Huvudattraktionen på Hainan är de fantasiska stränderna som erbjuder långa, sköna och lata dagar under palmträden. Det finns en mängd olika aktiviteter att roa sig med utmed stränderna: dykning, vattenscooter, paragliding, trampbåtar och mycket mycket mer. Många passar också på att njuta av den magiska naturen som finns inåt land, eller nyttjar tiden på någon av alla de golfbanor som finns att tillgå. Utflykter till städerna Haikou och Sanya rekommenderas också.

Ta sig runt i Hainan

Det lokal bussystemet är väl utvecklat och lättbegripligt för en besökare. Det är det absolut billigaste sättet att ta sig fram på. Vill man vara på havet finns det en mängd båtar man kan ta för att komma till de olika ställena i Hainan. Vill man ta sig runt på egen hand och slippa tidtabeller kan man hyra cykel.

Hainan hotell

Hainan är ett otroligt populärt området och man gör rätt i att boka hotellrum i god tid. Det blir mycket snabbt fullbokat. Ju tidigare man är ute, desto lättare är det att göra bra hotellfynd. De lite finare hotellen har ofta en högre tillgänglighet och dessa kostar runt 1000 kr eller lite till per natt. Man får mycket för pengarna på Sheraton Sanya Resort som ligger utmed vackra stranden Yalong. Vill man bo i härlig och romantisk lyx kan man välja Sanya Marriott Resort and Spa. Om man istället är ute efter ett riktigt budgetalternativ kan man bo på billiga Jin Jiang Sanya Royal Garden Resort. Här är det billigt men då får man också räkna med att det är självhushåll som gäller.

Hainan sevärdheter

Naturen, havet och stränderna är de riktigt stora sevärdheterna på Hainan. Naturen består av skogsbeklädda berg och dalar med vackra vattenfall insprängda i skogen. Stränderna är kritvita och havet är azurblått. Det finns en del tempel i området som är värda och besöka. Haikou, huvudstaden, är en spännande stad att besöka, liksom semesterparadiset Sanya.

Ytterligare info om Hainan

Kineserna själva älskar att åka till Hainan på sina egna semesterresor vilket säger en del om området. Hainan passar alla typer av resenärer, från friluftsälskaren till partyprinsessan, från den ensamma resenären till barnfamiljen.

Nedan följer lite information om flygplatserna som finns i Hainan

Haikido Airport Kod: HAK

Haikido Airport är en mycket liten flygplats med få flighter. Om man landar här får man ta färja över till Hainan vilket tar 1,5 timmar.

Sanya Airport Kod: SYX

Sanya Airport ligger 1,8 mil från Sanya på Hainan. Det tar ungefär 20 min att resa med taxi till centrum.

Karta över Hainan

Snabbfakta Hainan


Nedan följer lite snabbfakta om Hainan, Kina.
  • Befolkning: 8 672 000
  • Språk: Kinesiska (mandarin)
  • Valuta: Kinesisk Yuan (CNY)
  • 1CNY = 1,51 SEK

Resetips